голф 3, 1.6 , абу 97 г. когато загасне не мога да я запаля

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
venci123456
Автомобил:
Двигател:

голф 3, 1.6 , абу 97 г. когато загасне не мога да я запаля

Мнениеот venci123456 » Вто 07 май 2013 18:34

здравейте ! :wink
имам wv голф 3, 1.6 , 97 година, бензин абу.
колата работи перфектно, но има момент в които ако изгасне не мога да я
запаля около 30 минути.слушах различни мнения по въпроса от майстори-казват че е помпата,
ВДО, а аз знам че ако помпата работи, работи а ако не работи няма да работи.
Колата след 30 мин,пали и после не го прави по около месец(този проблем).
като изгасне започвам да проверявам: ток идва, изваждам маркуча на горивото при контакт хвърля леко бензин
а на стартер не иска да хвърля. но после като вкарам маркуча на бензина в карбуратора колата пали и после си работи
докато не направи същия проблем.Минах последните дни около 400км,но няма подобен проблем.

МОЛЯ ВИ, АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ ДА МИ СЪДЕЙСТВА СЪС СЪВЕТИ -КАКВО ДА СЕ СМЕНИ, ИЛИ КЪДЕ ДА ОТИДА!
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: голф 3, 1.6 , абу 97 г. когато загасне не мога да я зап

Мнениеот Dushan » Вто 07 май 2013 21:04

Като за начало, пробно рестартирай компютъра(махаш минуса и даваш на къси и контакт).
Иначе на един познат зимата му палеше, лятото не - аналогично ако при теб се отнася за загрял и студен двигател - при него беше стартер(трябват повече обороти при загрял двигател(топло време)). Успех!

venci123456
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci123456 » Сря 08 май 2013 19:42

Не е това колега, аз съм я рестартирал няколко пъти.Тя си работи перфектно -пали и на топло и на студено.Няма проблем с запалването, няколко пъти след като я загася не мога да я запаля по около половин час, последният път угасна в движение, все едно свърши бензина, после мина половин час на контакт запали и до момента си работи ама наистина перфектно.но в момента не мога да разбера дали да сменя релето,или реле 30 пишат някой от колегите тук.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 08 май 2013 19:51

Първо уточни с кой мотор си...
1.6 АБУ 97-ма няма,карбуратор също :rolleyes
Дай по-точно инфо.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 08 май 2013 19:51

venci123456 написа:... изваждам маркуча на горивото при контакт хвърля леко бензин
а на стартер не иска да хвърля...

Като ти разправят хората 'помпа', защо не слушаш?
Друг е въпроса, че резервоара може да се е превърнал на депо за строителни отпадъци и да затлачва смукателя.
Преди да се отвори не може да се каже, но 'леко хвърляне' на бензин такива мисли навява.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 09 май 2013 6:39

друга възможност е датчик на хол, в делкото се намира,
следващия път като не иска да запали извади централния кабел от капачката на делкото и провери дали има искра,но ще ти трябва помощник който да върти на стартер

venci123456
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci123456 » Пет 10 май 2013 21:27

Драги колеги,
мотора е 1,6 моно-инжекция , 75 конски сили.
колега а за помпата да ти кажа че работи много добре,забелязах че проблема се проявява при покачване на температурата към 100 градуса

moimoimoi написа:друга възможност е датчик на хол, в делкото се намира,
следващия път като не иска да запали извади централния кабел от капачката на делкото и провери дали има искра,но ще ти трябва помощник който да върти на стартер

Колега кажи точно кои е този кабел.Моля :smile
не знам точно къде е този датчик?

Колеги и да ви кажа че в момента си карам колата, но ви питам ако някой знае или е изпатил да ми каже
че ме е страх да тръгна на път.Сега си я карам по София само, че ако направи пак това с угасването или да ми спре в движение да викна някои майстор да ми помогне да открие къде е проблема.
Мерси предварително!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 11 май 2013 7:30

датчика на хол е вътре в делкото и е изведен на корпуса му с черна букса:
http://media.snimka.bg/9946/026146898.jpg?r=0

на делкото има капачка с 5 кабела,
http://emk-33.com/shop/image/051905237X%20%D0%94%D0%95%D0%9B%D0%9A%D0%9E%20GOLF2%20KR.jpg
http://img10.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/18779967_1_585x461.jpg
централния кабел ти идва от запалителната бобина
точно него изваждаш от капачката и електрода му го доближаваш на 1-1.5мм от някоя метална част на двигателя и гледаш дали ще прескача искра докато ннякой друг върти стартера за запалване

venci123456
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci123456 » Съб 11 май 2013 22:12

Колега това го проверих и дава искра.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Нед 12 май 2013 7:45

Ако ти се случи отново (пожелавам ти да не ти се случва!) извади буксата на помпата, която се намира в багажника под стелката, в горен десен ъгъл се пада и виж при подаване на контакт, дали ти идват тоците, мисля, че бяха двата крайни пина на буксата, ще ги разпознаещ по това, че крачетата са по големи. А и това, което си споменал, че пуска малко бензин нещо не е както трябва, трябва да си пусне доволно бензин за тези 2 3 секунди в които нагнетява :gruebel Поне при мен е така.

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Нед 12 май 2013 9:02

Колега според мен е температурния сензор, имах подобен проблем, при загрял двигател дава стойности че е студен = по богата смес и не може да запали като изстине си пали без проблем, затова и ти палиш чак след половин час като падне температурата на двигателя :th_up

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Вто 14 май 2013 17:04

За мен това си остава някаква мистерия :gruebel , защото до колкото разбирам колата си върви супер и когато си поиска прави проблема, но лично за мен вариантите са два: както каза колегата по горе температурен датчик, че тия 100 градуса които казваш, дори моята(която загрява) не ги вдига в града!; а другия е някой кабел да прави маса когато си поиска; - успех :)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 15 май 2013 18:35

Моята ги прави същите номера само когато е топло. Показва вътре 100градуса и ако я угася непали нито на газ нито на бенз.Изчаквам малко да поизстине и пали на газ без проблем.Ако некои каже как да я оправям да казва :mhihi Обикновена газова моно 1,6 абу, него прави винаги,но е много неприятно. :icon_lol

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 15 май 2013 21:05

Очевидно проблема е свързан някак -пряко или косвено с помпата и температурата.Да,слаба струйка бензин говори за проблем наистина,но все пак има струйка.Температурата пък не съм чувал да има връзка в смисъл някаква защита примерно и да изключва нали.Но какво може да е общото?Май нищо.
Реле 30 нямаш мисля,имат го мулти инжекционите.При теб е може би 109,позицията е същата.
Но пък идеята е интересна-помпата минава през реле
venci123456 написа: изваждам маркуча на горивото при контакт хвърля леко бензин
а на стартер не иска да хвърля.
Само че това реле се захранва от друго реле и то само,ако компа е получил импулс от Хол датчика.Така,че ето ти теория,само дето не мога да ти кажа дали е проблема в релето или в самия Хол.Но щом стартера върти то бензин трябва да върви.
vladovelin написа:
daniel golf 3 написа:а то "Хол-а" не е ли или работи или не работи?

Има и трети вариант: работи нормално и изведнъж спира да работи,колата угасва и не иска да запали.
Пушиш две цигари,псуваш сто пъти и запалва сякаш нищо не е било, до следващия случай.
Вервай ми - 14 месеца ми тормози душата, на диагностика не показва нищо, смених много неща, изръсих доста пари. След смяната на "Хола" всичко се оправи вече две години.

Но нали се сещаш-това е най-честата повреда и естествено се насочвам към нея.Но може да е всичко-реле,комп,помпа.
пп.Такъв рестарт като описания от колегата Дюшан за първи път чувам.То като махнеш минуса и на дълги да дадеш-все тая.До компа отива постоянен + и ако има собствена маса то процедурата е безмислена.Откача се плюса за малко и това е цялата процедура.

Потребителски аватар
robotpanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот robotpanic » Нед 19 май 2013 10:54

Колега според мен е температурния сензор, имах подобен проблем, при загрял двигател дава стойности че е студен = по богата смес и не може да запали като изстине си пали без проблем, затова и ти палиш чак след половин час като падне температурата на двигателя :th_up

Да се включа и аз... Имам същия проблем като колегата stevap по- горе. Закачих го на диагностика и въпреки, че двигателят си е загрял, компютърът си мисли, че е студен.
Смених датчика с нов, доказано работещ, но проблемът продължава - гасне ми при най-различни ситуации - и във високи и в ниски обороти, поради това "задавяне".
Според майстора ми проблемът се дължи на студена спойка в куплунга на компютъра и трябвало да си намеря някой да запои един по един всичките пинове.
Някой познава ли електроник, на когото ще му се занимава (срещу съответното заплащане разбира се) с подобна отговорна, пипкава и тежка работа - препояване на десетки кабелчета и пинчета ???
Другата ми алтернатива е да пробвам с нов компютър, но тъй като проблемът се проявява на много случаен принцип и аз съм по-склонен да мисля, че е от студена спойка....

Голф 3
Двигател - 1.6 / 75 к.с. моно-инжекция (97 г.)
Комп - Марели

(Ако трябва да преместя в нова тема - мародераторите да казват :) )
Благодаря

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”