Гражданска отговорност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Гражданска отговорност

Мнениеот Matematiks » Пон 20 май 2013 21:57

vw_derby написа:към която и да си все е тая . Мен ме удари зимата един . Щети - задна броня ,водачи капак , лаисни от вътре . Застрахован към Бул инс (Сериозна фирма ). След огледи и т.н. ми звънкат да ходя на Джеймс Баучер да си взема парите за щетите . И кво става тук : дават ми 100,50 лв. Викам им абе това не стига и за боя на детайл (а са два детайла ),имам криви водачи и още незнам си кво . Тия ми викат това е .
.

Хехе с мен същата случка :) Фактура от Хонда за мотора 3499 искаа да ми дадт 780 :mhihi
Викам я ми викни управителя на офиса :c020
Излиза някво първеню и му викам:

Адвокат Едикойси ми казая само да не ви се подписвам. Усещам, че ще платите 3499 + работата в хонда и хонорар на Адв. ЕдиКойси :mhihi

Оня ме изгледа с гащеризона 2-3 пъти от горе до доло и вика:

Ако искаш сега да ти дадем 1800 и да се разпишеш??

:11

НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ПРАВЯТ НА БАЛЪЦИ , ЩОТО КАТО ВЗЕМАТ ПАРАТА НЕ СЕ ПРААТ НА ЛУДИ :c020

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 21 май 2013 10:40

Vidol Nikolov написа:Ще дойде и още как-тогава когато сумата,която му се полага да получи от твоя застраховател не го удовлетворява.
Това,че имаш гражданска не те освобождава от отговорност

Колега ,че аз не съм чул някой да го удовлетворява сумата.Именно тази застраховка ме освобождава от отговорност.Много ми е интересно как ще вземеш пари от мен след като имам редовно гражданска отговорност и съм правоспособен водач който не е употребил алкохол.И да ме съдиш пак нищо няма да направиш.
Това е идеята на гражданската и гаранционния фонд в който част от тези застраховки отиват.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 21 май 2013 11:15

toshara написа:Aз съм си направил равносметка горе-долу:
Най-евтината гражданска ми е 170лв.
Средно има по 300-350лв
Да кажем на 3 години правя едно ПТП,при положение че съм платил 3х170=510лв.Изплащат ми 150лв за детайл.
В другия случай,платил съм 3х350=1050лева,изплащат ми 300лв за детайл.
Равносметката:При най-евтината гражданска съм дал 510лв - 150лв за детайла = 360лв дадени чисто.
При по-скъпата - 1050лв дадени - 300лв от детайла - 750лв дадени чисто
И какво излиза - да кажем скъпата гражданска плаща 2 пъти по-скъпо една щета,но в същото време за тези 3 години съм дал на тази компания с 390лв повече,влючително това,че ми е изплатила щетата.
Aко добавим разликата от изплатените от по-скъпата компания щети (150лв) към 360те лв. за 3 години при по-евтината излиза 510лв,което пак е с 260лв по-малко.
За това и аз съм на принципа най-евтината.За 3 години нямам нито едно ПТП,дано и да нямам :icon_lol

Нещо много си се объркал. ГО не работи така :mhihi

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 21 май 2013 11:28

mely написа:Колега ,че аз не съм чул някой да го удовлетворява сумата.Именно тази застраховка ме освобождава от отговорност.Много ми е интересно как ще вземеш пари от мен след като имам редовно гражданска отговорност и съм правоспособен водач който не е употребил алкохол.И да ме съдиш пак нищо няма да направиш.
Това е идеята на гражданската и гаранционния фонд в който част от тези застраховки отиват.

Не е така изобщо :exclaim Ако застрахователят по ГО не обезщети в пълен размер пострадалия, последният има право да иска разликата между пълния размер на вредата и платеното от застрахователя от виновния водач. Единствената пречка е ако се подпише споразумение, което пострадалия се отказва от претенции към застрахователя и и виновния. Иначе се води дело, в което е добре като подпомагаща страна да се привлече застрахователя.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 21 май 2013 13:00

Добре ,аз ще те тресна пък ти ела си търси парите от мене и чакай да ти дам.То в този ред на мисли ...както писах и по горе всички нямаше да им стигат парите дадени от застрахователя е ще търчат да си искат още от виновния.....хайде стига.Пък застрахователите хич даже няма и да плащат нищо щот ти така и така ще си ги търсиш от виновния...май нещо не се вързва.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 21 май 2013 13:19

siso_k написа: Ако застрахователят по ГО не обезщети в пълен размер пострадалия, последният има право да иска разликата между пълния размер на вредата и платеното от застрахователя от виновния водач.

Е хубаво де. Имам познат със сервиз за тенекеджийски услуги. Застрахователя ми изплаща по 150 лв на детайл (да речем 2 броя) или общо 300 лв. Моя човек ми взема 250 и ми дава фактура за 500 лв. Какво правим? Имам право разликата от 300 до 500 да си търся от виновния?

Всичко е толкова недомислено... Според мен трябва да има едни твърди цени. 200 лв примерно за моя случай. Ако искам зелена карта, доплащам Х лв. И това да е еднакво при всички застрахователи. А тия обирджии да изплащат срещу насрещен документ за щетите. Отиваш в сервиз, гледат ти колата, казват, че ще струва еди си колко лева. Дават ти проформа фактура и застрахователя изплаща сумата. Толкова ли е сложно?

Сега гледам ГО 159.60, 179 лв, 243.40 лв, 310 лв... В някой компании за да ти е по-евтино собственика трябва да е над 30, в други еди си какво... Все едно да ида в мобилен оператор с приятел, който примерно е женен, подписваме договори за еднакъв тарифен план и аз обаче да плащам по-скъпи смс-и защото не съм женен и се свалям с някой чрез съобщения, а на оня да са му по-евтини щото има жена и дете и не мърсува...

Та излиза, че трябва да платя най-скъпата ГО защото не дай си боже ако направя беля, другия да е обезщетен добре и да не ме съди... Случи ми се два пъти да ударя някого. Застрахователите изплащат, мен никой не ме занимава...

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 21 май 2013 15:45

Barboukov написа:[
Е хубаво де. Имам познат със сервиз за тенекеджийски услуги. Застрахователя ми изплаща по 150 лв на детайл (да речем 2 броя) или общо 300 лв. Моя човек ми взема 250 и ми дава фактура за 500 лв. Какво правим? Имам право разликата от 300 до 500 да си търся от виновния?

Можеш, но дали ще ги получиш е друг въпрос. Доброволно ако някой се съгласи да ти надплати разликата по фактурата ОК. Но това са в 0.0001 % от случаите. В останалите 99,9999 % от случаите ще се стигне до дело, в което дело ще бъде назначена автотехничска експертиза за оценка на щетата. И ако действително щетата ти е 300, а не 500 лв. искът ще бъде отхвърлен, а освен това ще трябва да платиш разноски и на другата страна.

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Сря 22 май 2013 10:58

Аз правя ГО заедно с каското в Армеец. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”