hooligan_sk написа:Barboukov написа:Веско, защо имам спомен, че миналия сезон Пирели сами обявиха, че за 2013 ще има нови смеси? Решението за промяна мисля си беше изцяло тяхно...
Най-правилно за мен е тимовете да гласуват за връщане на миналогодишните гуми или промяна на настоящите. Лотус се дърпат защото болида им работи най-добре с тях... Ама не печелят от това... И все пак съм на мнение, че ако смесите се променят поне във втората половина от сезона ще можем да гледаме битки, а не да слушаме тийм радио от сорта "Не се състезавай с него, той е с друга стратегия. Ние имаме нужда да въртим в горните граници на 1:хх". Ако така продължат нещата, неделята вместо пред телевизора ще си я карам на някой язовир с въдица и студена бира и само ще погледна накрая кой е спечелил...
Няма угодия
Хембри:
- Какво искате? Помолиха ни да направим гуми, с които надпреварите да са като Канада през 2010 г. и да има два-три бокса на състезание. Знам, че някои от вас искат да карат с по един бокс на надпревара и гумите да не са фактор – това са процесуалните бягания, в които позицията на грида е и финалното място, ако това се желае от един старт. Но какво да направим? Кажете ни, ще го сторим. Ситуацията наистина е странна, освен ако желанието ви не е да дадем такива гуми на Ред Бул, че да им помогнем да спечелят шампионата, а в момента изглежда точно това е случаят. Според мен нещата са доста ясни. Има един отбор, който би имал полза от промяна и това са те – заяви Хембри.
Едно е да имаш състезание с 2 стопа и евентуален избор на стратегия с 3, друго е да влизаш през 10 обиколки в бокса и всяко състезание поне на 2-3 болида да има деламинация на гумата и да се разпадат по трасето...