Регистриране на автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
Регистриране на автомобил
Здравейте, решил съм да си закупя автомобил от автокъща, нов внос не е регистриран. VW Polo 1.4 16v 2001г. Ако може някой да ми обясни колко пари ще ми излязат всички такси и какви точно такси трябва да заплатя след като закупя автомобила. Благодаря.
-
- Автомобил: Dacia Logan
- Двигател: 1.4 2007
Re: Регистриране на автомобил
Най-много еко таксата ще те озори - 240 лв. Транзитен номер до КАТ - около 30-40 лв. В КАТ за номера още около 80 лв ( сметни ги 100 ), Гражданска - около 170-180 , винетка 67 лв. Въобще едни 500 лв задели за държавата. После идва първоначалното обслужване ( масло, всички филтри, ремъци, ролки и другите течности по колата - за тази кола грубо 600 - 700 лв...
Абе приготви една хиледарка (поне) над цената...
Абе приготви една хиледарка (поне) над цената...
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Процедурата е към 500 лв. от първа рака ти говоря ! Преди няма и 10 дни регистрирах и аз кола.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Автокъщата трябва да плати екотаксата!
Зависи кога, как и откъде е внесена колата, може да има валидни транзитни номера. Някои автокъщи имат транзитни номера за ползване, и може да съдействат, ако искат и ти е изгодно, естествено.
Договор за покупко-продажба /без нотариална заверка за нов внос/, фактура, документи за колата, ГО, документ за платена екотакса, сертификат за екотакса-и право в КАТ. Там тарифите са ясни...
Зависи кога, как и откъде е внесена колата, може да има валидни транзитни номера. Някои автокъщи имат транзитни номера за ползване, и може да съдействат, ако искат и ти е изгодно, естествено.
Договор за покупко-продажба /без нотариална заверка за нов внос/, фактура, документи за колата, ГО, документ за платена екотакса, сертификат за екотакса-и право в КАТ. Там тарифите са ясни...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как така автокъщата трябва да плати еко таксата?
Тя не се ли плаща вече само в КАТ...
- Gal
AmW написа:Как така автокъщата трябва да плати еко таксата?
В КАТ има ли такова гише? :)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Gal написа:AmW написа:Как така автокъщата трябва да плати еко таксата?
В КАТ има ли такова гише? :)
Не

Но както казваш от миналата година автокъщите които продават с фактура са задължени да плащат екотаксата още при вноса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Но както казваш от миналата година автокъщите които продават с фактура са задължени да плащат екотаксата още при вноса.

Няма такъв филм

- Теодор
- Двигател:
Bavarcho написа:Теодор написа:Но както казваш от миналата година автокъщите които продават с фактура са задължени да плащат екотаксата още при вноса.
![]()
Няма такъв филм
Ще ти се да няма но е факт

-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Bavarcho написа:Теодор написа:Но както казваш от миналата година автокъщите които продават с фактура са задължени да плащат екотаксата още при вноса.
![]()
Няма такъв филм
Ще ти се да няма но е фактСамо некоректните автокъщи спестяват инфото на клиента за да оскубят някой стотак отгоре
Пич, когато си чул нещо недоразбрал недей да говориш така.
Искам да ми покажеш закон дето пише черно на бяло и еднозначно, че това което твърдиш е вярно

Автомобил от автокъща (фирма) се купува със следните документи -
- оригинния/ните талон/и на колата
- съответния договор между фирмата породаваща МПС-то и лицето от което е закупено МПС-то (за различните държави различно наименование на договора, писал съм го много пъти няма да се повтарям)
- договор запокупко продажба между фирмата продаваща МПС–то и човека който го купува
- фактура с касов бон
- декларация - приложение №2 към чл.12а, ал.1, т.6 и чл.12б, ал.1, т.б (държавен вестник, брой 57, от 2007г.)
- декларация - приложение №8 към чл.2, ал.5 - която се отнася към ЕКО таксата (продуктова такса) то се попълва от фирмата продавач, но никъде не се споменава задължението й да плати продуктовата такса.
Ако искаш може да се разходим из десетина автокъщи посочени от теб и смятани за "коректни" да питаме платили ли са еко таксата на произволно избран автомобил от автокъщата?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
След покупка не е лошо да имаш още 1000-1500лв. за да си я стегнеш и да си я джиткаш без проблеми. Тези пари ще ти стигнат за всичко - смяна на масла, филтри, ремъци, ролки, застраховки, регистрация и всичко необходимо, даже колата ако е в прилично състояние като я купиш може да ти останат пари за 1 хубави гуми 

- Gal
Bavarcho написа:Пич, когато си чул нещо недоразбрал недей да говориш така...
Пич, чети малко постановления и не подвеждай хората!
Чл. 1. (1) Лицата, които пускат на пазара на Република България продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци, както и лицата, които придобиват за лична употреба моторни превозни средства (МПС) в резултат на въвеждане на МПС на територията на страната от друга държава - членка на Европейската общност (ЕО), или внасяне на МПС от държава извън ЕО, заплащат продуктова такса по реда и в размера, определени с постановлението.
Чл. 3. (1) При първоначална регистрация на моторно превозно средство собственикът представя в отдел/и "Пътна полиция" (ОПП) на Столичната дирекция "Полиция" (СДП) или на съответната областна дирекция "Полиция" (ОДП) и следните документи:
декларация съгласно приложение № 8 /от Наредбата/, изготвена от лицето, което пуска на пазара МПС, или от упълномощено от него лице, и копие от удостоверение, издадено от организация по оползотворяване на отпадъци от МПС.
С други думи, вносителят /автокъщата/ плаща и дава на купувача удостоверение, издадено от организация по оползотворяване на отпадъци от МПС. Ако автомобилът е внесен с документи на твое име-ти ще си я плащаш. Но понеже сме в България, да ти запалим ламБата за още една далаверка. Автокъщите плащат екотакси на по-тънки цени, а си прибират от купувача максимална такса

- Теодор
- Двигател:
След горния пост на всички тук надявам се им стана ясно какви "колеги" си имаме във форума/Bavarcho/ които всячески се стараят да дезинформират хората за правата им за да си гарантират по-високи печалби на наш гръб. Лошото е че такива некоректни търгаши се навъдиха доста и в нашия форум
А после се чудите защо доста колеги се отказаха да пишат тук 

Много,много ви благодаря!
Не бях сигурна,но съм чувала това.По всички автокъщи ми минават с номера дай 150 лева,имам връзки,еко таксата ще я минем евтино...Радостно е,че има хора като вас,които да отварят очите на невинния българин,който е свикнал да плаща без да си знае правата
Не бях сигурна,но съм чувала това.По всички автокъщи ми минават с номера дай 150 лева,имам връзки,еко таксата ще я минем евтино...Радостно е,че има хора като вас,които да отварят очите на невинния българин,който е свикнал да плаща без да си знае правата

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”