И мен ме катастрофираха...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

И мен ме катастрофираха...

Мнениеот stefan4o » Чет 23 май 2013 21:00

Пускам темата не с цел да се оплача, а за съвети и насоки какъв е каналният ред. Аз бях в ролята на невинен (този път), един дядка спря в мен на един светофар (беше доста лигаво времето и човекът не успя да реагира. Както и да е. Писахме двустранен протокол в КАТ, господата от КАТ бяха доста любезни и ми помогнаха в попълването на протокола, понеже ми е сефте да пиша такова нещо. Доколкото зная сега редът е да отида при застрахователя на виновния - Виктория. Въпросите ми са няколко:
1. В какъв срок трябва да отида? Понеже утре е неработен ден - празник.
2. Когато започнат да снимат колата и да ми предлагат "оферти" да ми покрият щетата какво е най-доброто решение за мен? Колата е набор 1985г. и предполагам ще ме минат по някаква тънка тарифа (или поне ще опитат). Как стоят нещата с експертната оценка, евентуален ремонт, ако реша да предприема такъв - проформа фактура ли трябва да им занеса, в техен доверен сервиз ли да отида?
Изобщо ще бъда благодарен на всяко мнение от хора с опит, ако пък са предявявали щета в същата компания още по-добре. Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: И мен ме катастрофираха...

Мнениеот Muncho » Чет 23 май 2013 22:23

Само да знаеш, че ще искат и дядката да отиде да му снимат и неговите щети.

А като опции.. ми нямаш никакви - експертна оценка и колкото благоволят да дадат...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 23 май 2013 22:25

Сигурно ли е това? Щото на предишното ми ПТП аз бях виновен и никой не ме повика, но там беше по-различно защото дойдоха и КАТ, съответно ми писаха и акт, ако това има някакво значение. :rolleyes

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Чет 23 май 2013 22:29

отиваш във неговата застрахователна компания,снимат щетите и правят оценка впоследствие,и чакаш за евентуален превод като разбираш колко е като го получиш чак...поне при мен процедурата беше такава

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 23 май 2013 22:30

Стефане и мене ме удариха преди 3 години и ми платиха много добра сума.Хич не си мисли,че ще ти платят малко.
След първият оглед на колата,може да има и втори като се свалят ламарините и се види отдолу какви поражения има.
Срок за изплащане по закон е 14 работни дни.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 23 май 2013 22:31

Все пак смятам да викна читав тенекиджия да каже горе-долу за какво идва реч и дали изобщо да я ремонтирам пък тогава вече ще видим друга трошка ли ще е или тая ще кърпя пак :mrgreen
Иначе определено задният рог десният е пострадал, личи си. Подът на багажника се е повдигнал. Викам му на дядката "Абре, що поне не ме нацентри по средата, че щетите щяха да са по-малки и за мене и за тебе" :mhihi Поне излезе човек, а не някой глупак :a045 Той ми рече "ами аз опитах да избегна удара с теб", ама точно тогава пуснаха другите две перпендикулярни ленти на нашата и не се знаеше къде щеше да спре дядката, вероятно в някоя друга кола посред кръстовището :scare3 Даже шеговито му подметнах, добре че ме удари мен, иначе не се знае кого и как щеше да удари и да пострадат хора, евентуално, щото с тая скорост, която ме блъсна щеше да отиде в средата на кръстовището във вратите на някоя кола, която пресича на зелено :bishop

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 24 май 2013 10:06

Наскоро една госпожица с едно лупо се хакна отстрани в нашия служебния автобус. Да ти кажа нашия шофьор също остана доста доволен от сумата, само че той предпочете да си го ремонтира в сервиз. Няма каско, само ГО. Предложи го на застрахователя и те казаха - абе те малко скъпичко работят, но ние работим и с тях, така че няма проблем. Занесе проформа фактура и му преведаха парите, така че мисля че това е по-добрия вариант. А иначе, когато ходите при застрахователя, трябва и двамата да сте там. Най-добре в първия работен ден се резберете и отидете.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 24 май 2013 10:46

До колкото знам от преди няколко месеца ,щетата трябва да бъде заведена в 5 дневен срок....имах двустранен протокол но нямах време да отида и след 1 седмица се обядих на брокера да питам колко е срока.Отговора му беше 5 дни.Така че при първа възможност отивай да заведеш щетата.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 24 май 2013 11:04

На един познат деде на скоро един циганин му блъсна голфа (3-ка комби).Щетите не бяха много,фар,калник,капак и броня.Даже колата си работеше и вървеше.Но му се бяха отворили и двете възглавници.
От Г.О.-то му бяха изчислили,че две такива нови възглавници стрували хиляда и нещо лева и нямало смисъл да го правел.Изплатиха му 1800 лв след като го бракува.И той отделно го продаде цял за 600 лв.на една морга.
Така се барна с 2400 лв и сега си купи друга,само,че Пасат.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 май 2013 12:56

Разбира се, че ще отида. Все пак днес е празник и затова реших да е в Понеделник.

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Пет 24 май 2013 13:29

И мен ме отнесоха снощи :banghead Пиян ром,без книжка удари буса паркиран на тротоара и избяга :censored2
Написаха ми протокол за ПТП като до 10 дни трябва да открият манго и да впишат неговата ГО в моя протокол.След това при неговия застраховател и така :fight

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 24 май 2013 14:29

Ами ако бай мангал няма застраховка или който и да е?Тогава от кой да си търсим пари или се пие една студена вода и се оправяме сами :stumm

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 24 май 2013 14:44

УЖ затова има фонд гаранционен, а ако и те не помогнат си правиш колата с фактура за по-хубава сума и завеждаш граждански иск в съда за съответната сума :)

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 24 май 2013 15:02

То да не се случва...но сега поне знам :th_up

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 28 май 2013 19:56

Кофти но е зад теб, тои е виновен,в мен откакто купих голфа вече 3 спират в бронята по сфетофари :icon_lol

Върни се в “ОФФ-Топик - други”