Passat B3, 1.8 RP, '88г. - много странен проблем със свещите

Техническа и сервизна информация за Passat
Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Passat B3, 1.8 RP, '88г. - много странен проблем със свещите

Мнениеот Mixxer » Чет 23 май 2013 23:33

Здравейте на всички!
Пиша Ви за помощ с един много странен проблем с пасата ми - запалителните свещи, порцелановата сърцевина започва да "играе" в металната гайка. Смених 3 комплекта свещи - първия комплект бе BOSCH, които бяха на 30 000км, а впоследствие се оказа, че и в магазина са ми дали не такива каквито трябва, но за толкова километри не съм забелязал проблем.... та като правих ремонт на двигателя ми направи впечатление тоя проблем - порцелана "хлопа" в металната гайка, върти се съвсем свободно и оттам издиша компресия - купих нови свещи, триполюсни, пак BOSCH, които бяха по каталога точно тия, както и в аутодата-та ми показва същите и след 1000км забелязах същия проблем, особено при загрял двигател компресията си минава помежду металната гайка и порцелана и заминава... :screwy пак смених свещите с BRISK SILVER, понеже исках да видя дали не съм попаднал на кофти партида, знам ли, но след 150км пак същия проблем - засега на една свещ, но имам усещането, че и другите ще почнат, както бяха предните 2 комплекта. Днес ходих при ел. монтьор, но според него е абсурд това да е ел. проблем, друг изказа съмнение, че било от лоша центровка и правело детонации, но колата пали лесно, върви добре и харчи добре.... и вече ми се изчерпаха вариантите :banghead , като единствения възможен ми се струва да съм егати каръка и да съм уцелил всичките ментета в магазина :mhihi

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Re: Passat B3, 1.8 RP, '88г. - много странен проблем със све

Мнениеот swir4o » Пет 24 май 2013 7:07

Пробвай със стари работещи свещи, за да видиш как е.

Mixxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mixxer » Пет 24 май 2013 11:49

Ох... мина ми и това през акъла, но всичко, което имах като стари работещи свещи преди месец ги дадох на един приятел за едно тъпо митсубиши, което много му гори свещи.... По принцип имам и друг пасат - 91-ва, RP, чиито свещи са ОК, освен неговите да сложа ама ако се прецакат и те... :eek

Сега след консултация с майстор пак смених свещите. Според него, както и според мен няма никаква електрическа, механична или термична причина това да се случи, коментара му беше "бах ма'а му за 40 години сефте виждам такова нещо". Мерихме компресията - 12бара на всички цилиндри, бобина, капачка делко, кабели и палец са добре..... Сега сложих NGK BUR6ET, които ги дават аналог за тоя двигател та да видим :biggrin

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 24 май 2013 13:44

Мислех да ти ги препоръъчам тия но най-сетне си ги нацелил.Не трябва да имаш проблем.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пон 27 май 2013 23:28

При толкова калпави свещи определено отдавна бих сменил магазина....Последната марка е супер,но има маааалко проблемче ,че има доста ментаци покрай нея!Ако недай си боже и те скапят пробвай с "Денсо"(пак японски),но смени магазина определено....

Върни се в “Passat”