Центрлално и ф-я Комфорт

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Центрлално и ф-я Комфорт

Мнениеот IVD » Съб 02 дек 2006 17:40

Колеги първо да се похваля - вече съм горд собственик на втори Голф III, но този път 1.8 ABS дв-т :D . Та историята е следната: днес сложих аларма,която използва "Комфорта" на централното на Голф-чето.След като отключих и заключих няколко пъти колата с алармата се получи нещо странно при отключване ми сваля всичките ел. стъкла близо около 10см. Пробвах да заключа и отключа само с ключа но пак ми сваля стъклата. Някой да знае да има някаква настройка тази "Комфорт" да не буча неподготвен на алармаджиите :twisted:

П.С. Мисля че едния път заключих колата като бяха отворени прозорците.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 02 дек 2006 17:47

каква ти е алармата? на предишната ми тройка сложих българска аларма ( анаконда) и при нея се получаваше този ефект когато изключвах алармата малко след като я бях включил, когато изчаквах алармата да влезе в режим го нямаша този проблем.

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Съб 02 дек 2006 17:57

Да и на мен ми мирише на аларма Valcor. С нея и при мен го има този проблем - ако не се изчака малко ( 5 мин) сваля прозорците

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Съб 02 дек 2006 18:06

Shotgun написа:Да и на мен ми мирише на аларма Valcor. С нея и при мен го има този проблем - ако не се изчака малко ( 5 мин) сваля прозорците

Да и аз съм с Валкор! Значи проблема е от алармата да се шашкам :roll:

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Съб 02 дек 2006 18:12

Да и аз съм с Валкор! Значи проблема е от алармата да се шашкам :roll:[/quote]

Няма смисъл.Ако не си играеш с алармата няма проблеми. Но ако те дразни трябва да отидеш да ти я донастроят

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Съб 02 дек 2006 18:45

моя няма аларма в смисъл нищо не пищи а само дистанционно за отключване и заключване и пак като не го изчакам сваля прозорците

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 02 дек 2006 18:47

При заключване и последващо отключване(в рамките на определен период от време-при мен 15 сек.) всеки комфорт модул управляван от произволна аларма дърпа стъклата на 1/3,това е нормално и програмирано предварително.
Ето същия въпрос зададен от мен август 2005г....виж отговора на Съни
->http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8668&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Съб 02 дек 2006 19:13

FELIPE написа:При заключване и последващо отключване(в рамките на определен период от време-при мен 15 сек.) всеки комфорт модул управляван от произволна аларма дърпа стъклата на 1/3,това е нормално и програмирано предварително.
Ето същия въпрос зададен от мен август 2005г....виж отговора на Съни
->http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8668&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight

Благодаря за линк-а! А нещо относно ел. люк :lol: ? Другия ми Голф има ел. люк и като заключвам ми вдига съвсем малко люка.В момента проблема съм го решил генерално - изкл. люк!

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Съб 02 дек 2006 19:37

моята аларма също е българска, но за щастие нямам такъв проблем. Заключвам и отключвам почти веднага едно след друго двете действия и само командва централното. При мен вдига стъклата, когато задържа бутона за заключване малко по-дълго от обикновено. Според мен трябва да ти настроят алармата.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 04 дек 2006 17:14

С аларма Gemini съм ,монтирана в Италия,като задържа ключа в положение "отключване" по дълго -падат и стъклата.Не пречи ,даже го имам за екстра през лятото.Проблема е от неправилно свързване на алармата към автоматиката на стъклата(да ги вдига като заключи)

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Пон 04 дек 2006 20:58

При всички аларми ще го има този проблем щом при заключване искаш да ти вдига стъклата съвсем нормално е при при последващо бързо отключване да ги сваля малко.Като проба може да направите следното сваляш прозореца надолу излизаш от колата заключваш с ключа и задържаш ключа да затвори и прозореца и след това се опитваш да отключиш и ще видиш какъв е ефекта :D Моята нямаше този проблем ,но алармата беше фабрична но преди повече от 8-9 месеца :bishop предаде богу дух, но на всички познати го прави този номер.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 04 дек 2006 21:35

Проблема НЕ Е В АЛАРМАТА ви колеги ....проблема ако може да се каже че е проблем е в комфорт модула ви ...без значение дали е голф,пасат или поло.......Както някой колега писа по горе без значение от алармата ще прави така ....ами заключи и отключи няколко пъти с ключа и ще се убедите че е така ,без да има участие алармата ви !!!

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Пон 04 дек 2006 22:35

При всички го има.При мен пък интервала закл.-откл. е 25сек

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 04 дек 2006 23:19

при мен ми сваляше прозорците до долу, оправи се като "отрязаха комуникацията" на алармата и комфорт модула при отключване /май по-точно да се каже е че направиха много "къс" сигнала, така че не остава време да се задейства и комфорта/, а го оставиха да бачка само при закл. /там си е нормално "дълъг"/

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 04 дек 2006 23:35

проблема Е в алармата и по точно в продължителноста на импулса. колкото по кратък-толкова по малко се отварят стъклата при непосредствено изключване. при алармите с които аз работя на БСМ го има само ако е налице дълъг импулс за вдигане на стъклата (12 сек) неизбежно е.
няма донастройване-или качва стъклата и изчакваш малко преди да я отключиш и не ги сваля или не вдига стъкла и си ти. :wink:

всъщност малко си противореча в момента но така работи електрониката на комфорта-просто не се доразбират с алармата. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”