пасат б3 тропане отзад

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: тропане отзад на пасат б3

Мнениеот vasilb » Чет 16 май 2013 16:32

Разликата между комби и седан в масата е между 15 и 25 килограма по книга при различните двигатели, което си е по-малко от половин резервоар. Не знам от къде си, но ако дойдеш в Пловдив ще ти покажа меко возещо комби с маслени амортисьори и твърдо возещ седан с газови амортисьори, като пружините са си оригиналните. Дойчовците са измислили всичко - хем да вози меко, хем да носи на товар. :wink
ПП: Имай предвид, че на ЗАЗ-а двигателят му е отзад!

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Чет 16 май 2013 17:33

е да..на заза е отзад двигателя,затова и са по биковити неговите пружини.Не споря защото не съм се занимавал с това.но все пак като говорим за пасати седан и комби,20-30 кг не са нищо,но самите пружини на комбито като са с по голям диаметър на намотката(поне така ми казаха) е нормално по трудно да се свиват...т.е да е малко по твърда возията с тях отколкото с пружини с по-тънка намотка:)
...но както и да е...оказа се че утре ще разглабяме с майстора задницата и ще пробвам тия гумените тампони заотгоре...дебели са 3 см и се чудя дали не е малко...но по дебели нямаше

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Чет 16 май 2013 19:35

3см не е малко,моите фланци са 25 мм и под тях съм сложил подложки от транспортна лента - 5 6 мм и бая и щръкна задника.
Пружините на седан и комби са с еднакъв размер,дори на голф 2 и джета 2 са същите,различават се само по твърдостта(евентуално може да има разлика в диаметъра на телта от която са навити,за това не съм сигурен).Ако им седи боята в единия край имат цветни точки по които се познава каква е твърдостта.За тампоните едва ли са тези на моста,те не тракат а правят колата нестабилна.

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Пет 17 май 2013 7:40

е..трябваше днес да разглобим и да видим....но майстора ми пак се е напил снощи...късмет :)

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 17 май 2013 9:02

Здравей, колега. Миналата есен имах подобен проблем като твоя, скърцане и тропане отзад. Отначало помислих, че скърца петата врата на комбито ми. После се оказа обаче, че са скъсани четирите тампона на задния мост. В нормално положение това не си личи. Аз разбрах като отидох в сервиза на приятеля ми и я вдигнахме на подемника. Смених ги и оттогава нямам този проблем. Ше се радвам, ако съм помогнал, късмет с ремонта.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пет 17 май 2013 10:38

Бегай от пияни майстори! :a045

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Чет 23 май 2013 15:03

Pet_rov написа:Здравей, колега. Миналата есен имах подобен проблем като твоя, скърцане и тропане отзад. Отначало помислих, че скърца петата врата на комбито ми. После се оказа обаче, че са скъсани четирите тампона на задния мост. В нормално положение това не си личи. Аз разбрах като отидох в сервиза на приятеля ми и я вдигнахме на подемника. Смених ги и оттогава нямам този проблем. Ше се радвам, ако съм помогнал, късмет с ремонта.

Съгласен съм с теб и моята точно в момента е при маистора ми за този проблем яко тропане отзада и аз какво ли не си мислех па то се оказаха тампоните на задния мост

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 23 май 2013 15:46

Петър Христов написа:Пружините на седан и комби са с еднакъв размер,дори на голф 2 и джета 2 са същите,различават се само по твърдостта(евентуално може да има разлика в диаметъра на телта от която са навити,за това не съм сигурен).

Пружините на пасат и голф не са еднакви/задните/.Пасатовите са с 3 навивки повече.Отделно,че на комбито са по-дебели.Цветна маркировка за отзад няма,тази е разликата.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 май 2013 16:56

Iezekil написа:...Цветна маркировка за отзад няма,тази е разликата.

Ей тука вече много излъга.

Потребителски аватар
Iezekil

Re: пасат б3 тропане отзад

Мнениеот Iezekil » Чет 23 май 2013 18:56

Това"тука"явно е за маркировката......поне моите нямат отзад..чупил съм пружина и въобще не тропаше,понеже е в някаква шлаовка накрая дето се счупи.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 май 2013 19:23

8 вида са пич те 6-те :a045
Прикачени файлове
1.jpg

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 23 май 2013 22:11

Няма лошо.Само дето като минеш през магазина стават 2 вида.

kamen_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamen_78 » Пет 24 май 2013 20:49

днес задигнах задницата...с втулки под долната чашка.При откачени и от двете страни пружина и амортесьор моста се движи нагоре-надолу...това е нормално,нали? но в сервиз оня ден я гледаха цалата и казаха че няма нищо за смяна.А относно тропането....ще пробвам тия дни да седна в багажника и някой да ме покара из дупките да видя ще хвана ли от къде е :)

Върни се в “Passat”