[Polo 6N2] Тракане на предно дясно ел. стъкло - Решено

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

[Polo 6N2] Тракане на предно дясно ел. стъкло - Решено

Мнениеот Shamata » Нед 19 май 2013 19:36

Здравейте колеги,

От около един месец предното дясно ел. стъкло почна да ми трака (независимо от положението на стъклото). В началото почна да трака само когато минавах през неравности ама сега почна да трака след палене още преди да съм потеглил. Нека ако някой се е сблъсквал с този проблем да ме светне откъде може да е проблема.

...благодаря предварително

Последна промяна от Shamata на Нед 21 юли 2013 10:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: [Polo 6N2] Тракане на предно дясно ел. стъкло

Мнениеот freestyler911 » Нед 19 май 2013 19:57

повдигателния механизъм е с пластмасови водачи, те се изхабяват от релсите и стъклото вече има луфт и си потраква. Нямаш луфт само в крайна горна точка. Аз не ти препоръчвам да си държиш стъклото натегнато във вратата, ще строшиш без това калпавата машинка.

Карай си , като се строши има и Пламен Маджаров, има и Неволя....

Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shamata » Нед 19 май 2013 20:38

При мене стъклото трака и в най-горно положение, т. е. при вдигнато стъкло догоре. Аз си мисля да не би да има проблем в долната част която държи стъклото, т. е. в хоризонталните така наречени държачи отдолу. Защото тракането го има в всички положения на стъклото. Днеска отворих и двете кори и си сложих нови колонки и в проблемната врата при най-долна положение през отвора за говорителя бръкнах с ръка и се мъчих да го наместя назад напред ама не мърдаше. Щях да сваля и изолацията и найлона ама гледах, че са лепнати с някакво лепило или силикон може би. Може ли някой да ми каже с какво се лепят тези двете. Доколкото този Маджаров, аз не съм фен да си давам колата на друг да е бара. Разбира се, ако е нещо за което нямам опит си е карам колата на майстор. Иначе стъклата се движат без проблем за сега. Единственият проблем за сега е това тракане което ме дразни много.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 19 май 2013 23:36

По-принцип можеш да използваш БУКВАТА Я , вместо Е , дразни много! :no

Няма нужда да сваляш кората на цялата врата за подмяна на 1 говорител. Освен това от там нищо нито се вижда нито с бъркане и клатене се оправя проблем.

Сваляш цялата кора на вратата, и полека отлепяш изолацията. отгоре надолу, това лепило е като болкит, но по стегнато. Като разлепиш ще видиш релсите по които върви стъклото, те имат едни брони на жилата които се кръстосват. Погледни дали не са се откачили и да тракат те. После погледни как се движи стъклото и виж и разните втулки по краищата на броните да не са се натрошили.

Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shamata » Пон 20 май 2013 6:12

@freestyler911

... а може ли да ми кажеш с какво лепило бих могъл да залепя изолацията след като я отлепя.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 май 2013 7:06

Само с притискане се залепя. Гледай да е по топлото време тази операция, по трудничко се отлепя , разтяга се лепилото като дъвка, но после и лесно се залепя пак.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Сря 22 май 2013 7:21

С горещ въздух може да се отлепи и залепи, щом е такова лепилото. Възможно ли е да направиш снимка на тези водачи?

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Чет 23 май 2013 17:13

Имах същият проблем с дясното стъкло. Повдигача на стъклото е една дълга релса хваната за стъклото с някакви копчета които се чупят с годините. Проблема се отстранява, като се махне оригиналното копче и се замени с болт и контра гайка. Така като се стегне с болта и гайката вече не тропа. Внимавай не затягай до край болта, че има опасност да спукаш стъклото. Успех!

Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

Re: [Polo 6N2] Тракане на предно дясно ел. стъкло - Решено

Мнениеот Shamata » Чет 11 юли 2013 17:10

Оказа се хлабав болт. След стягане изчезна тракането.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”