здравейте
От доста време ме мъчи звука в колата, пробвах разни упражнения но без успех.
И така колата е голф 3 2ратка място за колони има на табло на вратите на задните кори (там си е с заводската пищялка и долу дука за колона), не искам да режа кората на багажнка, искам да използвам само изброените места.
В момента разполагам с Pioneer DEH-2920MP,което мисля да си остане в колата (знам че е стар модел но си ми харесва поне за сега) и два модела колони първият е PIONEER TS-1045 в момента са на таблото и pioneer TS-G 1702i. във вратите.
Като цяло искам да се получи качествен звук, не искам дискотеки и 1000вата в багажника.
Музиката, която слушам е рок и регаетон. Иска ми се цялото аудио да пайнер примерно 2 комплекта от тези http://pioneer.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%20G/TS-G132CI/606 за вратите и задните кори, един комплект от http://pioneer.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%90/TS-A6924I/662 монтирани в багажника където е мястото на триъгълника и аптечката и от другата страна където е празно като ще им направя кори от емдиеф примерно и ще ги захранвам с http://pioneer.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%20%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/GM-3500T/457.
Моля за съвет да ли мисля в правилна посока, какво как да свържа и какви колони да си купя,мога ли да ползвам нещо от пайнерите които имам?
въпрос за аудиото в голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за аудиото в голф 3
Слагай вибро и звукоизолация на вратите, така че обемът, в който свири говорителя да се затвори, разбира се, доколкото е възможно това във вратите на голфа. Тогава ще позасвири. Иначе каквито и говорители да му сложиш, винаги корите ще му тракат и ти ще се ядосваш. Неизбежно е, заради конструкцията на вратите. на предните врати би ти излязло по 100-120 лв на врата за материали.
После си вземи 2 компонентни системи за отпред и отзад, като предната да е по-висок клас - примерно ECX сериите на херц или E серията на Пионер. Задната система да е с пищялка, която да може да влезе на оригиналното място.
После си вземи 2 компонентни системи за отпред и отзад, като предната да е по-висок клас - примерно ECX сериите на херц или E серията на Пионер. Задната система да е с пищялка, която да може да влезе на оригиналното място.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Re: въпрос за аудиото в голф 3
Прав е колегата. Имайки предвид и музиката, която слушаш ще ти трябва бърз и енергичен бас, но същевременно-последния да не надвиква средите....
Точно затова е предложението му за шумо и виброизолация на вратите-ефекта е толкова готин, че даже има вероятност да ти се отще да купуваш изброените от теб компоненти.
Още по малко, че за тази сума която ще дадеш за тях, ще си направиш и изолацията, и за едни читави елипси ще ти останат пари.
А след изолирането на вратите и части от купето, звученето ще е коренно различно!
Точно затова е предложението му за шумо и виброизолация на вратите-ефекта е толкова готин, че даже има вероятност да ти се отще да купуваш изброените от теб компоненти.
Още по малко, че за тази сума която ще дадеш за тях, ще си направиш и изолацията, и за едни читави елипси ще ти останат пари.
А след изолирането на вратите и части от купето, звученето ще е коренно различно!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”