Искам да си освежа предната решетка, декоративната. Става дума за решетка GTI на Голф 5, ако има значение детайла. От автомивки и т.н. се е поолющила малко и ми се иска да си я боядисам. Та въпроса ми е колко пари и къде мога да го направя,и ако искам сам..рисковано ли е да не стане както трябва? :)
Знам, че трябва да се мине с пластофикс и после боя. Но се чудя как да я зачистя старата боя преди това? С шкурка, препарати...или?
Боядисване на предна решетка - цена, сам или майстор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Боядисване на предна решетка - цена, сам или майстор?
Ще почна отзад напрет.
Обикновенно старата боя се обработва с шкурки,не винаги е необходимо да се премахне напълно.След като я изшлайфаш е гелателно да я грундираш (акрилен грунд или филер,кой,както го знае).После боя и лак.
Риска ако го правиш сам е пропорционален на уменията ти и това с какво оборудване разполагаш,може да стане отлично,но също така можеш да похабиш едни материяли,и после пак да опреш до "маистор",и още едно даване на пари.
Макар и по-малък това пак си е детайл,освен това е с форма,която не позволява ползването на машини.
За цена,от 70-тина лв нагоре,зависи как ще намериш,и с какви материяли ще се прави.Щото има и от 30 лак и от 130 и т.н.
Обикновенно старата боя се обработва с шкурки,не винаги е необходимо да се премахне напълно.След като я изшлайфаш е гелателно да я грундираш (акрилен грунд или филер,кой,както го знае).После боя и лак.
Риска ако го правиш сам е пропорционален на уменията ти и това с какво оборудване разполагаш,може да стане отлично,но също така можеш да похабиш едни материяли,и после пак да опреш до "маистор",и още едно даване на пари.
Макар и по-малък това пак си е детайл,освен това е с форма,която не позволява ползването на машини.
За цена,от 70-тина лв нагоре,зависи как ще намериш,и с какви материяли ще се прави.Щото има и от 30 лак и от 130 и т.н.
Провери колко пари струва нова, дали си залсужава... Моята решетка на сеата е доста голяма (въпреки, че не се вижда е дълга почти колкото предницата) и нова струваше няма и 40лв...
Хм..ти направо ми даде интересна идея, не бях се замислил..и гледай колко ми струва в един сайт.
http://www.avto-chasti.eu/gti-reshetka-vw-golf-5
само 85 лв. Че и изглежда боядисана направо.
Даже 70 лв... щото аз си имам и емблемата отпред и отделно GTI емблемата,ама така или иначе не я слагам, че..все искат да я вземат.
http://www.avto-chasti.eu/gti-reshetka-vw-golf-5
само 85 лв. Че и изглежда боядисана направо.

Даже 70 лв... щото аз си имам и емблемата отпред и отделно GTI емблемата,ама така или иначе не я слагам, че..все искат да я вземат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”