Помощ за връзка на PC с телевизор с HDMI кабел
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Помощ за връзка на PC с телевизор с HDMI кабел
Имах предвид първият за сервиза на магазина, от който съм купил картата, защото от там казаха че само HDMI порта не могъл да гръмне. Иначе може да има много случаи, не знам. Тук странното е, че всичко си работеше до едно време и после без никой нищо да пипа (да включва или изклюва или каквото и да е) просто спря. Но така или иначе не ме учудва, ще видим какво ще кажат.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Трябваше да пробвате и с DVI to HDMI :) Аз продължавам да си мрънкам, че проблема е софтуерен.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ако не си прочел в RTFM си пише, че когато се пуска HDMI компютъра трябва да ти е изключен, иначе има опасност от това да ти изгори порта на HDMI явно никой няма навика да чете... Колега най вероятно ти е заминал порта! По лошият вариант е да ти е изгорял порта на телевизора, BTW на моя телевизор имам 2 HDMI порта, ако и ти имаш повече от 1 пробвай с другия порт. За друг път да си знаеш, не е задължително, но е желателно когато си пускаш HDMI, преди това да си изгасиш, преспиш(sleep) или hibernate-неш компа ииии чак след това да си боднеш HDMI-я и да стартираш кошника
(Read The Fucking Manual)

- dlug
Gal написа:Трябваше да пробвате и с DVI to HDMI :) Аз продължавам да си мрънкам, че проблема е софтуерен.
Нямахме никакви други кабели за проба. Освен това аз си мисля че с преход ще ми работи, ама то идеята е да е качествена връзката, за това искам HDMI-я да проработи. Днес ей така от съклет ще взема VGA да пробвам, Иначе всички варианти са пробвани-порта на телевизора работи, кабела работи. И да, не съм чел менюала

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Дали е DVI->HDMI или HDMI->HDMI няма да усетиш никаква разлика в картината. И 2-та случая видео сигнала е цифров, разликата, е че HDMI носи и звук. Мога да ти услужа с DVI->HDMI за проба.
- zografski
Абе вие като си купувате нова техника никога ли не четете какво пише в manual-а........ Те за това после никнат теми защо ми изгоря еди кой си порт и еди кой си слот, ами те хората са го написали ама няма кой да чете... Там пише, че може да ти изгори порта и е желателно когато го бодваш, ПЦ-то да е изключено.
- Gal
zografski написа:Абе вие като си купувате нова техника никога ли не четете какво пише в manual-а........ Те за това после никнат теми защо ми изгоря еди кой си порт и еди кой си слот, ами те хората са го написали ама няма кой да чете... Там пише, че може да ти изгори порта и е желателно когато го бодваш, ПЦ-то да е изключено.
А ти като четеш, гледаш ли, или...да цитирам
Тук странното е, че всичко си работеше до едно време и после без никой нищо да пипа (да включва или изклюва или каквото и да е) просто спря.
И да, никога не чета на Мануел писаниците, от всичките около милион, примерно, компютри, дето съм видяла, нито един порт не ми е изгорял от изключване на каквото и да било, даже и принтер. :) Не казвам, че не е възможно...
- Gal
dlug написа:Gal написа:Трябваше да пробвате и с DVI to HDMI :) Аз продължавам да си мрънкам, че проблема е софтуерен.
Нямахме никакви други кабели за проба. Освен това аз си мисля че с преход ще ми работи, ама то идеята е да е качествена връзката, за това искам HDMI-я да проработи. Днес ей така от съклет ще взема VGA да пробвам, Иначе всички варианти са пробвани-порта на телевизора работи, кабела работи. И да, не съм чел менюала, но когато го бодвах във видеокартата нямаше никакъв проблем, след това си работи маса време и така без никой да бара нищо просто спря. Работата явно отива към порта, ако е така май има голяма вероятност да си включа компа или през DVI или през VGA и така докато си купя лаптоп
Пак да си кажа, понякога новите драйвери не работят коректно с по-стари карти. Да питам ли какво точно маха, слага, как...? Мога да ти дам един хард-диск за проба с нова инсталация. :) Ако са ти заминали портовете на видеото, някъде у нас из торбите с боклуците се подмята платка с поне DVI порт. Какво ти е дъното?
- zografski
Gal написа:zografski написа:Абе вие като си купувате нова техника никога ли не четете какво пише в manual-а........ Те за това после никнат теми защо ми изгоря еди кой си порт и еди кой си слот, ами те хората са го написали ама няма кой да чете... Там пише, че може да ти изгори порта и е желателно когато го бодваш, ПЦ-то да е изключено.
А ти като четеш, гледаш ли, или...да цитирамТук странното е, че всичко си работеше до едно време и после без никой нищо да пипа (да включва или изклюва или каквото и да е) просто спря.
И да, никога не чета на Мануел писаниците, от всичките около милион, примерно, компютри, дето съм видяла, нито един порт не ми е изгорял от изключване на каквото и да било, даже и принтер. :) Не казвам, че не е възможно...
Аз чета, но явно ти не, не говорим за принтери и други device-и, а за HDMI порт специално. И никой не те кара да четеш manual има една поговорка "умният пише, глупавият помни" (не визирам теб

- Gal
Младиежоооо :) Наш кво е LPT? И кви са пък тия толкова нови технологии? Ново, ново...на една камара години вече
За последен път ти обяснявам, че авторът на темата спомена поне 2 пъти, как не е вадил ш**я HDMI кабел, нито го е слагал!
И баба ти като много знае, да удари едно рамо

За последен път ти обяснявам, че авторът на темата спомена поне 2 пъти, как не е вадил ш**я HDMI кабел, нито го е слагал!
И баба ти като много знае, да удари едно рамо

- dlug
radi_nrj написа:Дали е DVI->HDMI или HDMI->HDMI няма да усетиш никаква разлика в картината. И 2-та случая видео сигнала е цифров, разликата, е че HDMI носи и звук. Мога да ти услужа с DVI->HDMI за проба.
Да да...прав си за качеството. Не искам да те притеснявам по две причини-гарантирано HDMI порта на телевизора работи (пробвах със сигнал от друг източник), DVI порта на картата работи, защото на него ми е включен монитора=> ако пробвам DVI->HDMI ще тръгне, но няма да имам звук на телевизора и ще търся друг начин за връзване на монитора. (не че и двете неща не са лесно преодолими, ама...нали за това си купих кабел за 20 лева) Благодаря за предложението

Gal написа:Пак да си кажа, понякога новите драйвери не работят коректно с по-стари карти. Да питам ли какво точно маха, слага, как...? Мога да ти дам един хард-диск за проба с нова инсталация. :) Ако са ти заминали портовете на видеото, някъде у нас из торбите с боклуците се подмята платка с поне DVI порт. Какво ти е дъното?
Когато включих HDMI кабела бях със стари драйвъри на видеото от диск, с който си купих картата. След като спря да работи свалих последните драйвъри от сайта на каталист и ъпдейтнах старите. След като установих че промяна няма ънинсталирах видеокартата и след рестарт компа намери нов хардуер (видеокарта) и инсталирах пак старите драйвъри от диска, с който ми дойде картата (и с които си беше, когато работеше). Дъното ми е някакво гигабайтско с процесор AMD, сега не се сещам други подробности
- Gal
Деинсталира драйверите как? Махна я като дивайс или деинсталира софтуера, или и двете?
- dlug
Махнах картата като дивайс.
- Gal
dlug написа:Махнах картата като дивайс.
Е да, ама след рестарт слага пак новите драйвери :) Иди в контролния панел и махни изобщо всякакъв ATI софтуер, махни я като дивайс, ако не се е махнала сама, рестартирай и сложи стария драйвер.
- dlug
Не мисля, след рестарта си намери картата като нов хардуер и определено нямаше ниаккви драйвъри (поне така си личеше от десктопа
) След това инсталирах старите драйвъри и после на information software се вижда версията на драйвъра. Новият е версия 13.01..... и т.н. Старият е 10....нещо си. Освен ако не показва че драйвъра ми е версия 10.... пък вътре пълнежа да е от новата версия (което вече ми се струва невероятно)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”