Здравейте колеги! Появи се странен проблем с колата. Преди 1 седмица сложих ксенон (Н4, 55W) и 1 ден след това в купето започна да се чува едно странно виене от двигателя. На втория ден започна неравномерна работа, тресенето се усещаше много леко (само когато съм загасил музиката и съм някъде на тихо място), на третия ден тресенето на мотора стана осезаемо, загуби пъргавината която имаше и от зад започна да мирише на недоизгоряло гориво (имам и газ). Държи се по един и същи начин и на бензин и на газ. Разхозда ми се вдигна от 12 на 15,5 градско. В неделя смених температурен датчик, въздушен филтър, свещи, семеринг и О пръстен на разпределителен вал и ламбда сонда. Като след смяната на ламбда сондата колата започна да работи по стария начин, без претрисане, без проблеми, на светофар не можеш да разбереш дали работи или не. Ваг Ком показваше ламбда фактор 1,0000 без значение какви са оборотите и дали я форсирам. След смяната този ламбда фактор започна да се променя. Сондата е NTK...
Това беше до днес сутринта. Спирам на светофар и чувам онова виене на двигателя с което започна всичко. Още не е загубила мощност и не е започнала да претриса, но предполагам, че ще се случи.
Има ли смисъл да търся проблема в ксенона или да се насоча на някъде другаде?
Голф 3 1.6 ABU - странен проблем с горивната смес
Re: Голф 3 1.6 ABU - странен проблем с горивната смес
Колега, отвори двигателя и погледни всички гарнитури и оплътнения дали са наред.имаш ли катализатор?
Замери и напрежението, провери токовете и всичко пореда си. Няма защо да е от фаровете - те нямат нищо общо с мощноста на двигателя и най-вече с горивните смеси :) успех.
Замери и напрежението, провери токовете и всичко пореда си. Няма защо да е от фаровете - те нямат нищо общо с мощноста на двигателя и най-вече с горивните смеси :) успех.
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Катализатор имам. На ГТП през февруари покри вредните емисии (ако има някакво значение). Идеята и беше дали баластите на ксенона не създават някакви шумове в електрическата система на колата които да бъркат датчици и прочие.
Щом на ГТП катализатора е бил Ок----> значи не е това, което си мислех ( да е запушен )
Караш ли на Газ.... ако да провери свещите. В момента имам проблем и аз с Ксенона ( на Mitsubishi-то ). Имам странни премигвания като запаля колата.... тока намалява.
Мисля, че и в твоя случай ще да е от жичките. Поне тез ABU двигатели нямамт кой знае колко кабеляци по тях.
Караш ли на Газ.... ако да провери свещите. В момента имам проблем и аз с Ксенона ( на Mitsubishi-то ). Имам странни премигвания като запаля колата.... тока намалява.
Мисля, че и в твоя случай ще да е от жичките. Поне тез ABU двигатели нямамт кой знае колко кабеляци по тях.
Това "виене" вероятно е от някой лагер ,ролка.
Чува са при загрял мотор на празен ход и с повишаване на оборотите изчезва?
Чува са при загрял мотор на празен ход и с повишаване на оборотите изчезва?
- dokoboy
- Автомобил: фолксваген Пасат Б5
- Двигател: АРТ 2000
И при мен се чува едно виене след като е загрял двигателя,но като натисна педала на съединителя изчезва-явно е от първичния вал на скоростната кутия.А по въпроса за ксенона-моят пък като се включи изписуква сирената на алармата 

- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Свещите са сменени. Старите бяха на 20 000 км и в добро състояние, но ги смених. Виенето е точно такова каквото каза колегата i.e.i, само при загрял мотор и изчезва с промяна на оборотите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”