Pasat B5 комби вози твърдо!
-
- Автомобил: PASSAT B5
- Двигател: AFN 98
Pasat B5 комби вози твърдо!
Имам пасат B5 комби от около 4 месеца, още като го пробвах да го купувам ми направи впе4атление 4е вози малко твърди4ко, вози така сякаш гумите са много напомпени и усеща доста дупките и неравностите, свалих му задния амортисъор видях 4е е двойно действащ дали е от тях, незнам предните какви са, ка4вах се на други пасати возят доста по добре.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Pasat B5 комби вози твърдо!
Газовите амове си возят по-твърдо от маслените.Виж и пружините как са,но на комбито принципно са по-корави,все пак са за товарене.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
С какви гуми и на какви джанти е колата колега?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
имал съм случай на блокирал амортисьор, но вози като каруца с дървени колела :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На тези автомобили амортисьорите са газови по принцип. 

-
nokiangage написа:С какви гуми и на какви джанти е колата колега?
205 55 16
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Според мен не е от гумите при положение, че са високи а и щом си се возил колега в други такива модели и има разлика да не би да са слагани други пружини от предишния собственик? Имат ли някакъв по-изчанчен цвят или някакви надписи? Като натиснеш колата примерно по калниците или направо като отвориш 5-тата врата как се държи колата - поема ли движението, движи ли се вертикално повечко или по-малко от нормалното?
-
пружините ми имат 3-оранжеви и 1-бяла точка. Това оригиналните ли са?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм също комби,гумите са 205/60/15 и като я взех отзад по дупките возеше твърдо.По големите дупки биеше почти желязо в желязо.Над пластмасовите прашници има шок-тампони,които са плътен материал,може би полиуретан.При мен бяха кухи-изядени от ударите и аз си мислех,че са маншони-изглеждаха точно като такива.
Случайно скъсах единия и отидох да купя и видях че всъщност е плътен шок-тампон.
Смених си ги(много е лесно) и возията отзад коренно се промени.
п.п. Свален амортисьора му движа стъблото-създава съпротивление,но колкото прибран го оставя-така си стои.
Питам знаещите-Вярно ли е,че здрав заден амортисьор трябва да си изкарва сам стъблото до края,в немонтирано състояние,разбире се???

Случайно скъсах единия и отидох да купя и видях че всъщност е плътен шок-тампон.
Смених си ги(много е лесно) и возията отзад коренно се промени.
п.п. Свален амортисьора му движа стъблото-създава съпротивление,но колкото прибран го оставя-така си стои.
Питам знаещите-Вярно ли е,че здрав заден амортисьор трябва да си изкарва сам стъблото до края,в немонтирано състояние,разбире се???
-
- Автомобил:
- Двигател:
"Шок-тампоните" нямат нищо общо с твърдо/меко возене.
- stefan4o
- Контакти:
gancho написа:
Отиди до някой магазин и вземи някой газов амортисьор нов, като се опиташ да го сгънеш на ръка. И ще си отговориш сам на въпроса. Аз лично не успях

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря,колега.Аз подозирах същия отговор. 

- stefan4o
- Контакти:
Вземи комплект заедно с шок-тампони задължително. Доколкото знам всички модели пасат б5 и б5.5 са с газови амортисьори отзад. На баща ми сложихме Билщайн, цената на задни комплект беше от сорта на 150-170лв. не помня точно, като това е читава марка и имахме малка отстъпка. Заложи на Закс,Боге,Билщайн - мое мнение (на моята бабичка съм отзад с Боге маслени, не са мръднали вече станаха сигурно около 40 000 км).
И още един съвет - погледни състоянието и на предните. Понеже нашите не бяха и като резултат - счупена пружина от едната страна и двата амортисьора са дали фира отдавна, как са карали без да разберат, не зная (като амортисьорът не е читав се троши и пружината, което е логично предвид голямото тегло на предния мост)
Та сметката стана - 2 пружини нови 200 лева + 2 амортисьора нови = 400 пари и газ на пасатора 
И още един съвет - погледни състоянието и на предните. Понеже нашите не бяха и като резултат - счупена пружина от едната страна и двата амортисьора са дали фира отдавна, как са карали без да разберат, не зная (като амортисьорът не е читав се троши и пружината, което е логично предвид голямото тегло на предния мост)