Здравейте,
оглеждаме се за нова кола и сме се спряли на един Голф V, какви са обаче нивата на оборудване и какви екстри може да има? Питам защото ми писва от търговци които нацъкват всички екстри по сайтовете, а като отидеш на място се оказва, че половината неща го няма, за това питам какво включват различните нива на оборудване и как става поръчката на екстри. Примерно в тази обява която гледам пише автоматични фарове и сензор за дъжд, как се познава това? Също така темпомата на левият лост ли е, защото намирам в нета снимки, че е на лявото лостче, в обявата не пише да има, може ли да се сложи и трудно ли е?
Иначе колата която гледаме е 1,9дизел със 105 коня, четох тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=204414 Нещо друго което е хубаво да знам?
Благодаря предварително.
Оборудване на Голф 5
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Оборудване на Голф 5
Петиците имат едно положение на врътката за включване на фаровете "АUTO", при което фаровете се включват щом се даде на контакт, без да е необходимо да се включват ръчно. Сензора за дъжд е над огледолато - включва автоматично чистачките. Темпомата е на лостчето за мигачите - има едно копченце отстрани на самото лостче. Доколкото знам слагането не е много трудно - колега от Пазарджик слага.
Highline е най-видокото ниво на оборудване, но всеки автомобил си е отделен, понеже първия собственик може да си е поръчал допълнителни.
За поръчка на екстри на кола втора ръка досега не съм чувал - то каквото е такова.
ПС: Така като гледам, май малко не си много наясно с нещата, така че що ще избираш кола, по-добре си вземи някой дето малко от малко ги чува нещата
Highline е най-видокото ниво на оборудване, но всеки автомобил си е отделен, понеже първия собственик може да си е поръчал допълнителни.
За поръчка на екстри на кола втора ръка досега не съм чувал - то каквото е такова.
ПС: Така като гледам, май малко не си много наясно с нещата, така че що ще избираш кола, по-добре си вземи някой дето малко от малко ги чува нещата

-
- Автомобил: VW Golf 5 2005 2.0 TDI DSG
- Двигател:
Според мен всеки Голф си е с различн степен на обурудване, както е поръчан да бъде сглобен. Моя примерно има доста екстри, но няма темпомат...
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Темпомата за наще пътища си е тегава работа дори и на магистралата. Рядко го карам повече от 5мин защото или има ограничение или трябва да подадеш гас да изпревариш. Моя голф е 2.0 ТДИ с темпомат но без борд-ком с автоматични фарове/ще ги познаеш по 4степени на ключа за фарове/ 105 е малко слаб за това купе особено ако караш на климатик лятото. Доста хора се оплакват от 2.0-та но ако си спокоен щофер няма да имаш проблеми и от към разход за гориво.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Стикерът в багажника обозначава всяко едно оборудване в автомобила. Погледни го и ще видиш доста трицифрени кодове, всеки от които значи някаква "екстра". Имаше тема кой код какво значи, даже и сайт дето бяха всички кодове написани.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, давай обявите да ги разискваме.
Иначе по-горе са прави за темпомата, сензорите и ключа за фаровете.
Високото ниво на оборудване е с фабричната навигация MFD 2 мисля че беше, мултиволан, фулфис и повечето са с чейнджер за СД в подлакътника.
Високото ниво на оборудване е с фабричната навигация MFD 2 мисля че беше, мултиволан, фулфис и повечето са с чейнджер за СД в подлакътника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо, което не беше споменато до момента - ако в ръчката за мигачите нямаш бутони -ok, reset , то значи няма борд комп. :)
Хубаво провери дали и как работят всички екстри по колата, че след това е приключение по майстори.
Успех.
Хубаво провери дали и как работят всички екстри по колата, че след това е приключение по майстори.
Успех.
- Zhoro
- Автомобил: Astra H OPC
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички за отговорите
Поръчката на екстри говорих при покупка на нова кола, т.е. имах в предвид може ли да няма ел. стъкла а да има темпомат? Защото гледам за 6цата http://www.volkswagen.bg/1/golf_1/3 темпомата се появявая в средното ниво .
От коли разбирам :) , но от оборудване на Голф не, а ако ми хареса задължително ще ходя в оторизиран сервиз...
Аз темпомат имам и на 2те си коли, като Астрата от аватара съм го слагал сам. Зависи от мършрута, но и в София го плзвам, а извън сигурно в 80%
Ще погледна стикера и ще чета после какво има...
Ето това е обявата: http://www.mobile.bg/11368887179348977 Със сигурност "Контрол на налягането на гумите" и "Система за изсушаване на накладките" НЯМА :)
Да не би да имаш в предвид на чистачките? Защото на мигачите е темпомата!!!
EDIT: гледах колата, обаче понеже бях с малкия, нямах много време да я карам и чопля.
Като цяло ми харесва, има забележки, но не са много.
Чистачките нямат датчик, но той казва че са автоматични, фаровете са направени да се пускат автоматично като дневни светлини, до ЕСП-то има бутон с лого мека гума,
Намерих и темата за екстрите сядам да чета... ( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=279461 )
siso_k написа:...
Поръчката на екстри говорих при покупка на нова кола, т.е. имах в предвид може ли да няма ел. стъкла а да има темпомат? Защото гледам за 6цата http://www.volkswagen.bg/1/golf_1/3 темпомата се появявая в средното ниво .
От коли разбирам :) , но от оборудване на Голф не, а ако ми хареса задължително ще ходя в оторизиран сервиз...
G3 написа:Темпомата за наще пътища си е тегава работа дори и на магистралата. Рядко го карам повече от 5мин защото или има ограничение или трябва да подадеш гас да изпревариш. Моя голф е 2.0 ТДИ с темпомат но без борд-ком с автоматични фарове/ще ги познаеш по 4степени на ключа за фарове/ 105 е малко слаб за това купе особено ако караш на климатик лятото. Доста хора се оплакват от 2.0-та но ако си спокоен щофер няма да имаш проблеми и от към разход за гориво.
Аз темпомат имам и на 2те си коли, като Астрата от аватара съм го слагал сам. Зависи от мършрута, но и в София го плзвам, а извън сигурно в 80%
stefan4o написа:Стикерът в багажника обозначава всяко едно оборудване в автомобила. Погледни го и ще видиш доста трицифрени кодове, всеки от които значи някаква "екстра". Имаше тема кой код какво значи, даже и сайт дето бяха всички кодове написани.
Ще погледна стикера и ще чета после какво има...
yoan4o написа:Колега, давай обявите да ги разискваме.
Ето това е обявата: http://www.mobile.bg/11368887179348977 Със сигурност "Контрол на налягането на гумите" и "Система за изсушаване на накладките" НЯМА :)
A_L_E_X написа:Нещо, което не беше споменато до момента - ако в ръчката за мигачите нямаш бутони -ok, reset , то значи няма борд комп. :)
Да не би да имаш в предвид на чистачките? Защото на мигачите е темпомата!!!
EDIT: гледах колата, обаче понеже бях с малкия, нямах много време да я карам и чопля.
Като цяло ми харесва, има забележки, но не са много.
Чистачките нямат датчик, но той казва че са автоматични, фаровете са направени да се пускат автоматично като дневни светлини, до ЕСП-то има бутон с лого мека гума,
Намерих и темата за екстрите сядам да чета... ( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=279461 )
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, опитай с този декодер.
http://igorweb.org/equidec/default.aspx
Ето един ПДФ с описани всички кодове какво значат:
http://vag-codes.info/files/options/vag-option-codes.pdf
http://igorweb.org/equidec/default.aspx
Ето един ПДФ с описани всички кодове какво значат:
http://vag-codes.info/files/options/vag-option-codes.pdf
- Zhoro
- Двигател:
- Контакти:
За жалост колата не е това което описва собственика й :(
Днес звъннах тук там и ме поотказаха
Търсенето продължава...
Днес звъннах тук там и ме поотказаха
Търсенето продължава...
- yoan4o
- магистрален бандит
Само да ти кажа, че май има датчик за налягане.
Бутона е точно до ЕСП-то.
И моята е така.
Бутона е точно до ЕСП-то.
И моята е така.

- Zhoro
- Двигател:
- Контакти:
Възможно е но в кола с най-ниско ниво на оборудване (каквато се оказа) да има датчици, който са една торба пари...
Иначе бутона беше ето такъв:

Иначе бутона беше ето такъв:

- yoan4o
- магистрален бандит
Не се очудвай.
Моя Голф е Трендлайн и го има датчика работещ.
Като гледам този, който дискутираме е същия като моя.
Моя Голф е Трендлайн и го има датчика работещ.
Като гледам този, който дискутираме е същия като моя.

-
- Автомобил: VW Golf 5 2005 2.0 TDI DSG
- Двигател:
мойта също го има но като го натискам нищо не се случва :)
- yoan4o
- магистрален бандит
axus написа:мойта също го има но като го натискам нищо не се случва :)
Когато се промени налягането в гумите светва индикатора на таблото.
Когато се приведе в норма, за да изгасне индикатора се натиска бутона до ск.лост и се задържа, за да се запаметят новите стойности.
Така работи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”