Проблем с табло ГОЛФ 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
niksoft
Автомобил:
Двигател:

Проблем с табло ГОЛФ 4

Мнениеот niksoft » Чет 30 май 2013 13:06

Здравейте,

имам следния проблем: наложи ми се да сваля таблото на Голфа, защото се беше счупило палчето за зануляването на дневния километраж. Всичко е ОК, оправих го, но при самото сваляне на циферблата съм разместил стрелките на скоростомера и сега отчита правилно до 140км/ч, след което си остава там без да отчита повече, а след това докато не загася колата дава с около 30 км/ч грешка в минус. След като загася колата, нещата пак са същите. Преполагам, че при развъртането и разместването на стрелката съм направил нещо с намотката отдолу, но нямам представа как мога да го оправя. Ако е от значение голф-а е мотор 1,6 двигател АКЛ. Ще съм благодарен ако някой от вас има опит с такъв вид проблеми и го сподели.

Благодаря ви предварително !

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Проблем с табло ГОЛФ 4

Мнениеот achodemo » Чет 30 май 2013 14:26

да не би да си натиснал стрелката много навътре по оста и да опира в циферблата .? Ако не , стрелката се движи от стъпково моторче , него освен да си го прецакал нещо при въртенето на стрелката с ръка.... Има ли врроятност да си повредил някой елемент по платката на таблото , ако си боравил грубо с нея . Има един начин да разбереш дали е от самото моторче , като размениш местата на това на скоростомера с това на оборотомера , но е свързано с работа с поялник и доста сръчност . Успех

niksoft
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksoft » Чет 30 май 2013 14:46

Със сигурност не закача, а за другото ти предположение за платката, честно казано не ми се вярва, т.к предполагам тогава въобще нямаше да работи. За моторчетата, абсурд :) не бих се хванал да разпоявам и да запоявам по тия платки само, за да изпробвам нещо. Иначе благодаря ти за отговора :).

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Пет 31 май 2013 9:38

Не си монтирал правилно самата стрелка и затова се получава така..В клипа по-долу от около 1.2-та минута има показано как се настройва стрелката след монтажа:
http://www.youtube.com/watch?v=Au4kT4WEP9c
Аз имах подобен проблем и след като калибрирах стрелките по показания начин всичко се оправи.
Пробвай и пиши дали се е получило.

niksoft
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksoft » Пет 31 май 2013 10:12

Да, в това беше проблема, благодаря ти много !!! Дано темата помогне и на някой друг с моя проблем !

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Съб 01 юни 2013 14:16

И аз имам проблем в калибрирането на стралките, само че моя километраж започва от 20км, а не от 0...
На око ли да преценя къде е нулата ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”