Здравей,
И аз го имах същият проблем, и за съжаление само смяната за оптегача го оправи. Не се занимавай с на старо, и си поръчай нов по номера на мотора ако не се лъжа.
Успех
b5 масления оБтегач на веригата м/у 2-та вала
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Re: b5 масления оБтегач на веригата м/у 2-та вала
Нов ама от къде го поръча твоя? От представителство на VW в БГ или от някои сайт?
Майстора ми го поръча, за да няма грешка. Тук от БГ. Аз само платих и колата заработи както трябва.
И аз гледах e-bay и т.н , но се отказах бързо.
И аз гледах e-bay и т.н , но се отказах бързо.
- kirov299
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AVF
Привет колеги,и аз като повечето тук имам проблеми с този прословут обтегач-като се постопли времето и започна да трака.След като се порових тук реших да налея масло 10/60 и наистина спря да трака но само за две седмици след което пак започна да се обажда.Реших да го почистя-разглобих го на съставните му части цедката изчистих дори бананите смених,по които се движи веригата,и след което пак тракаше но по интересното е че не го прави винаги - ако колата се кара примерно 1 час в градски условия ще се чуе няколко пъти а в останалото време не.Трака единствено на празен ход.Ако и подам газ до 1000 оборота тракането изчезва и като върна газта след 5 секунди започва...сега мисля да проверя налягането на маслената помпа.Някой може ли да ми каже колко атмосфери трябва да е при загрял двигател на празен ход.Двигателя е AWT а обтегача е електрохидравличен 058109088D.Благодаря.
kirov299 написа:Привет колеги,и аз като повечето тук имам проблеми с този прословут обтегач-като се постопли времето и започна да трака.След като се порових тук реших да налея масло 10/60 и наистина спря да трака но само за две седмици след което пак започна да се обажда.Реших да го почистя-разглобих го на съставните му части цедката изчистих дори бананите смених,по които се движи веригата,и след което пак тракаше но по интересното е че не го прави винаги - ако колата се кара примерно 1 час в градски условия ще се чуе няколко пъти а в останалото време не.Трака единствено на празен ход.Ако и подам газ до 1000 оборота тракането изчезва и като върна газта след 5 секунди започва...сега мисля да проверя налягането на маслената помпа.Някой може ли да ми каже колко атмосфери трябва да е при загрял двигател на празен ход.Двигателя е AWT а обтегача е електрохидравличен 058109088D.Благодаря.
Мисля че в тихи обороти беше около 2 бара а на около 2000 оборота отивааше на 4,виж в моя профил има такава тема с клип за налягането как съм го мерил и ме увериха в друг форум че това е напълно нормално налягане за този мотор :) това ти казвам за загрял двигател :)
- kirov299
благодаря колега ще меря да видя какво ще покаже :)... мисля да се спра на вариант с китайски обтегач и по точно http://www.ebay.com/itm/Timing-Chain-Tensioner-Kit-For-AUDI-A3-A4-A6-TT-VW-Jetta-Golf-Passat-Beetle-1-8T/321279579545?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222008%26algo%3DSIC.MOTORS%26ao%3D1%26asc%3D23310%26meid%3D7273750510520217551%26pid%3D100011%26prg%3D9834%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D181420125544 имаш ли поглед дали си струва или няма смисъл.
Нямам поглед над тези китайски обтегачи,но съм се замислил силно да мина и аз на такъв вариант че е неоправдано да даваш 600-700лв за резервна част на тези коли вече , нека някой който се е опарил да каже дали карат поне по една година ,ако си правиш доставка от там кажи на лично да си направим обща поръчка :)
- kirov299
един познат си е взел такъв китайски вече половин година кара с него и засега няма проблем...ако направя поръчка ще ти пиша