Проблем с климатика на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатика на голф 3

Мнениеот Disturbed » Нед 26 май 2013 17:09

Здравейте маниаци, рядко влизам във форума, но се радвам, че когато го правя винаги намирам решенията, които търся. Звучи все едно ви използвам, но не е така, радвам се, че този форум съществува :)
Та така, моят проблем е следният имам голф 3 1992г. 1,8GL 90 к.с. с допълнително поставян климатик, който спря да дъха студено, естествено аз подтикнат от жегата и обилното потене зад волана бях принуден да стъпя в първият срещнат сервиз за автоклиматици където любезно ми обясниха, че моят климатик бил с някакъв стар вид фреон който те не можели да заредят (казаха ми какъв е този стар вид фреон но не запомних) казаха ми, че могат да го...модифицират да работи с нов вид но трябвало да ръсна към 150лв за тази услуга. Та въпросът ми към вас, които помагате така безусловно е, за какво става въпрос по дяволите и какъв е тоя стар фреон какъв е новия...Има ли къде да ми заредят климатика нормално без да ми садерът кожицата :) Всякаква информация ще ми бъде полезна, ако ще помогне мога да щракна и една снимка на двигателя, но само ако е крайно наложително, защото много ме мързи да слизам до доло (нямаме асансьор) :mhihi
Ааа и още нещо, поклон пред вас, отзовалите се :bowdown

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатика на голф 3

Мнениеот andro_ » Нед 26 май 2013 19:52

Предполагам, че процедурата се състои в източване на стария ти фреон R12, смяна на филтър-дехидратора и пълнене с новия тип фреон R134 и някой лев за работа и ето ти 150 лв.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 26 май 2013 20:21

Обърни се към този колега : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Нед 26 май 2013 20:28

Да ти кажа това е мишън инпосибъл.Ти си с стария Р12 фреон а новия е Р134а.Стария е забранен от 90та година защото бил опасен,канцерогенен или нещо такова.Имах такава кола,която не е VW.Какви ли не експерименти си правих и сума пари изръсих и нищо.Ако намериш някъде останало от стария фреон го сипи и карай.Тва е.Всеки ще ти каже смени тва или онова и ще стане,е при мен не се получи.Системата е за Р12 и няма да работи както трябва с Р134а.2та фреона са съвсем различни и работят с различни налягания. :beer

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Нед 26 май 2013 20:36

Ясно, ами в този случай, някой има ли представа къде във Варна мога да заредя от този стар фреон? И ако никаде няма такъв каква е процедурата да мога да си имам климатик с нормален фреон? Нов климатик?

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Нед 26 май 2013 21:32

По добре нова кола.от стария фреон няма да намериш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”