Имат ли право тия да отказват гаранция само защото е ъпдейтван андроида през Sony PC Companion?
На споменатия телефон му отказа тъч скрийна. Апарата е в гаранция, пращаме го и официалния отговор от Sony e: Отказана гаранция поради наличие на неоригинален софтуер...
Как да процедирам? Сони сами си пускат чрез официалния сайт ъпдейти. Правим ги и какво се оказва после? Плати едни 189 лв за ремонт защото си си слагал през нашия сайт най-новият ни Андроид... Нищо не правено на въпросния смартфон... Нито е рутван, нито са му слагани кракнати програми... Всичкият инсталиран софтуер е смъкван от гугъл плей.
Има ли шанс да се преборим да уважат гаранцията?
Sony Xperia Go - отказана гаранция
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Sony Xperia Go - отказана гаранция
Различните магазини имат различна политика, от кой магазин е купен поне да знаеме да внимаваме.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глобул, централен офис Русе...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето магазини правят така! Когато съм си купувал телефона ги питам, дали има проблем да го ъП-на с новия Софт, ми казаха, че няма проблем, само ако е от СОНИ, и го получа на телефона, да си го дръпна! Ако е от КОМП, гаранция франция! Лошото при теб е, че няма как да дадеш заводски настройки на телефона.
По принцип те са ти отказали гаранция, и вместо да се разправяш с магазина, пусни жалба до комисията за защита на потребителите, а преди това, провери дали има проблем с това, че си качил нов Софт.

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами той телефона си дава, че има нова версия на Андроид. Като започнеш ъпдейта иска закачане на комп. Правим го и това е проблем...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа: Като започнеш ъпдейта иска закачане на комп. Правим го и това е проблем...
Не, че съм много запознат със това, но мисля, че трябва ъпдейта да става, чрез интернета на телефона, без да се закача на PC. Поне аз така ги разбрах, на тези от Свиваком.

Питай също тук, или прочети това, макър да не е много от помощ, пак могат да помогнат! http://www.androidbg.com/forum/topic62875-garantsiya-otpadali-sled-smyana-na-androida.html
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ако не е руутван телефона нямат основание да ти откажат гаранцията. Занеси го в друг магазин. Само за сведения- занесох едно галакси защото се изключваше а го бях руутнал 3-4 пъти, бях му сменил версията на андроида и му бях нулирал IMEI-я и ми приеха гаранцията без забележки.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши до съпорта на сони!
Тея по магазините са лумпени
Ама им обясни по-подробно нещата, както и магазина отказал гаранцията ти.
Освен това, пиши и до международният им отдел, че наще тук са и те едни представители, думи нямам.
Едно време с моят предишен телефон, беше подобна случката, та тайванците им казаха, да ми дадът нов апарат
Тея по магазините са лумпени

Ама им обясни по-подробно нещата, както и магазина отказал гаранцията ти.
Освен това, пиши и до международният им отдел, че наще тук са и те едни представители, думи нямам.
Едно време с моят предишен телефон, беше подобна случката, та тайванците им казаха, да ми дадът нов апарат

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”