Голф 3 проблемно палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 проблемно палене

Мнениеот deadshark » Пет 31 май 2013 12:58

Здравейте става въпрос за голф 3 1.6 моно с газова.
На бензин пали от раз и като я прехвърля на газ работи перфектно, но като е студена и се пробвам да я паля директно на газ трябва първо да завърти 4-5 секунди, да върна ключа и да завъртя пак и тогава вече пали от половин оборот ?! Запали ли веднъж като я угася след това пали перфектно.

Това го прави само на газ, на бензин си пали :)

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Голф 3 проблемно палене !!

Мнениеот cheatereye » Съб 01 юни 2013 22:13

Няма да се притесняваш, напълно нормално си е. Всичко е до центровката, но при газта е една, при бензина е друга ;) Няма средно положение при нас ! Карай си колата и не търси под мухата - слон :th_up

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 проблемно палене

Мнениеот deadshark » Нед 02 юни 2013 9:15

Мерси :th_up

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 02 юни 2013 10:25

При мен е същото положението.Недей бъзика колата.Без да претендирам че много разбирам,защото ще ми скочи някой че не съм прав.Като цяло може да се обогати сместа на газ и да палиш на студен двигател ( под студен не разбирай зимата на -20,газта има някакви физични свойства и като е студено е течна,а на нас ни трябва някаква топлина за да я изпари), та както казах може да се направи да пали малко по-лесно на студен,но тогава на топъл ще въртиш повече, защото ще му идва богата сместа и ще го "дави".
Намери си някакъв пиниз за палене,при мен най-лесно става с натиснат педал на газта врътвам 2 седкунди връщам ,врътвам пак и пали.Ако не върна стартера и не завъртя пак може да върти и над 10 секуди докато запали.И задължително педала на газта до пода докато въртиш стартера.
Потърси нещо подобно и за твоята кола и ще я "лъжеш" да пали по-лесно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 02 юни 2013 11:13

Като палиш на газ,цъкни с ключа 2-3 пъти на контакт за да отворят клапаните и съответно да напълни тръбите с газ.Би трябвало по-лесно да запали така.
Аз за това сутрин паля на автоматично.Няма какво да тормозя стартера само :mrgreen

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”