Газовия клапан затваря със сигурност.Плочката ще видя тия дни как е поставена.Като четох из форума разбирам че трябва отвора и да е точно определен-някой ще каже ли в моя случай 1.8ми стария двигател колко точно трябва да е отвора.
Паля директно на газ и засичам като допълвам до горе.Карам градско със скорост-30-40-60 км/час горе доло.Но се водя и от това че до преди 4 години съм имал 3 голфчета на газ.Карал съм ги пак и така и така съм ги засичал и са ми давали макс 13/100 газ
пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
Като сте монтирали уредбата, оставихте ли оригиналната плочка на моноинжекциона или я махнахте? Доколкото помня, газовата плочка се монтира над нея и затова при монтажа оригиналните болтове се подменят с по-дълги. Освен това се слага и гарнитурка, която върви в комплект с плочката.
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
Колега колкото и да нети се вярва може и центровка да е на мен преди години още нямах газ и след центровка ми свали 6 литра бензин...
когато слагахме плочката извадихме само една гарнитурка,а плочката завсеки случай намазахме със силикон,като се наложи да и сложим по-дълги болтове.
А като казвате че от центровка е свалила 6л бензин-имате предвид не само центровка по изпарителя а и такава и на безнзин ли?
А като казвате че от центровка е свалила 6л бензин-имате предвид не само центровка по изпарителя а и такава и на безнзин ли?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
И тампона под моното вижте 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не знам дали има значение но при мен въпросната гарнитурка не е махната.
Центровка се прави от делкото,а ти можеш да почнеш да завиваш тройника.
Отделно си мисля,че тоя метод на засичане не е много точен.
Хубаво е да направиш едно засичане на бензин,за да знаеш къде да търсиш проблема-по газовата или по цялата запалителна система.
Центровка се прави от делкото,а ти можеш да почнеш да завиваш тройника.
Отделно си мисля,че тоя метод на засичане не е много точен.
Хубаво е да направиш едно засичане на бензин,за да знаеш къде да търсиш проблема-по газовата или по цялата запалителна система.
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
kamen_78 написа:когато слагахме плочката извадихме само една гарнитурка,а плочката завсеки случай намазахме със силикон,като се наложи да и сложим по-дълги болтове.
тогава още нямах газ просто исках да ти кажа че не е лошо да го имаш вариант ....не разбирам кой знае колко но за центрожка си мисля че пуши един странен цвят от гърнето не варви както трябва дави се.....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На газ е хубаво първо да се направи центровка от делкото, като се даде малко предварение. Колко малко, няма как да кажа, понеже е строго индивидуално за всеки автомобил и точна цифра няма как да се каже. Аз например доскоро карах 1.6 ABU, който като идея е идентичен с 1.8 моно - не много мощност, но пик на въртящ момент при сравнително ниски обороти - около или малко под 3000, с 10 градуса над базисните 5. Разбира се с въртене на делкото няма как да получиш идеален вариант, но със сигурност за ниски обороти, на каквито се кара предимно тоя двигател е по-добре, отколкото със заводската центровка на 5-6 градуса статични. При високите обороти нещата стоят малко по-другояче, ама както казах вече - няма идеален вариант. Всъщност има, но струва пари и време, каквито не всеки има и разполага. За съжаление точната рецепта за всеки автомобил не е предварително написана, а се напипва с проби и настройки, като същевременно се засича и разход. Има вариант да се ползуват помощници - като газ-анализатори, дино-тестове и т.н.
Пропуснах да кажа, че е редно първо да се започне от предварението и според него вече да се коригира количеството газ - понеже при различното предварение изгаря различна част от газо-въздушната смес. В общия случай по-голямото предварение изисква по-малко количество газ.
Пропуснах да кажа, че е редно първо да се започне от предварението и според него вече да се коригира количеството газ - понеже при различното предварение изгаря различна част от газо-въздушната смес. В общия случай по-голямото предварение изисква по-малко количество газ.
Последна промяна от stefan4o на Пон 03 юни 2013 20:30, променено общо 1 път.
благодаря за отговорите.
Одеве едно момче което е кара същия пасат и си е правил сам центровката пипна делкото(досега никой не го е правил) и след това изпарителя.Ефекта-вече върви като на газ,защото досега вървеше на изтребител:) ..и до ден два ще напиша какво става с разхода.
Одеве едно момче което е кара същия пасат и си е правил сам центровката пипна делкото(досега никой не го е правил) и след това изпарителя.Ефекта-вече върви като на газ,защото досега вървеше на изтребител:) ..и до ден два ще напиша какво става с разхода.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
kamen_78 написа:благодаря за отговорите.
Вече съм сигурен, че е от центровката
....защото досега вървеше на изтребител

Прочети тази тема. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=99613
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ламбда сондата е все още жива може да ти даде голям жокер относно горивната смес-мери кислород в изгорелите газове и пестиш от газоанализатор. Бодни й един волтметър на загрял мотор и всичко ще си каже
Ако не ти се занимава би трябвалао да се ориентираш към газоанализатор.

ами от ламбда сондата излиза само един кабел в края на който има две букси една в друга(на втората кабелчето се е прекъснало и незнам къде е била свързана).Ще трябва тия дни да спра някой със същия пасат за да видя кое къде трвба да е за тази ламбда сонда.
и все пак,ако наистина това е тая сонда и е само с един кабел къде точно трябва да меря и какво трябва да ми показва:)
Върни се в “Автогазови уредби”