Колеги,
Някои има ли си на идея дали има амортисьори за задна врата за голф 4 с по-къс ход(от 0,5 до 1см.)
Въпроса е породен от това, че сложих спойлер на задната врата и като се отвори напълно спойлера опира в антената, така също вътрешния ръб на спойлера се опира съвсем леко в тавана.
Приемам и идеи за скъсяване хода и на моите, стига да има вариант де.
Благодаря предварително!
Амортисьори задна врата голф 4
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Амортисьори задна врата голф 4
от Москвич Алеко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
teddy написа:от Москвич Алеко.
Това майтап ли е или сериозно

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
За москвича незнам дали е майтап , но истина е че трябва да пробваш с такива от друг модел кола , които да са дълги колкото искаш , защото за голф 4 амортисьорите са си за голф 4 този е размера , който производителя е сметнал като дължина съобразно геометрията на купето .
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Смени си антената. Не случайно на оригиналните ГТИ крила в средата е изрязано за антената 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
6669 написа:Смени си антената. Не случайно на оригиналните ГТИ крила в средата е изрязано за антената
И това е вариянт . С елегантен shark fin може би няма да опира .
-
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:Смени си антената. Не случайно на оригиналните ГТИ крила в средата е изрязано за антената
Крилото е оригинално и е модела за GTI (донесено ми е от Германия, като е закупено от представителство на VW за сума ти пари). Може да поразпиташ по-представителствата на VW, ще те гледат странно за този модел с цепката по средата.
Антената е най-лесна, може и да се свали за момента, проблема е, че опира съвсем леко вътрешния край на спойлера в тавана, когато е отворен напълно багажника.
Моля за коментари от хора, който могат да ми помогнат и са запознати или са правили процедурата с амортисьори от друга кола.
- 6669
Да ти кажа доста споилери са ми минали през ръцете и съм монтирал - също както този с цепка така и този без цепка са оригинални. Знам какви пари струват амортесьорите. Това с опирането в тавана най-вероятно се е получило при монтажа на спойлера. Премери дължината в неразтегнато полужение на амортесьорите и отиди в магазин за авточасти да ти намерят с около сантиметър по-къси. Но имаи на предвид, че с по-късите амортесьори има шанс да се халосаш във вратата когато е отворена(това от личен опит) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:Да ти кажа доста споилери са ми минали през ръцете и съм монтирал - също както този с цепка така и този без цепка са оригинални. Знам какви пари струват амортесьорите. Това с опирането в тавана най-вероятно се е получило при монтажа на спойлера. Премери дължината в неразтегнато полужение на амортесьорите и отиди в магазин за авточасти да ти намерят с около сантиметър по-къси. Но имаи на предвид, че с по-късите амортесьори има шанс да се халосаш във вратата когато е отворена(това от личен опит)
Мерси!
И това е вариант, ако някой няма готово решение, ще сваля единия и с него ще търся леко по-къс.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
marinn_n написа:6669 написа:Да ти кажа доста споилери са ми минали през ръцете и съм монтирал - също както този с цепка така и този без цепка са оригинални. Знам какви пари струват амортесьорите. Това с опирането в тавана най-вероятно се е получило при монтажа на спойлера. Премери дължината в неразтегнато полужение на амортесьорите и отиди в магазин за авточасти да ти намерят с около сантиметър по-къси. Но имаи на предвид, че с по-късите амортесьори има шанс да се халосаш във вратата когато е отворена(това от личен опит)
Мерси!
И това е вариант, ако някой няма готово решение, ще сваля единия и с него ще търся леко по-къс.
Колега,
Ако не си намерил амортисьори, готовото решение е:
Сваляш амортисьора, горната пластмасова част е на резба(не знам как се казва), развиваш я, отиваш на стругар да ти скъси колкото искаш стеблото и да ти навие нова резба.
Успех!
- 6669
Марине, това което даваш като съвет правил ли си го ?
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
6669 написа:Марине, това което даваш като съвет правил ли си го ?
Правил съм го но на предната ми кола, която беше Митсубиши.
Какъв е проблема в случая, аз тогава нямах проблеми.
- 6669
Интересно ми е дали няма да изпуснат бързо амортесьорите, понеже ще седят напънати почти винаги 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса е решен!
Взех си от морга с около 2см. по-къси, не ги знам за каква кола са но станаха.
Взех си от морга с около 2см. по-къси, не ги знам за каква кола са но станаха.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
По колко ги взе?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”