Проблем с първа скорост golf 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с първа скорост golf 3
Здр. Проблемът е следния- когато колата е в движение, дори при много ниска скорост, ако опитам да включа на 1 скорост хърка брутално или изобщо не включва при по- висока скорост.
Ако е на едно място няма проблем. Понякога по- трудно се намира точната позиция на първа и задна. С останалите скорости няма проблем.
Сега лятото сякаш нещата са по- добре.
Това което си мисля е дали не е възможно да е проблем с смазването. До колкото знам при golf 3 за съединителя се ползва спирачно масло, или бъркам.
Възможно ли е да е друго, а не непременно скоростната кутия, че там се плаща яко.
И така си се кара не лошо, но понякога (рядко) примерно на светофар не мога бързо да включа на 1, за да го направя първо 2 и после влиза 1
Се едно или заяжда, или се размества нещо.
Поздрави.
Ако е на едно място няма проблем. Понякога по- трудно се намира точната позиция на първа и задна. С останалите скорости няма проблем.
Сега лятото сякаш нещата са по- добре.
Това което си мисля е дали не е възможно да е проблем с смазването. До колкото знам при golf 3 за съединителя се ползва спирачно масло, или бъркам.
Възможно ли е да е друго, а не непременно скоростната кутия, че там се плаща яко.
И така си се кара не лошо, но понякога (рядко) примерно на светофар не мога бързо да включа на 1, за да го направя първо 2 и после влиза 1
Се едно или заяжда, или се размества нещо.
Поздрави.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с първа скорост golf 3
Същия проблем го имам и аз, ще следя с нетърпение темата за отговори !!!
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Не можах да разбера кога го прави този проблем. Примерно намаляш преди завой и искаш да свалиш на първа ли? 

- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Имах същия проблем даже и със задна....а задна не искаше да влиза даже
...ремонта ми излезе 65 лева, части труд и реглаж на лоста. Сменят се едни щангички, абълки, лостчета....бе лайняна работа си е 

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Вариант е и съединителя да си отива
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stoyanov_Vw написа:Не можах да разбера кога го прави този проблем. Примерно намаляш преди завой и искаш да свалиш на първа ли?
Примерно да
Като съм намалил и искам да вкарам 1 (на втора се тормози) и е трудничко
Сякаш са се сближили с задната скорост или нещо подобно
А възможно ли е да е от смазването и със спирачна течност ли е то.
Знам че при повечето коли е със специално спирачно масло (около 20лв литъра)
При голфа таска съм чувал, че е със спирачна течност
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Смазването на кое.. на кутията е със масло
Аз съм със жила и пак го има тоя проблем понякога ама само на първа, задната е ОК. Залагам на притискателния диск
Аз съм със жила и пак го има тоя проблем понякога ама само на първа, задната е ОК. Залагам на притискателния диск

- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Мои савет е виш си на парво време маслото в скоростите дали няма теч от някаде наи често тече там кадето влиза едно лостче в скоростната утия има семеринг и погледни тампоните на двигателя за скъсани или разхлабени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво масло използва кутията специално ли е, или взима от друго място
Защото си следя маслата и не падат нивата. Двигателното да кажем е паднало съвсем леко, а под колата, където е картера е видимо омаслено. Може да ми изпуска гарнитура на двигателя отскоро, но не падат нивата или поне не осезаемо.
Възможно е това омасялване да няма нищо общо с скоростите и да е гарнитура или нещо подобно на двигателя. Проблема със скоростите си е от много време (така я взех преди година) и не се е влошил. Не я и карам чак толкова редовно (само градско). Сега лятото даже като се затопли повече сякаш са по- добре нещата със скоростите. Затова ме съмнява, ако е специално масло да е много скапано и от топлината да става по- рядко и да идва оттам подобрение.
Защото си следя маслата и не падат нивата. Двигателното да кажем е паднало съвсем леко, а под колата, където е картера е видимо омаслено. Може да ми изпуска гарнитура на двигателя отскоро, но не падат нивата или поне не осезаемо.
Възможно е това омасялване да няма нищо общо с скоростите и да е гарнитура или нещо подобно на двигателя. Проблема със скоростите си е от много време (така я взех преди година) и не се е влошил. Не я и карам чак толкова редовно (само градско). Сега лятото даже като се затопли повече сякаш са по- добре нещата със скоростите. Затова ме съмнява, ако е специално масло да е много скапано и от топлината да става по- рядко и да идва оттам подобрение.
Последна промяна от DiZaStEr_DNK на Съб 01 юни 2013 11:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
miro_87_pk написа:Мои савет е виш си на парво време маслото в скоростите дали няма теч от някаде наи често тече там кадето влиза едно лостче в скоростната утия има семеринг и погледни тампоните на двигателя за скъсани или разхлабени.
Това ще го видя. Къде са тея тампони на двигателя
- vucata
- Контакти:
Човек ако скоростния ти лост е с лостова система, провери дали не са изядени ябълките на щангите, защото при мен беше това проблема.....има няколко теми и във форума на колеги с този проблем....аз също си мислех за маслото в скоростите, за изхабен съединител, за още 10 глупости....накрая я закарах на майстор както ме посъветваха колегите, видя я човека, поръча частите и след 2-3 часа вече имах задна, 1ва и всичко е ток и жица 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Човек ако скоростния ти лост е с лостова система, провери дали не са изядени ябълките на щангите, защото при мен беше това проблема.....има няколко теми и във форума на колеги с този проблем....аз също си мислех за маслото в скоростите, за изхабен съединител, за още 10 глупости....накрая я закарах на майстор както ме посъветваха колегите, видя я човека, поръча частите и след 2-3 часа вече имах задна, 1ва и всичко е ток и жица
Мерси за съвета и това е много възможно. Дано само не е скоростната кутия, а ако е маслото ми се ще някой да изкаже мнение и на тая тема.
Имаш ли идея къде са тези теми (дай линкове ако можеш). И аз ще потърся де не сум от мурзеливите

-
- Автомобил:
- Двигател:
само да уточня че въпросния golf 3 е с двигател AEX 1.4 обем, 96год. на 117500км според километража 

- vucata
- Контакти:
Заповядай, в темата има и линкове на другите теми
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=380453&p=3810515#p3810515

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=380453&p=3810515#p3810515
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”