Глобата по член 100 е 10 лв ,скоро ми писаха такъв акт.Не съм сигурен обаче тия 10 лв за брой не носени
документи ли е или за всеки по 10 лв!В закона пише ,че трябва да се пише фиш за това провинение,но някои от органите пишат направо акт!Хубавото е ,че глобата е фиксирана!
Актове, давности, закони - разяснения
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Актове, давности, закони - разяснения
hidalgo написа:KoKu написа:...
Не му обръщай внимание, той си е такъв. ;)
Абе хора, толкова ли е сложно да прочетете ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЯ ПО ПЪТИЩАТА?
Автомобилен форум сме, автомобилисти сме, редно е всеки да намери време да го прочете този закон, дори да си е купил книжката!
Аман от въпроси в темата, които директно са разписани в закона, само че някой го мързи да чете!!! Тази тема е за съвети и взаимопомощ, а не за да накарате някой друг да чете какво пише в закона вместо вас!
За който е трудно да напише "Закон за движение по пътищата в Google" - ето линк
Конкретния случай чл. 181, ал. 7.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв?hidalgo написа:Не му обръщай внимание, той си е такъв. ;)
Последна промяна от Vlad777 на Чет 02 май 2013 16:24, променено общо 1 път.
Причина: Моля, не превръщайте темите в чат!
Причина: Моля, не превръщайте темите в чат!
Vlad777 написа:[
Абе хора, толкова ли е сложно да прочетете ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЯ ПО ПЪТИЩАТА?
Ами чел съм го,днеска пак го четох (не само закона,но и доста се порових в гугъл) и не намерих каква е санкцията за въпросния 133-ти член.Ти като си толкова в час можеше да кажеш,вместо да даваш тъпи съвети,който на всекиму са ясни....
Vlad777 написа:Конкретния случай чл. 181, ал. 7.
В конкретния случай,акта е по чл.133 ал.1,незнам какво горенаписаното от тебе е в полза.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
KoKu написа:Ами чел съм го,днеска пак го четох (не само закона,но и доста се порових в гугъл) и не намерих каква е санкцията за въпросния 133-ти член.
Ако наистина го беше чел закона и не само въпросния 133 член, щеше да разбереш, че в първата част на закона са написани правилата, задълженията и нормите, а в глава шеста "ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ" и в глава седма "АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ" са описани наказанията за неспазването им.
KoKu написа:В конкретния случай,акта е по чл.133 ал.1,незнам какво горенаписаното от тебе е в полза.Vlad777 написа:Конкретния случай чл. 181, ал. 7.
И ако наистина си беше направил труда да прочетеш члена, който съм цитирал по-горе щеше да разбереш, че за нарушението на чл. 133 се налага глоба по чл. 181, ал. 7.
Но това наистина няма как да го знаеш, без да си прочел целия закон, което разбирам, че явно се явява доста трудно занимание...

Здравейте колеги,
Преди малко ми се случи нещо доста куриозно.
Писаха ми фиш за навлизане в забранена улица, като след като се прибрах и си погледнах фиша (първият ми е и ми беше интересно) открих, че регистрационният ми номер е сгрешен.
Това прави ли фишът невалиден и евентуални санкции след това няма да влизат в сила?
Преди малко ми се случи нещо доста куриозно.
Писаха ми фиш за навлизане в забранена улица, като след като се прибрах и си погледнах фиша (първият ми е и ми беше интересно) открих, че регистрационният ми номер е сгрешен.
Това прави ли фишът невалиден и евентуални санкции след това няма да влизат в сила?
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Плати го, не вярвам да е повече от 20лв. Това отива в НАП , ако ще и тротинетка да си карал - ги боли там де слънце не огрява, писан е, има данни за него при тях и ще си търсят париците. За 20-30лв не си струва караниците и може пак да останеш с пръст в уста. Фиша не може да се обжалва.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
http://blog.apis.bg/2012/03/ks-reshi-pravoto-na-shof-orite-da-obzhalvat-globite-do-50-lv-e-garantirano-ot-konstitutsiyata/
Mоже да се обжалва, по-цветно е кой съдебен състав ще издирва свидетели, ще праща призовкари.....за 50 лева
Mоже да се обжалва, по-цветно е кой съдебен състав ще издирва свидетели, ще праща призовкари.....за 50 лева
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
bobocamaro написа:http://blog.apis.bg/2012/03/ks-reshi-pravoto-na-shof-orite-da-obzhalvat-globite-do-50-lv-e-garantirano-ot-konstitutsiyata/
Това е ново 20, но няма смисъл. Малко е от сорта ходи разправяй, че имаш сестра

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Колеги моля за помощ...
Вчера бях заснет от мобилна камера и след снимането полицаите тръгнаха и ме спряха и след което ми беше съставен акт за превишена скорост в населено място с отклонение 75км/ч т.е. хванаха ме със 125км/ч също така и изпреварвах в забранено място...
казаха ми , че ще ми вземат книжката за 3 месеца и ще платя около 600-650лв
имам ли шанс по някакъв начин да се отърва от акта..
Вчера бях заснет от мобилна камера и след снимането полицаите тръгнаха и ме спряха и след което ми беше съставен акт за превишена скорост в населено място с отклонение 75км/ч т.е. хванаха ме със 125км/ч също така и изпреварвах в забранено място...
казаха ми , че ще ми вземат книжката за 3 месеца и ще платя около 600-650лв
имам ли шанс по някакъв начин да се отърва от акта..
Според мен напълно си го заслужаваш. Нима наистина мислиш, че трябва да ти се размине? 
........не карам бързо полицай ... бавно си летя !
аман от състезатели в града !!!!!! със 125km/h ти болен ли си бе ?????????????
никога повече да не ти дадът книжка 
аман от състезатели в града !!!!!! със 125km/h ти болен ли си бе ?????????????
никога повече да не ти дадът книжка 
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ти задмина всичките ми представи за неразумно шофиране !Всички правим грешки ама.............!!
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”