Говорители във вратите на Пасат 6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Говорители във вратите на Пасат 6
Здравейте!От няколко седмици ми захриптя говорителя в лявата врата на пасат 6 /предна-колата е трендлайн /.Днес я заведох на майстор-свали кората /с едни сложни пластмасови щипки/и си бяхме до там-опитахме се да свалим целия модул с говорителя ,но винтовете не помръднаха и решихме да питаме преди да напъваме !Някой знае ли как се сменя говорителя-може ли да се свали само той?
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Re: Говорители във вратите на Пасат 6
Пасат Б6 или?? Виж първо във пасат раздела, кой аджеба модел ти е пасата, че честичко се бъркат хората.
Иначе говорителя се държи само на болтовете си, няма как иначе да е, иначе на ФВ ще им идва скъпо да монтират по непознати и несвойствени методи.
Апропо, възможно е и да е добавен някъв уплътнител зад фланеца, заради което и да е залепнал. Също така може и да не напъвате болтовете по правилния начин.
Иначе говорителя се държи само на болтовете си, няма как иначе да е, иначе на ФВ ще им идва скъпо да монтират по непознати и несвойствени методи.
Апропо, възможно е и да е добавен някъв уплътнител зад фланеца, заради което и да е залепнал. Също така може и да не напъвате болтовете по правилния начин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво освен Пасат 6 означава Пасат 6?Да поясня -аз само гледах , този ,за когото говоря с това се занимава ,но повечето кар-аудио майстори не са работили по шестици.
- wishsalor
- Контакти:
Те тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Във нея пише кой модел ти е пасата. ТОку виж си се пообъркал. Иначе не е нужно да си аудио монтажист за да си технически грамотен-неможе да не се разглобява, просто няма такава логика.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Във нея пише кой модел ти е пасата. ТОку виж си се пообъркал. Иначе не е нужно да си аудио монтажист за да си технически грамотен-неможе да не се разглобява, просто няма такава логика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
С нищо не ми помагаш.Ако си нямаш друга работа си пиши и си гледай моделите .Аз моля за помощ някой ,който еветуално е сменял такъв говорител или разглобявал врата.Апропо,ти можеш ли да махнеш сливици -щото аз мога.
- wishsalor
- Контакти:
Колега, ако обичаш, моля те, спазвай добрия тон!!!
Сега за помощта, която искаш-неслучайно е писана темата за моделите, има някой разлики, които в твоя случай са определящи. Затова се упоменава точният модел на автомобила, така може да ти се помогне веднага!
Що се отнася до примера, който си дал-абстрактно неудачен(разбирай говорех за елементарна техническа грамотност-ниво 6-7-8клас) и определено няма общо с темата.
Сигурни ли сте че са болтове-ако са такива трябва да се отвиват посредством гаечен ключ(повечето болтове по вратите са за ключ 10, ако са на метрична резба). Ако се отвиват с Торкс, може да не сте уцелили накрайника. В резултат на годинките тези крепежни елементи запичат, и отвиването им е по-тегаво. Виждал съм пасати и със нитове(вероятно неоторизирана намеса). Във всички случаи има сходство на монтажната технология, потвърждаващо думите ми. Пробвайте с повечко напън!
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5226820-passat-b6-speaker-question
И прочети таз тема, ще ти е полезно, доста полезно!
Сега за помощта, която искаш-неслучайно е писана темата за моделите, има някой разлики, които в твоя случай са определящи. Затова се упоменава точният модел на автомобила, така може да ти се помогне веднага!
Що се отнася до примера, който си дал-абстрактно неудачен(разбирай говорех за елементарна техническа грамотност-ниво 6-7-8клас) и определено няма общо с темата.
Сигурни ли сте че са болтове-ако са такива трябва да се отвиват посредством гаечен ключ(повечето болтове по вратите са за ключ 10, ако са на метрична резба). Ако се отвиват с Торкс, може да не сте уцелили накрайника. В резултат на годинките тези крепежни елементи запичат, и отвиването им е по-тегаво. Виждал съм пасати и със нитове(вероятно неоторизирана намеса). Във всички случаи има сходство на монтажната технология, потвърждаващо думите ми. Пробвайте с повечко напън!
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5226820-passat-b6-speaker-question
И прочети таз тема, ще ти е полезно, доста полезно!
На всички Б6 говорителите във вратата са нитовани. Това с болтовете е неоторизирана намеса :)
Ето ти една полезна връзка
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5601625-DIY-Speaker-Replacement-and-Dynamat-Install&highlight=speaker
Ето ти една полезна връзка
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5601625-DIY-Speaker-Replacement-and-Dynamat-Install&highlight=speaker
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много ти благодаря !Точно така - целият модул е нитован към следващия модул ,който вече е захванат с 6-7 винта към самата врата.Тук изглежда говорителя е направо изрязан от мястото му без да се сваля това ,за което е нитован корпуса му ,т.е. не е бъркано отзад
.Вчера счупихме една скоба от кората ,та сега трябва да се престраша да пипаме пак /и пластмасовите хващачки са доста странни/.

- wishsalor
- Контакти:
"Днес я заведох на майстор-свали кората /с едни сложни пластмасови щипки/и си бяхме до там-опитахме се да свалим целия модул с говорителя ,но винтовете не помръднаха"
Тук ме подведе, и определено чак сега се убедих че става дума за Б6, но нищо, и това е нещо. След като разбрахме че това са нитове, а не винтове или болтове, по бързо и безболезнено ще е да разпробиете нитовете и да демонтирате говорителя заедно със фланеца(това издаденото пластмасовото-служещо за постамент). От там нататък е въпрос на креативност и предпочитания.
Тук ме подведе, и определено чак сега се убедих че става дума за Б6, но нищо, и това е нещо. След като разбрахме че това са нитове, а не винтове или болтове, по бързо и безболезнено ще е да разпробиете нитовете и да демонтирате говорителя заедно със фланеца(това издаденото пластмасовото-служещо за постамент). От там нататък е въпрос на креативност и предпочитания.
За сведение - в Avitel продават такива фланци, на които може да сложиш стандартен говорител 16,5см. На моята сложиха такива с един Herz-ове и е екстра
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ние ги видяхме тези нитове и за да не разпробиваме ,решихме да свалим цялата вътрешна част от вратата , която държи занитения модул - тя е с винтовете ,които не помръднаха .В Тюб намерих за Голф 5 - доста е сходно - та там човека направо изтърбуши говорителя ,и отряза с ножовка 5-6 -как да ги нарека -метални лъча ,които го държат в страни ..Амбицирах се да го правя - ако стане ще пиша.Благодаря Ви.Ако знаете или се сетите още нещо казвайте.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Здравейте,
На мен ми се налага да сваля кората за да проверя, защо не ми работи бутона за отк./ зак. на вратите.
Пусках тема, но все още не съм правил нищо:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=378473
Та въпроса е толкова ли е тегаво свалянето на кората, написал си:
"Днес я заведох на майстор-свали кората /с едни сложни пластмасови щипки/и си бяхме до там-опитахме се да свалим целия модул с говорителя ,но винтовете не помръднаха"
Не можели без тези щипки!
Ако правилно съм те разбрал това ли са:
http://www.ebay.com/itm/Car-Radio-Door-Clip-Panel-Trim-Dash-Audio-Removal-Installer-Pry-Tool-set-of-4pcs-/390485958283?pt=US_Car_Audio_Video_Dashboard_Installation_Kits&hash=item5aeac6de8b
На мен ми се налага да сваля кората за да проверя, защо не ми работи бутона за отк./ зак. на вратите.
Пусках тема, но все още не съм правил нищо:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=378473
Та въпроса е толкова ли е тегаво свалянето на кората, написал си:
Не можели без тези щипки!
Ако правилно съм те разбрал това ли са:
http://www.ebay.com/itm/Car-Radio-Door-Clip-Panel-Trim-Dash-Audio-Removal-Installer-Pry-Tool-set-of-4pcs-/390485958283?pt=US_Car_Audio_Video_Dashboard_Installation_Kits&hash=item5aeac6de8b
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ,става въпрос за щипките които държат кората към вратата-свалят се май 3 винта -2 в основата на кората около светлоотразителния елемент и един под малката пластмаска ,сваляща се с подръпване ,там където е вътрешната дръжка .След това дърпаме симетрично кората ,но...всичко е пластмасово и когато я слагахме обратно счупихме една от щипките.Трябваше да направя снимки ,но няма да се откажем и ще бъде тогава-планът е да разпробиваме нитовете на модула на говорителя.Имай още малко търпение 

- wishsalor
- Контакти:
Ще е наистина хубаво да постнеш снимки, това ще облекчи всички бъдещи начинания в тази насока и ще е една полезна тема.
Чакаме снимките и решението на проблема.
Чакаме снимките и решението на проблема.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм качвал снимки до сега.Ако сега успея ще кача и други.Нитовете са разпробити , говорителя свален.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”