Здравейте отново Колеги. Извинявам се за честите ми теми в последно време, но съм новак в шофирането и като цяло във всичко свързано с автомобила.
Така колата е Голф 3 ГТИ, от начало като я купих нямаше проблем но сега започна да придърпва сякаш не и достига гориво. Това го прави между 1000-2000 оборота. Като и подавам повече газ и влезне в големите обороти не го прави, но на границата между 1000-2000 оборота се усеща едно яко тресене и придърпване. Колата е с обикновена газова уредба.
Golf 3 GTI - Обороти ?!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf 3 GTI - Обороти ?!
Малкия или големия GTI?
Иначе започни от токовата част - бобина, кабели, свещи, капачка итн. На газ или бензин го прави? Разлика в зависимост горивата има ли? Ако не е тоци другото което може да провериш е храненето на мотора - бензиновата помпа, филтър, регулатор итн.

- Talibana3800
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABF
Здравей колега,
Аз съм със същия проблем на голямото ГТИ. Тресе и се дави все едно прекъсвач бие или и липсва гориво.
Смених свещи, филтри, а в четвъртак сменям цялото делко с палец,капачка и датчик на Хол. Дано да открия проблема, защото в противен случай отивам към кабели после с кабелите в тоалетната и за лампиона...
П.С. И аз съм с обикновенна газ, но го прави и на газ и на бензин. Забелязах, че като е студено времето не ми дава този проблем
Ще пиша отново ако се оправи проблема!

Аз съм със същия проблем на голямото ГТИ. Тресе и се дави все едно прекъсвач бие или и липсва гориво.
Смених свещи, филтри, а в четвъртак сменям цялото делко с палец,капачка и датчик на Хол. Дано да открия проблема, защото в противен случай отивам към кабели после с кабелите в тоалетната и за лампиона...

П.С. И аз съм с обикновенна газ, но го прави и на газ и на бензин. Забелязах, че като е студено времето не ми дава този проблем

Ще пиша отново ако се оправи проблема!

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Talibana3800 написа:...
Колега, я пробвай дали има промяна като откачиш буксата на темп. датчика.
- Talibana3800
Аз съм много начинаещ в познаването на автомобила, но се старая да гледам и помна.
В четвъртак ще спомена на майстора ми за тази проба.
Благодаря за предложението!

В четвъртак ще спомена на майстора ми за тази проба.
Благодаря за предложението!

При мен пък почти се оправи, и не съм го правил нищо. Явно нещо от газта. Иначе много гадно си тресеше чак дразнещо на моменти, трябваше непрекъснато да я вкарвам в обороти иначе тресе. А градско не може да я режа нон стоп защото ще блъсна някой :)))))
- Talibana3800
Здравейте колеги,
Миналата седмица си купих запазено делко втора ръка и го монтирахме с майстора на колата.
Ужасното тресене изчезна и веднага излезнах извънградско да пробвам колата.
Сега не тресе както преди между 2800 - 3500 , но не може да поддържа скорост...
Когато колата ускорява няма проблем, когато си махна крака от педала (газ) пак няма проблем, но реша ли да стабилизирам педала и да поддържам скорост, тя пак започва леко да се тресе, почти както преди.
После защо се прибрах 20 мин по-рано от очакваното...
Ако някой му идва на идея нещо да свирка
Миналата седмица си купих запазено делко втора ръка и го монтирахме с майстора на колата.
Ужасното тресене изчезна и веднага излезнах извънградско да пробвам колата.
Сега не тресе както преди между 2800 - 3500 , но не може да поддържа скорост...
Когато колата ускорява няма проблем, когато си махна крака от педала (газ) пак няма проблем, но реша ли да стабилизирам педала и да поддържам скорост, тя пак започва леко да се тресе, почти както преди.
После защо се прибрах 20 мин по-рано от очакваното...

Ако някой му идва на идея нещо да свирка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”