VW Vento Цялостно озвучаване- съвет

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Re: Цялостно озвучаване- съвет

Мнениеот Stoyanov_Vw » Чет 16 май 2013 20:21

wishsalor написа:Лично аз съм готов, за тия 350лв, такава музика да му закача на това венто, че колегата сам да се чуди кво е станало, и това неговата кола ли е. Определено ще свири, доста силно и с прилично качество, със сигурност няма да е за състезание но всякак ще става за всекидневно слушане. Плеърът ще е Pioneer, говорители Херц или пак Пайнер, и резултатът ще е доста доволен. Ако не ми вярва колегата, веднага мога да му покажа едно две от вентотата които съм правил за такъв бюджет, да види да чуе и да се сети.
При така поставената ситуация, знам кво да направя, как и защо.
Също така може и колегата да си го направи, като ако знае как, ще има пари за качествени компоненти. За суб и усилвател може и да не стигнат парите, но определено ще има звук, и то приятен.

Извинявам се, че спамя тази тема, но колега ще можеш ли да ми драснеш на лс точно за какви компоненти говориш и другите тънкости. И аз карам венто и съм се заел именно с това в момента :no

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Пет 17 май 2013 12:16

Stoyanov_Vw написа:
wishsalor написа:Лично аз съм готов, за тия 350лв, такава музика да му закача на това венто, че колегата сам да се чуди кво е станало, и това неговата кола ли е. Определено ще свири, доста силно и с прилично качество, със сигурност няма да е за състезание но всякак ще става за всекидневно слушане. Плеърът ще е Pioneer, говорители Херц или пак Пайнер, и резултатът ще е доста доволен. Ако не ми вярва колегата, веднага мога да му покажа едно две от вентотата които съм правил за такъв бюджет, да види да чуе и да се сети.
При така поставената ситуация, знам кво да направя, как и защо.
Също така може и колегата да си го направи, като ако знае как, ще има пари за качествени компоненти. За суб и усилвател може и да не стигнат парите, но определено ще има звук, и то приятен.

Извинявам се, че спамя тази тема, но колега ще можеш ли да ми драснеш на лс точно за какви компоненти говориш и другите тънкости. И аз карам венто и съм се заел именно с това в момента :no

Направо да сподели тук :)

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Съб 18 май 2013 23:22

Всичко е много просто-влагаш опит, знание и старание+известна сума пари-и хоп, то да земе да се получи...
А иначе да-говорителите ще са херц-нови от по евтините или ползвани(на демо стена) но от по висок клас.
Плеъра ще е Пайнер-нещо с УСБ 4-5серия или нагоре
Всяко място където ще има говорители ще е обезпечено от към вибрации и елементарна шумоизолация. Свързване, кабели и прочее-това вече е отделен етап, но също е важно.
След това се добавя шумоизолация на пода и тавана и работата става.
Звучи просто, но си е близо два дена работа(при вентото има много ламарини които трябва много внимателсктата и прицизно да се барат, в сравнение с голф3)

Мога още много и подробно да напиша, но вие само питате, когато дойдете при мен, тогава ще е друго-ще видите и ще се убедите. Уморен съм от писане и обяснения, по лесно ми е да го направя и да покажа. За резултатите няма да говоря-те се виждат явно и се чуват при тест. Не говоря за върха на сладоледа, а за една прилична музика, не за състезание, а за слушане, всеки ден и чат пат по силничко. А ако не ви хареса това което направя-няма проблеми-напишете го във форума, и ако наистина се издъня - отнасям си го със страшна сила и за своя сметка!!!

Потребителски аватар
genobuldoka
Автомобил: vw golf 7
Двигател: CUNA 2017

Мнениеот genobuldoka » Нед 19 май 2013 10:35

колега, бих те посъветвал да не бързаш,а да събереш още пари( 100-200 лв отгоре), за да се получи по-добър резултат. Това което аз мога да те посъветвам е да заложиш на плеар alpine а за усилвател какъвто си харесаш но да е 4 канален. Имай в предвид че 150W бас е минималното за една кола, да не говорим че твоята е седан и се озвучава по трудно от хеча. Аз съм със фабричната гама 5 на vw и задна линия на helix ( бас + елипси ) и съм изключително доволен, ако сменя плеара с някой от по-високия клас на alpine, примерно от 900 лв. разликата ще е огромна от сегашната.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Нед 19 май 2013 16:24

Колега прав си за Алпайна, но пък динамиката на Пайнера никаква я няма...
И да при добавяне на 200лв над гореопоменатия бюджет ще стане съвсем, ама съвсем друга бира.......която ще е далеч от темата!

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Вто 21 май 2013 12:40

Колега, до къде стигна с проекта?

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Вто 21 май 2013 14:22

Чакам до 2-3 дена да ми преведат заплатата и като си ходя към края на месеца най- вероятно ще купя каквото ми трябва :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”