Пасат Б5 копче на ръчната спирачка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 копче на ръчната спирачка
Здравейте колеги.Имам пасат б5 края на 97 дизел и отскоро имам проблеми с копчето на ръчната спирачка.Някой път като тръгна да свалям ръчната и копчето отива навътре и трябва да бръкна с нещо дълго например с химикал за да освободя ръчната спирачка.Някой път става и като бръкна с пръст зависи колко е влязло навътре.Какъв ли е проблема.Ръчната хваща горе долу добре в най-крайно положение не може да тръгна с нея,а почти до крайно не държи много, но е горе долу добре.Оправям го като смъкна ръчната до края и то си излиза само.Дали ако се натегне ще се оправи?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Пасат Б5 копче на ръчната спирачка
Първо трябва да си решиш проблема с неработещата ръчна, иначе казано си обслужи и раздвижи апаратите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре тя си е горе долу добре ръчната е леко може да се натегни ама не желая просто няма смисъл.Дали всичко е от апаратите или ? Другото, което ми прави впечатление ако натисна спирачката по рязко и ми се включва абс-са винаги.Карал съм и други коли и не се е включвал толкова често дали е нормално това?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
afdata написа: ако натисна спирачката по рязко и ми се включва абс-са винаги.Карал съм и други коли и не се е включвал толкова често дали е нормално това?

Колегата w_smith добре е предложил. Също така спирачната течност се сменя на 2 години ;) Вашата кога е сменяна?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам купил съм я декември и съм сменил само 1 ремък и той пак отива за смяна нещо му има май.Иначе съм я купил обслужена и ми казаха, че са сменяни накладките ама ги гледахме и само предните бяха сменяни отзад не са пипани.Друго ми прави впечатление, че някой път спирачките скърцат и то май точно задните правят проблема.Значи сигурно ще сменям накладките отзад и апаратите ако им има нещо ще се оправят.