Здравейте,
имам Fiat x1/9 Бертоне - 1984 година. За съжаление целия автомобил е разглобен в един гараж до последното болтче. Не се знае дори дали абсолютни всички части са налични. Искам много да го сглоба и да го карам, по-скоро заради купето - висока е 117см и е много рядка кола, особенно в България.
Приказвах с майстори, които ми казаха минимум 10000 лв, но аз по-скоро ми се върти идеята дали има как да купя някоя кола - Фиат Пунто, Типо, VW Голф или каквато и да е и цялата кола да се "премести" в Бертонето - т.е. всичко да се премести във Фиата, само купето да му остане.
Проблема е, че Фиата е със двигател отзаде.. но предполагам може и да има друг такъв подходящ автомобил.
http://cdn2.carsdata.net/pics/Fiat/fiat-x19-five-speed-bertone-03.jpg

Fiat X 1/9 - събери чарк с друг автомобил
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Fiat X 1/9 - събери чарк с друг автомобил
Искаш да кажеш,да вземеш друга работеща кола,да я поокастриш и да нахлупиш купето от фиата 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма невъзможни неща, щом КР мотор влиза в шкода 105л сигурно и в тоя фият ще се натъмани нещо
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
BECKO, не прави това.
Опитай се да сглобиш оригинално колата. Притежаваш нещо много ценно. Започни по малко да я правиш. Ако липсват части търси, но я направи както трябва. Може да не стане за месец-два, може да не стане и до година-две, но повярвай - направиш ли я оригинална ще си един много щастлив човек.
Малко да те надъхам!

Опитай се да сглобиш оригинално колата. Притежаваш нещо много ценно. Започни по малко да я правиш. Ако липсват части търси, но я направи както трябва. Може да не стане за месец-два, може да не стане и до година-две, но повярвай - направиш ли я оригинална ще си един много щастлив човек.
Малко да те надъхам!

- simeon40
- Автомобил:
- Двигател:
Ако желаеш можеш да се регистрираш и да пишеш в този форум: http://www.classiccar-bg.com/
Там има и други собтвеници на Fiat X1/9 и можеш да намериш полезна информация. 10 000лв за сглобяването за мен е доста безумна сума но въпреки това също апелирам да се запази максимално оригинала на автомобила. Ако все пак желаеш да го направиш полу Пунто или Голф по-добре го продай на някой мераклия вместо да съсипеш колата.
Там има и други собтвеници на Fiat X1/9 и можеш да намериш полезна информация. 10 000лв за сглобяването за мен е доста безумна сума но въпреки това също апелирам да се запази максимално оригинала на автомобила. Ако все пак желаеш да го направиш полу Пунто или Голф по-добре го продай на някой мераклия вместо да съсипеш колата.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Във фиат форума си спомням че имаше колега с такава кола, може да го издириш и да го ползваш за инфо за сглабяне, части, ремонти и тн... Предполагам няма да ти откаже, все пак това е много рядка кола.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Малей..такава скоро не съм виждал
уникат !

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Добре са ти казали за цифрата - това като първо.
Второ - тази кола не е за ежедневно каране
Което не пречи, да си я направиш
Второ - тази кола не е за ежедневно каране
Което не пречи, да си я направиш
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
И аз те съветвам да не правиш франкенщайн.Опитай се до колкото може да я сглобиш в оригиналния и вид.Това естествено е доста трудно,предвид рякоста на колата и предполагам трудното намиране на части.Така че в дадени моменти импровизацията е неизбежна.Чака те много много труд(ако мислиш да си я правиш сам естествено)пътя е доста труден и ще ти трябват поне 2-3 години за да тръгне.Като пари 10 000 са прекалено много според мен(да не кажа безумно),зависи естествено от състоянието на колата(частите)и какво трябва да се възстановява.
Ще следя темата с интерес, успех
Ще следя темата с интерес, успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко се събира без проблем. Сега правя даларата от горните снимки. При нужда пиши на лични. Дай малко повече инфо за колата. От друг фиат не става.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”