Инсталация за колони във вратите, Голф 3
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Инсталация за колони във вратите, Голф 3
Здравейте, имам Голф 3 94 набор CL версия, решил съм да му монтирам тонколони във вратите и пищялки на таблото. Пищялките ще бъдат оригиналните за голф 3, а колоните ... в процес на обмисляне, но някакви ниско бюджетни. Колата е оригинално с две тонколони на таблото и няма инсталация във вратите. Днес започнах да разглобявам пасажерската страна, за да видя от къде ще минават кабелите, НО ме уплаши бялата пластмаса в която влизат кабелите на букси и отиват в маншона. Какъв е начина за преминаване на кабел от там ? :)
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инсталация за колони във вратите, Голф 3
Просто промуши кабелите през някои от свободните гнезда. Няма нищо чак толкова страшно.
- piter_96
instantaccess написа:Просто промуши кабелите през някои от свободните гнезда. Няма нищо чак толкова страшно.
Колега, ако беше толкова лесно нямаше въобще да питам. Забелязах, че кабела няма как просто ей така да си мине през бялата пластмаса, а трябва да се направи с обувки. Моля някой, който наистина го е правил да ми обясни точно какво трябва да направя. :)
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Моите бяха с обувки...от годините всичко това беше клеясало и нямаше звук....отворих вратата махнах манщона, буксата се маха със завъртане и се държи вътре с нещо като щипки....мърдаш на някъде буксата и пада в ръцете ти от вътрешната страна на купето...от там аз направих с нагрято шило дупки за 2та кабела на говорителя, после по обратния ред като първо промуши кабеляците през буксата и после слагаш буксата на мястото, издърпваш лабелите през маншона и ги прокарваш през вратата, след това завиваш гайката на буксата, връщаш маншона на мястото да не влиза вода и си готов, имаш инсталация за говорители 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно има достатъчно място да си пробиеш и двете букси с подходящият свредел и да си инсталираш кабела.
Малко е трудно, неприятно, неудобно, но щом си тръгнал да го правиш значи има защо.
Малко е трудно, неприятно, неудобно, но щом си тръгнал да го правиш значи има защо.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да, правил съм го на 4-5 коли и наистина никак не е лесно, отнема цели 4-5мин. на врата. Но тъй като явно никой, който го е правил не дава добри съвети, отиди на майстор, остави 20кинта и като ти го пробие майстора ще казваш, че го е направил "майстора". Успех ти
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбрах нямаш място за тонколони на вратите, така ли? Като си почнал мога да ти препоръчам цялостно бюджетно решение.
Четири говорителя сони експлоуд, около 60 лв са комплект кръгли, стандартният размер за Г 3 по принцип. Предните ги слагаш по начина, по който предлагат колегите. За задните просто опъваш две жици по пода, а самите говорители ги слагаш на кората отзад, като за дупките в кората използваш зеге. Ако не си много сръчен може някой друг да го направи. Така ще получиш пълна аудиосистема, която ще свири по-добре от стандартна такава, защото ако говорителите са ти в задните врати не дават на половина добър бас и плътност на звука, отколкото ако са на кората.
А ти препоръчвам сонитата не случайно. Има и по-евтини - тъндъри и пр, но гърмят бързо. Имах тъндъри, комплекта 30-40 лв, изгърмяха на шестия месец. Сонитата задната линия са ми на 6 години, предната на 2. Не мърдат, а аз тихо музика не слушам :)
Не ти предлагам елипсите за отзад, понеже разбирам, че не ти се дават повече пари за музика. Като цяло решението е достатъчно добро в този вариант, който писах. Аз съм така и рядко не ми стига сила на звука.
Поздрави!
Четири говорителя сони експлоуд, около 60 лв са комплект кръгли, стандартният размер за Г 3 по принцип. Предните ги слагаш по начина, по който предлагат колегите. За задните просто опъваш две жици по пода, а самите говорители ги слагаш на кората отзад, като за дупките в кората използваш зеге. Ако не си много сръчен може някой друг да го направи. Така ще получиш пълна аудиосистема, която ще свири по-добре от стандартна такава, защото ако говорителите са ти в задните врати не дават на половина добър бас и плътност на звука, отколкото ако са на кората.
А ти препоръчвам сонитата не случайно. Има и по-евтини - тъндъри и пр, но гърмят бързо. Имах тъндъри, комплекта 30-40 лв, изгърмяха на шестия месец. Сонитата задната линия са ми на 6 години, предната на 2. Не мърдат, а аз тихо музика не слушам :)
Не ти предлагам елипсите за отзад, понеже разбирам, че не ти се дават повече пари за музика. Като цяло решението е достатъчно добро в този вариант, който писах. Аз съм така и рядко не ми стига сила на звука.
Поздрави!
- piter_96
Имам място за колони във вратите и ще слагам за сега само в предните. Още като го видях как е разбрах, че ще се дупче, но си мислех, че има и "по-цивилизован" начин.
За сега съм харесал едни тонколони Бошман, но ме спира само това, че са без решетки. Паричките, които ми се дават за колони е до 40лв, защото ще взимам и пищялки за таблото и не искам да давам много пари. Как е Бошман като марка? :)

- piter_96
Разгадах как ще стане, обаче ме е страх да откача маркуча за централното, има ли някакъв проблем да се откачи и после да се закачи, без да се заключва колата ? :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
instantaccess написа:Ами да, правил съм го на 4-5 коли и наистина никак не е лесно, отнема цели 4-5мин. на врата.
Може би трудността зависи от използваната квадратура на кабела?
На мен лично не ми беше лесно с 2х2,3 кв.мм кабел и разделящите се пластмасови букси на голф 3, но упражнението съм го правил само веднъж.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, тая тема май е трябвало да я пуснеш в раздела за аудио... :) Там едно време ми дадоха съвет да си зема радио пайнер вместо сони. Още съм им благодарен ;)
Пак ти казвам, земи си сони, поне да знаеш, че ше кара!
За кабелацията само не мога да ти дам съвет, за което се извинявам... В краен случай иди при някой автотокаджия да го направи.
Пак ти казвам, земи си сони, поне да знаеш, че ше кара!
За кабелацията само не мога да ти дам съвет, за което се извинявам... В краен случай иди при някой автотокаджия да го направи.
- piter_96
Прекарах си кабели и си монтирах тонколонки. А по-нататък като реша да слагам в задните врати от СД-то ли трябва да пусна кабели ? :)
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно си има стандартна "евро" букса с 4 изхода, чрез която радиото се свързва с окабеляването на колата. Обаче при теб не знам кво е дереджето...
Какви говорители взе? :)
Какви говорители взе? :)
- piter_96
Уж Сони, ама колко е Сони за тея пари ...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Е, колкото толкова. Китайско сони :) Препоръчах ти ги заради здравина най-вече. Но мисля, че ще си доволен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”