Съвет за боядисване с латекс

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
emka22
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за боядисване с латекс

Мнениеот emka22 » Пон 12 ное 2012 11:26

doaiena написа:
brabus написа:Не че е много по темата, но с две ръце съм за линка на strqsko. Боядисвал съм вкъщи с такъв латекс и наистина няма компромис в покритието.

Сигурно е добър латекс, но не трябва да забравяме PASTELO, особено акцентните цветове с 5 литра съм боядисвал 40м2 стени, плътно наситен цвят, може да се мие спокойно, не се разтваря от водата!!!!!

Къде ги продават?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 12 ное 2012 11:42

emka22 написа:
doaiena написа:
brabus написа:Не че е много по темата, но с две ръце съм за линка на strqsko. Боядисвал съм вкъщи с такъв латекс и наистина няма компромис в покритието.

Сигурно е добър латекс, но не трябва да забравяме PASTELO, особено акцентните цветове с 5 литра съм боядисвал 40м2 стени, плътно наситен цвят, може да се мие спокойно, не се разтваря от водата!!!!!

Къде ги продават?

Във повечето добре заредени магазини тип "железария" :) Иначе за мен Леко-то си е класика във средно скъпите латекси и проблеми с него никога не съм имал а съм боядисал и веднъж вече пребоядисал 5 апартамента /какво да ги правиш туристите, не пазят :beat_butt2 / с такъв ! Друг е въпроса че и бояджийството като повечето дейности си има и малко чалъм а не както повечето хора не пробвали никога си мислят че с четка от левче и едно мече от 5лв + бака с латекс ще направят стените перфектни mhihi

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Пон 12 ное 2012 21:06

пропуснах да спомена нещо важно,за добър резултат... трябва да се придържаш точно към препоръките на производителя(който и да е той) за разреждане с вода(ако се налага де)...вземи си една нова бъркалка и с бормашина разбъркай преди боядисване поне 3-4-5(дори)мин. боята и то дори ако не се налага добавяне на вода :012:
п.п. Нормално е 15-тина дни след боядисване,един добър латекс да може да се мие с вода...

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 20 май 2013 15:15

Да не отварям темата ще ползвам тази на колегата. Имам прясно шпаклована стая като завършващият слой е Шитрок. Пак ли съветвате да разредя 50:50 латекса за грунд?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 20 май 2013 15:36

Дълбокопроникващ грунд Свойства:- заздравява основите;- фиксира прахта;- отблъсква влагата;- намалява попиваемостта
:th_up

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 20 май 2013 15:59

При нанасяне на какъв то е и да е вид латекс (външен, или за вътрешно нанасяне) винаги хубаво е да се грундира за постигане на максимално добър резултат. Преди грундиране задължително повърхноста трябва да е суха. Преди първо нанасяне на латекс повърхноста трябва да е суха и максимално обезпрашена. Четете внимателно какво пише на кофата с латекс, там си препоръчват и грунд. Също така четете какво пише на валчето, някой валове трябва да се измият в сапунена вода преди използване. Четете инструкции, важно е !

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 20 май 2013 16:17

На моята кофа тониран латекс Леко няма инструкции. Майстора дето ми шпаклова стаята каза ако искам грунд, ако искам силно разреден латекс. Тази дефиниция обаче силно разреден не ми е ясна и затова попитах.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 20 май 2013 18:02

Силно разреден латекс се използва когато си на село и няма строителни магазини или просто на човека му свиди за грунд. Латекс на фирма Леко добре се съчитава с грунд на Боро. Зависи в какъв цвят са ти го тонирали. Леко не е от най-добрите фирми за тъмните гами. Ако цвета е наситен или по тъмен бих предпочел марка Крафт или Боро (лично мнение не налагам просто предлагам)
Успех и спорна работа ! :th_up

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 20 май 2013 21:58

Не сме фенове на тъмните гами. Винаги избираме съвсем лек и свеж нюанс на розово/лилаво/кафяво според стаята. Минах с дълбокопроникващ грунд на Боро. Утре сутрин продължавам с латекса. Голямо размазване беше на този грунд, за да не стане на капки.

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Пон 20 май 2013 22:39

Мааалиий...тва с Борото ми се струва,че хич не е на добре,ама дано да греша...пиши за резултата

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Вто 21 май 2013 9:50

Резултата е, че стената почти не попива. За пръв път ще влезя в разходните норми на производителя :icon_lol Трябва да изсъхне първата ръка, за да си видя резултата, че в момента не дели много от шпакловката. Тоя път съвсем блед цвят сме взели.

Редакция: След завършване на цялостното боядисване определено мога да кажа, че съм доволен от грунда. Вместих се в разходната норма на лактекса, което никога не се беше случвало и резултатът е доста добър като за домашен майстор.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”