Ангренажен ремък - какъв и от къде?
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато сменяш ремъците много внимавай как ще ти ги натегнат. Този двигател е много капризен за натягане на рамъка. Когато сменях ремъците сменях и водна помпа но майстора беше натегнал повече рамъка и водната помпа след 1000 км. почна да свири на умряло добре че имаше гаранция та ми е смениха за тяхна сметка. Интересното е че свиренето на помпата се появяваше само на загрял двигател на студено ни вопъл ни стон. При втората смяна /след ракламацията/ на помпата изчакахме двигателя добре да загрее и пак се чуваше съвсем леко виене на помпата /чисто нова току що монтирана/. Следваше отхлабване на ремъка докато виенето изчена съвсем. Сега по принцип е една идея по хлабав от колкото е нормалното положение но маисторите казаха че няма проблем да работи така иначе ще скапе пак поммата. Да чукам да дърво вече почти 500 км. след смяната няма никакви проблеми.
baibradar написа: но майстора беше натегнал повече рамъка и водната помпа след 1000 км. почна да свири на умряло добре че имаше гаранция та ми е смениха за тяхна сметка. Интересното е че свиренето на помпата се появяваше само на загрял двигател на студено ни вопъл ни стон.
Същата работа и при мен

Щом смениха ремъка изви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”