Н`ема такава държава.мп3

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Н`ема такава държава.мп3

Мнениеот Чудомир » Пет 24 май 2013 0:24

Не е много по темата, но някакси на оправяй се сам имам повече доверие...от опит...Та в този ред на мисли се сетих за това:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1984367

По телевизията казаха, че на бариерата, където е искал да влезе, са го разкарали, защото било само за линейки (явно той не е могъл да се обясни и са говорили по "домофона"), след което е заобиколил болницата, отишъл е в гаража, теглил е билетче и чак след това е отишъл да го шият :scare3

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 24 май 2013 6:40

Преди 4-5 дни на игрищата в Герман. Обадихме се на бърза помощ, защото един от колегите ми получи удар в главата и не можеше буквално да се движи и само можеше да каже "боли ме врата, боли ме главата". Това става в 19:30 часа. След час и половина дойде линейката и в 23 часа вечерта ни приеха за ренген в Пирогов! След като му казаха, че на ренгена няма нищо го накараха да се разпише, че не иска хоспитализация и че няма как да му направят скенер на главата. Изписаха му яка, която може да се купи само от един магазин, който работи до 23:00. Тръгнахме си от Пирогов точно така както дойдохме. Отделно в Пирогов ни накараха сами да си го бутаме до скенера, защото нямаше санитари. От скенера ни казаха, че трябва санитар да го вкара и ни накараха да го съблечем ние (които определено не сме медицински лица). На другия ден в Токуда след скенера му казаха да не мърда, защото или има кръвоизлив в мозъка или му е пръснат черепа. След още един тон прегледи се оказа, че е просто калциране на черепа това, което се вижда на скенера и сега е жив и здрав.

Добре, че нямаше проблеми наистина, защото можеше да си отиде за отрицателно време. Тогава валеше дъжд и чакахме на дъжда линейката без да го мърдаме в продължение на ЧАСОВЕ!!!

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Пет 24 май 2013 7:36

Ivo_Dinkov написа:П.С. майка ми доскоро носеше на доброволни начала прах от вкъщи, за да имат с какво да перат чаршафите в болницата, в която работи :banghead

Иво, благодарности тогава на майка ти, но не опира всичко това до един човек, за съжаление. Факт е, че има и съвестни хора, но колко са? И колко от тях са склонни да правят неща на добри начела?
А длъжни ли са? Питам, длъжни ли са? :thumb_down
Някога тази държава ще се оправи ли или наистина изхода е Терминал 1 и Терминал 2? :banghead
Баща ми живее в Испания от близо вече има няма 9 години, при последното ми ходене при него го болеше глава около 2 дена, обадихме се в болницата дойдоха да го вземат с инвалидна количка, но други заплати са там и е нормално. Да не говорим, че болницата изглеждаше по-добре дори и от най-скъпите хотели в София.. :stumm
Значи може министри да се возят в коли за по 50к+, но не може поне здравеопазването да е в ред? Или поне пенсиите на бабите и дядовците ни, които ровят по кофите да са на ниво на което НЕ БИ ТРЯБВАЛО да мизеруват? Еми иде ми да им скачам трупешката, с токчетата отгоре като ги видя!?
Иначе, като видят, че имаш неплатена осигуровка, не може да те вземат?! Е, моите като са платени и в случая на майка ми, какво от това?! А колко хора още като моя случай има, питате ли се?
Някой има ли пушка? А по остър ъгъл да ми услужи?

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 24 май 2013 8:18

Кажете ми, аджеба как може да разполагаме с 10 лекаря за цяла София?
Нормално ли е?

Колега, да ти кажа ли защо нямате лекари и кои от тях са на разположение в България в държавните болници?
Колко пари плащаш на един монтьор с учил-недоучил само да отвори капака на твоята кола?

Стартовата заплата на лекар в Спешна помощ е 530 лева,
а лекар с 25-годишен трудов стаж и две специалности - 690 лева.
Сестрите и фелдшерите получават между 450 и 500 лева,
а шофьорите на линейка - 360 лева

Знаете ли как се взема лекарска специалност? И знаеш ли какво е това?
Шофьор на линейка, в Бургас, Снежка се казваше момичето, сега е в Щатите. Там пак работи на линейка. Беше и писнало да се занимава в пияни, фалшиви повиквания, цигани....

Понеже сина ми завърши миналата година за лекар, с болни амбиции да помага за здравето на болните, знам за какво става дума.
Мислите ли, че човек, учил 4 години усилено биология в гимназията, с четири езика писменно и говоримо,•Немски – сертификат DSH диплома, от Медицински Университет в Германия, •Английски – ниво Intermediate на OXFORD, руски и украински (завършил е медицина в Украйна), учил 6 години обща медицина,при това завършил с добър успех и натоварен с ОТГОВОРНОСТА на човешкият живот, ще работи за 530лв? Е, вече е разколебан в младежките си пориви, като гледа как разни пишлегари, едвам знаещи да четат и пишат, яхат мощните коли и куп тутки около тях.
Така, НАДЯВАМ се, да му дойде акъла в главата. Затрупан е с е-майли за работа в чужбина.

Колко Ви взема само за час моториста, учил-недоучил, който вдигне капака на Вашият автомобил? Ама там никой не роптае, с наведена глава кимаш и му се усмихваш. Кеф ти е!.

Чета, че били раздадени на лекарите в спешна помощ за 2012г бонуси от 15 до 100лв! За цяла година! МНооооого пари!

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 24 май 2013 23:09

Хмммм мойта тема .... Много обичам да храня шибаната държава и то ... не задруго,ами защото има за какво ... в 9-ти клас катастрофирах с колелото ... първо от Южния парк почти неми спря такси докато не изкочих насредата на пътя течейки кръв от мен ... отидохв пирогов след като чаках над 40 минути майка ми да дойде да се разпише ,че нямам никакви алергий почнаха да ми правят снимки и тнт ... както и да е мина тази буря,резултата беше 25 шева на лицето ...комоцио и тнт ... през ноща съм отишъл до тоалетна и незнайно как ми е станало лошо и съм минал през вратата ... Личната лекарка каза,че тя неможела да ходи по домовете ,за линейка и да не става на въпрос и комшията ме закара в Пирогов ... отоговора им беше: МИ той беше тука преди няколко часа нали го зашихме,няма му нищо ... добрече едвам се движех тогава ... Тази история не свършва така... дойде време да ми махат конците,оказа се,че господин лекаря който беше 2 метра и към 140 килограма и още си спомням,че от дъха му усещах миризмата на различни видове алкохоли,така ме беше зашил,че вместо да ми свалят конците след 10 дни си откарах месец... Преди няколко години на баща ми му стана лошо да бях на 16 години ... обадих се на 112 и се почнаха въпросите ИСул е на няма и 2-3 км ... както и да е казаха ми буквално,че няма да му има нищо (да си Еб*вам майката) ,теглих им една псувня ... Запалих колата ,без документи,без книжка и тнт,натоварих някак си баща ми и право пред исул,спрях пред входа на спешното и казах,че докато несе обърне внимание няма да мръдна ...обърнаха внимание ... Миналата година на изпращането на бившата реших,че ще правя бърнауд пред даскалото :д както и да е,отключвам си колата да влезна,но нещо запецна дръжката и скъсах някакви сухожилия на пръста (кофти случка немога го опиша,но все едно пръста се държеше само на месото). От там при лекарката в даскалото ръката в кофа лед и така,обажда се тя в Пирогов,че тръгвам с колата,така и стана отивам там,първо ми трябваха около 10 минути да намеря къде да паркирам... ок 2 часа чакане и дойде едно приятелче да ми прибере колата но остана с мен ... всичко ок,хора от вънка няма,не ме викат и не отварят да ми кажат(на почукване на вратата),какво става ... дали ще ме гипсират или не ... след около още 45 минути ,приятелчето ми не издържа и влезе с вратата,те докторите ,милите много сладко си пийваха винце и си мезеха със саладка ... тогава и единия лекар щеше да отече ...Наскоро една съученичка получи страшни болки в стомаха ... Аз си бях тръгнал от даскалото и ми се обадиха да "Я" закарам до Пирогов ,че им бяха казали,че линейка ще отиде най-малко след час ... ок казах аз ... Аварийките и за 5 минути бях стигнал от Люлин до края на красна поляна от там газ и в пирогов всичко на всичко общо да ми е отнело по-малко от 10 минути да стигна ... от там около 3 часа занимавки и и казаха,че и няма нищо закарах я у тях с адските болки след 5 часа ми се обади да ми каже,че са я оперирали по спешност,оказа се апандисит :X :X :X

Единственото което ни остава е ,да се молиме да не ни се налага да използваме тези "помощи" било за нас,близки или познати ... не е приятно .

пп.Докато работех в пицарията като шофьор лично лекарите си поръчваха обяд + бутилка вино (става въпрос за майчин дом) .

пп.Още един случай : Работех в ДНД няма работа и цяла нощ съм в Х.Димитър на денонощното на последната спирка 3-пъти звънях на 112 да съобща да таксиметров шофьор,който си купи над 4 литра бира и накрая си взе водка ... резултат нямаше след всяко позвъняване ,не след дълго водача идваше и си взимаше още алкохол ... накрая полицайте дойдоха(да си купят безалкохолно и сладко) казах им за случката и те ми казаха,че ще проверят (да се има впредвид,че казвах номера на колата,модел и тнт,номера който е за радиостанцията (от фирмата),номера отзад който е за разрешение от общината) ,обадиха се по радиостанцията и казаха ,че имало сигнал за пиян таксиметров водач,не уточниха нито номера на колата нито нищо,но за сметка на това ме караха дори да свалям седалките на служебната кола,да проверяват ,връчих им ключовете и им казах да свалят седалките,да гледат квото искат да правят ...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 25 май 2013 7:22

Така е заслужават публично разчекване.
Трябва да си вършат работата независимо колко са големи или малки заплатите.
Имаше там нещо за някой си Хипократ и някаква клетва.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 25 май 2013 9:32

znainainai написа:Така е заслужават публично разчекване.
Трябва да си вършат работата независимо колко са големи или малки заплатите.
Имаше там нещо за някой си Хипократ и някаква клетва.

Не е точно така, щото като няма пари и условия за тях, няма да има и за нас, тук остават само немотивираните, най-калпавите, терикатите и няколко от безумно смелите.
Скоро ще го докараме до военно положение за доктори, както се случи преди година в Словакия.

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Съб 25 май 2013 9:54

ооо Българио любима ....
Вече много станаха познатите и приятелите които изпратихме на терминал 2 и няма да се върнат тук след като са видяли как живеят белите хора ! Ето една случка и от мен

Топъл летен ден ...седя си на компа и зяпам в нета , жена ми снове из апартамента ...абе идилия ама решавам да стана да се разтъпча и се случва нещо което ще помня дълго време ..схванах се ама жестоко ( прищипан нерв се оказа ) . Няма такава болка ! Не мога да се движа и сантиметър със адските мъки стигам до кревата и направо полудявам боли та не се трае ...жената става като платно докато се чуди какво точно се случва . Лудница ...минават 15 - 20 мин викам ще ми мине ама неее никаква промяна зверска болка и не мога да се движа . Викаме линейка 15 мин обяснения какво ми е ...15 мин обяснения къде се намира блока ...45 мин чакане ...и идва лекарски екип . След преглед от сорта на ..Стани да видя какво ти е ...Ами не мога боли ме не мога да се движа ...Ами добре не е спешен случай закарайте го в болница .... :11
Обяснявам ,че жената няма книжка , не може да кара а и няма как да ме вдигне и занесе до колата ама все едно си говоря със стената ...отиват си и мъката продължава ! След още 1 час аз вече не издържам и се обаждам за 2-ра линейка след няма такъв скандал ми пращат екип . Пристига една лекарка гледа ме като полезно изкопаемо и ми вика Абе да те помоля да станеш ...алелеееее ами викам добреее ще стана и със сълзи на очи от болка почвам да се мъча да стана ...след около 10 мин станах на крака а на лекарката ще и изпаднат очите вика ..Легни бе момче че всеки момент ще те събираме по пода толкова си бял ...решават трябва болница и то веднага да ама няма кой да ме свали до линейката шофера готин тип на около 55 едвам крета ами сега ....Жената се обажда на брат си и пристигат с баща й както си лежа направо с чаршафа под мен ме вдигат и в линейката ООО СВЪРШИ СЕ ...ДА АМА НЕ ! Отиваме в окръжна понеже там ни е района идват големите спецове и ауууу то тука сега една инжекция и си готов тряскат ми някакво успокойтелно конска доза и викат ходи си след 15 мин ще тичаш ...15 - 20 - 30 - 45 мин резултат никакъв аз си вися в коридора на окръжна за всеки случай и викам абе хора не действа и отговора е АМИ ДРУГО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ !! Значи ако можех да ходя сега лекаря не знам дали щеше да може да се движи и говори ...направооо ми стана едно хубаво на душицата майка му сигурно женицата се е почесвала цяла вечер . Разбирам ,че тука няма какво да направят и след зверски мъки се качвам в колата на сестра ми и газ към Пирогов ...снимат ме .. нищо ти няма ходи си ...доообрееее ! Някак си идва следващия ден кой спал кой не ....след 3-4 телефона разбирам ,че си има болница за такива проблеми и отивам на там ( до инфекциозна болница преди ВМА ) почти лазейки придържан от 3-4 човека отивам на ренген , изследвания абе яката работа и опааа венага те приемаме ама как така са те върнали малееееее ама ти си зле :banghead . След 6 дена и съдран з..ник от инжекций започнах да ставам и скоро се прибрах. Е силно се моя да не ми се налага повече да викам линейка ...да се занимавам с лекари ...дано Господ ги държи далеч от мен ,че ще ме вкара в беля ! Та така мили колеги моята и ваша любима България няма да се оправи и горещо препоръчвам летище София терминал 2 на всички ! Обичам родината си, но не обичам това което се случва в нея :thumb_down
Поздрави и дано греша и се оправим !

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 25 май 2013 11:57

От днес информацията. И тя е всекидневие.

Шестима души пребили екип на Спешна помощ в София
http://dnes.dir.bg/news/poboy-ekip-speshna-pomosht-13988732?nt=10
Лекарски екип на Спешна помощ е станал обект на жесток побой тази нощ. Пострадали са шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра.

Вечер, в спешното на Бургас, това е практика.

И една грешка - телефона 112 не е удобен за Бърза помощ. Операторката не е медицинско лице.
И втората грешка е в самите нас - за щяло и нещяло викаме Бърза помощ.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 25 май 2013 12:09

kiril_bulgaria написа:И втората грешка е в самите нас - за щяло и нещяло викаме Бърза помощ.

Има нещо вярно в думите ти, но в повечето случаи никой не знае как да реагира. Нямаме толкова знания, че да знаем какво е станало с даден човек, който не е в съзнание, и е редно да потърсиме спешна помощ!
Дано колежката не се отчае. Но държавата сме ВСИЧКИ НИЕ, няма значение кой какво работи!
Но истината е една, вместо да вървим напред, ние се връщаме назад!
Сега тези които са били, ритали лекарите, да им пратят призовка за бобов дол, в мината и да им пожелаят приятно прекарване, до края на живота им. Няма да има следващи желаещи, да им отидат на гости!
Просто нямаме съдебна система, и всеки го е разпуснал на бойкоден всеки ден! АЙде после държавата виновна! Всичко идва от самите нас, когато някой не си върши работата, и не му правят нищо, нито го наказват, той продължава още толкова да не си я вършИ! Имам много случки, но не ми се разказва, колегите са писали достатъчно! НО винаги монетата има 2 страни! И лекарите има какво да кажат! :confused

Върни се в “ОФФ-Топик - други”