Sony Xperia Go - отказана гаранция

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Sony Xperia Go - отказана гаранция

Мнениеот Barboukov » Пет 24 май 2013 18:10

Имат ли право тия да отказват гаранция само защото е ъпдейтван андроида през Sony PC Companion?
На споменатия телефон му отказа тъч скрийна. Апарата е в гаранция, пращаме го и официалния отговор от Sony e: Отказана гаранция поради наличие на неоригинален софтуер...

Как да процедирам? Сони сами си пускат чрез официалния сайт ъпдейти. Правим ги и какво се оказва после? Плати едни 189 лв за ремонт защото си си слагал през нашия сайт най-новият ни Андроид... Нищо не правено на въпросния смартфон... Нито е рутван, нито са му слагани кракнати програми... Всичкият инсталиран софтуер е смъкван от гугъл плей.

Има ли шанс да се преборим да уважат гаранцията?

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Sony Xperia Go - отказана гаранция

Мнениеот MK4 » Пет 24 май 2013 19:52

Различните магазини имат различна политика, от кой магазин е купен поне да знаеме да внимаваме.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 24 май 2013 20:03

Глобул, централен офис Русе...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 24 май 2013 20:04

Повечето магазини правят така! Когато съм си купувал телефона ги питам, дали има проблем да го ъП-на с новия Софт, ми казаха, че няма проблем, само ако е от СОНИ, и го получа на телефона, да си го дръпна! Ако е от КОМП, гаранция франция! Лошото при теб е, че няма как да дадеш заводски настройки на телефона. :banghead По принцип те са ти отказали гаранция, и вместо да се разправяш с магазина, пусни жалба до комисията за защита на потребителите, а преди това, провери дали има проблем с това, че си качил нов Софт.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 24 май 2013 20:05

Ами той телефона си дава, че има нова версия на Андроид. Като започнеш ъпдейта иска закачане на комп. Правим го и това е проблем...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 24 май 2013 20:09

Barboukov написа: Като започнеш ъпдейта иска закачане на комп. Правим го и това е проблем...

Не, че съм много запознат със това, но мисля, че трябва ъпдейта да става, чрез интернета на телефона, без да се закача на PC. Поне аз така ги разбрах, на тези от Свиваком. :confused
Питай също тук, или прочети това, макър да не е много от помощ, пак могат да помогнат! http://www.androidbg.com/forum/topic62875-garantsiya-otpadali-sled-smyana-na-androida.html

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 24 май 2013 22:05

ако не е руутван телефона нямат основание да ти откажат гаранцията. Занеси го в друг магазин. Само за сведения- занесох едно галакси защото се изключваше а го бях руутнал 3-4 пъти, бях му сменил версията на андроида и му бях нулирал IMEI-я и ми приеха гаранцията без забележки.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 25 май 2013 7:47

Пиши до съпорта на сони!
Тея по магазините са лумпени :mhihi
Ама им обясни по-подробно нещата, както и магазина отказал гаранцията ти.
Освен това, пиши и до международният им отдел, че наще тук са и те едни представители, думи нямам.
Едно време с моят предишен телефон, беше подобна случката, та тайванците им казаха, да ми дадът нов апарат :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”