пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
Едната сонда на волтметъра към буксата откъм сондата (разкачена букса)(+) а другата на маса,корпус(-) където ти е удобно. Обхват 2V, положение бензин, за да видиш дали напрежението се изменя поне един път в секунда в диапазона 200-800mV, и ако е така значи сондата работи що годе добре. В положение газ аз се стремя към леко бедни смеси <500мВ на празен ход и ниски обороти, 600-900мВ при рязко подаване на газ. Условно <500 е "бедна смес".
Аха.Доколкото разбирам от работата на двигателя от сондата излиза напрежение...
Утре през деня ще го пробвам това и ще пиша какво е показало..А иначе къде трябва да е свързан стърчащия ми кабел от ламбда сондата?
Утре през деня ще го пробвам това и ще пиша какво е показало..А иначе къде трябва да е свързан стърчащия ми кабел от ламбда сондата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На Пасат Б3 незнам точно къде точно се намира сондата, но със сигурност трябва да е на изпускателните колектори/тръби. Това което е на снимките от 1ва страница оградено с червено не е сондата. Също незнам ако сондата е с подгрев кой цвят й е сигнала.
http://www.motor-talk.de/bilder/1-8l-rp-ruckelt-bzw-stecker-fliegen-los-im-motorraum-rum-g24385749/dsc00562-lambda-2-i203522672.html
Тук са я снимали. Черния кабел го разкачаш на снадката(най вероятно букса)
редакция: моя грешка, сондата наистина е на втората снимка
http://www.motor-talk.de/bilder/1-8l-rp-ruckelt-bzw-stecker-fliegen-los-im-motorraum-rum-g24385749/dsc00562-lambda-2-i203522672.html
Тук са я снимали. Черния кабел го разкачаш на снадката(най вероятно букса)
редакция: моя грешка, сондата наистина е на втората снимка
Последна промяна от desert_fox на Сря 05 юни 2013 7:58, променено общо 1 път.
ами знаеш ли....буксата която пишеш да разкача е същата като тази която виси свободна,но идва от това което съм оградил в червено(ламбда или някакъв датчик незнам)
за да не те занимавам само ще пробвам да видя някой със същия двигател и ще погледна при него как стоят нещата и тогава ще пиша ....
за да не те занимавам само ще пробвам да видя някой със същия двигател и ще погледна при него как стоят нещата и тогава ще пиша ....
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Няма какво друго да е там,явно е ламбдата и то не е оригинална.Много съмнително бяло е а и тая пластмаса...Та принципно кабела и трябва да влиза в снопа кабели вървящ над моното до бобината.Газаджиите,когато слагат ламбда емулатор го прекъсват и понякога променят посоката му.При всички случаи явно не ти работи,но не ти и трябва на газ.Въпроса е правилната регулировка и центровка.Мисля,че нещата потръгват,интересно защо газаджиите не се спряват.Вече по малко ще затягаш тройника докато напипаш границата за нормално вървене и разхода ще е наред.
а за кой тройник става дума...аз съм с една врътка за газта...между другото за първи път се слага газ на тая кола,та незнам защо някой може да е откачвал сондата...между другото днес ще допълня газ и ще напиша паднал ли е разхода след въртене и на делкото от приятел,който е карал същия пасат и ми гарантира че ще падне :)
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Камене, колата е идеална за газ. И това, че не и е слагана до сега е странно. Дали е тройник или не е, зависи каква ти е плочката за газ. Моята също е една. Откачили са я сигурно, защото е давала яко грешки (не е работила). Като се откачи колата минава в авариен режим. Демек дозира едно към гьотере. Но пак е по добре. Това е моето обяснение.
Тая ламбда воупще не те интересува. Изекил също го е написал. Имаш една тръба с изпарител. Какви мерения, какви волтметри. Освен една шапка с пари да имаш в повече, и да искаш да я смениш друга причина няма. Отдавна трябва да е умряла. Обратното ще е чудо.
Май не си чел това дето ти пратих
Тая ламбда воупще не те интересува. Изекил също го е написал. Имаш една тръба с изпарител. Какви мерения, какви волтметри. Освен една шапка с пари да имаш в повече, и да искаш да я смениш друга причина няма. Отдавна трябва да е умряла. Обратното ще е чудо.
Май не си чел това дето ти пратих

Четох го...но нали пък за всяко нещо се хващам докато се оправи работата....Знач тая бензоностанция от която тябваше да допълня няма да работи няколко дена :) одеве допълних на друга и ми даде около 16-17/100(след като ми пипаха и делкото)
Четох и че е добре да сложа едноплюсни свещи....нз с моите колко разлика би дало
Четох и че е добре да сложа едноплюсни свещи....нз с моите колко разлика би дало
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кислородния датчик/ламбдата го споменах за улеснение в настройката, може и да се въртят врътките: мембрана,байпас(празен ход) и тройник на слух и да гадаем колко ще гори, но малко специалисти докарват стехиометрия на слух.
все пак мернах ламбда сондата и си работи...и затова ще видя да си я качна като разбера къде:)
а до разхода....освен да пробвам други свещи...остана да ида и до монтана да я видят...друго не остана:)
а до разхода....освен да пробвам други свещи...остана да ида и до монтана да я видят...друго не остана:)
-
kamen_78 написа:Четох го...но нали пък за всяко нещо се хващам докато се оправи работата....Знач тая бензоностанция от която тябваше да допълня няма да работи няколко дена :) одеве допълних на друга и ми даде около 16-17/100(след като ми пипаха и делкото)
Още ли върви като изтребител, Камене? Свещите не са на дневен ред сега. Оправи разхода първо.
-
kamen_78 написа:Не.Сега си върви като на газ.

Притегна ли врътката на газта към плочката? Притягай още. Докъм 3500-4000 об. трябва да се реже, както казват.
Прочети за градусите на делкото и пробвай, но като покараш. Ще отнеме време, ама защо да им даваш 20лв. за съмнителен резултат.
е да..трябва да е нормално но нали пак ми даде разход около 17 :)
ще пробвам след малко да затворя още малко газта да видим дали ще държи обороти и ще върви...и мисля другия път да я засичам от празно на някакви литри
ще пробвам след малко да затворя още малко газта да видим дали ще държи обороти и ще върви...и мисля другия път да я засичам от празно на някакви литри
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
kamen_78 написа:е да..трябва да е нормално но нали пак ми даде разход около 17 :)
Само да вметна,погледнете вакумите да не да има скъсан маркуч,зареждаи само от една газ станция и вижте за течове по системата.Ако плочката е с едни отвор за влизане на газ направете я с два

Върни се в “Автогазови уредби”