Съвети и препоръки за избор на "Поло"
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвети и препоръки за избор на "Поло"
Ангренажа на АЕЕ, е точно 2 пъти по-скъп от ремък, ролка и водна помпа (и то с корпус, а може да се смени и без корпус) от на ABS/ADZ/AAM . Само че ангренажа не е нещо, което трябва да е водещо при избора на конкретния двигател, защото той се сменя на 60 000км. Предвид, че в БГ такива коли рядко се карат повече от 10 000 годишно...това са 6 години 

-
stefan_doc
Ангренаж не се ли сменя на определен пробег или 4 години, което настъпи първо?!
-
shishkan
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка кола си иска поддръжка , ремъци масла и всичко останало , но който се е спрял на употребяван автомобил най-важното според мен е той да е с максимално автентичен вид и колкото се може по запазен, иначе Поло е добър избор.А за газификацията му не забравяйте че има газов инжекцион , малко по скъп е но определено си струва.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Търсете моно ако е за газ
Ако дизел, аз лично, неме кефи
Успех с покупката 

Купих на сина ми "Г 3" с двигател 1,4"ABD", моно с газова уредба. Предстои ми смяна на ангренажен ремък. Дали пак е като 1,3 "МН" мотора, който аз карам на "Г 2" със смяна на водната помпа. При този 1,4 мотор има ли ролки за смяна, освен на пистовия за хидравликата на волана?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако АБД-то няма климатик, няма ролки за смяна, поне при моето АБД, няма ролки! Само за хидравликата се обслужва ремък, (Ролки ако трябва) и хид. течност! Да ремъка на двигателя (Ангренажа, върти водната пома) като на Г2 1.3 мотора
Затова като сменяш ремъка, мятай и нова водна помпа!
Честита придобивка, и дано нямаш проблеми с мотора, защото не е от най-надеждните
Затова като сменяш ремъка, мятай и нова водна помпа!Честита придобивка, и дано нямаш проблеми с мотора, защото не е от най-надеждните

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”