Проблем с палене MK3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
monstertrush
Автомобил: GOLF 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Проблем с палене MK3

Мнениеот monstertrush » Нед 19 май 2013 12:27

Здравейте, имам един странен проблем.
Колата е описана в профила ми, проблемът е, че когато паля, 85% от случаите не пали от раз.
Чува се едно превъртане мисля от стартера и не пали, като изчакам малко повечко (на контакт и чакам малко колкото да се появят цифрите на километрите на екрана) пали почти без въртене. Това го прави когато си иска. Понякога чакам чакам въртя въртя не иска по половин минута, понякога вкарвам ключа, въртя и пали...
Ориентирайте ме къде да гледам, откъде може да идва този проблем и дали някой се е сблъсквал с него, евентуално и да се реши... Поздрави и благодаря предварително. :smile

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Re: Проблем с палене MK3

Мнениеот Daniel Kuntov » Нед 19 май 2013 12:31

Мисля че стартера ти изпуска.

Techeto
Автомобил: GOLF 3
Двигател:

Мнениеот Techeto » Нед 19 май 2013 15:21

Трябва ти нов бендикс

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Нед 19 май 2013 16:49

Двамата колеги ме упътвате към стартера и бендикса, но защо ще прави така бендикса когато си иска? По принцип ако имаш проблем с него доколкото знам изощбо няма да запали колата, само ще върти стартера... А тя пали... Не е фатален проблем, но е доста изнервящо особено ако бързаш за някъде. Ако някой е имал същия проблем нека да каже със сигурност, щото си е бая играчка да свалям стартер :rolleyes поне да съм сигурен, че е там проблема. :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 май 2013 17:54

Проблема ти е в стартера/бендикс-а. Това е начален стадей, и аз го имах! Ходи да го оправиш докато още може да се ремонтира, защото нов или 2-ра ръка стартер си е цифра! И при мен имаше проблем в стартера, колата си пали но след запалването стартера изваждаше шум. Отидох при майстор и ми каза, че съм извадил късмет, и трябва само да се смаже стартера, услугата струваше 20 лева!
По принцип стартера, ако умре на 1 път, са Четките, но явно при тебе са здрави, и има нещо друго за смяна. Иди и го погледни, после излиза по-скъпо!
Късмет! :th_up

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Нед 19 май 2013 17:58

На мен не ми стана ясно... стартера понякога не върти и не иска да запали или стартера си върти нормално но не иска да запали колата?
Ако е първото то определено стартера е за профилактика. Освен заминал бендикс може и да е заминал редуктор както при мен зимата. Понякога въртеше нормално стартера, а понякога се чуваше само електромотора в стартера без да се предава по-нататък движението към ск. кутия (не зацепваше редуктора) и като отворихме стартера редуктора се разпадна на 4-5 парчета (моя беше пластмасов, а разбрах, че има и модели с метален) :)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 19 май 2013 18:21

[quote="monstertrush"]Здравейте, имам един странен проблем.

като изчакам малко повечко (на контакт и чакам малко колкото да се появят цифрите на километрите на екрана) пали почти без въртене.

Това прилича на загуба на налягане на бензина.След като изчакаш помпата да възстанови нормалното налягане на бензина ти пали мотора.

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Нед 19 май 2013 18:38

Ами направих едно клипче за да разберете какво имам предвид, виждате на клипчето, 1 не пали, 1 пали и после пак не пали... Малко кофти съм го снимал и не се чува много, но е от телефона.
http://www.youtube.com/watch?v=BMmcR9YYuJ0

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 май 2013 18:41

Ходи да правиш стартера, и не се занимавай с глупости! Клипчето доказа твърдението на колегите! :a045

Потребителски аватар
Daniel Kuntov

Мнениеот Daniel Kuntov » Нед 19 май 2013 19:31

Стартера изпуска,и моя беше така 1 година и се оправи сам :icon_lol :icon_lol :icon_lol .Ама най добре иди си го направи ремонта не е скъп!

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 19 май 2013 23:11

Daniel Kuntov написа:Стартера изпуска,и моя беше така 1 година и се оправи сам :icon_lol :icon_lol :icon_lol .Ама най добре иди си го направи ремонта не е скъп!

Taка както се е оправил сам и ще те остави сам.По-добре му направи една профилактика,не е кой знае какво :c020

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Нед 19 май 2013 23:21

Простете за невежеството. Какво означава да "изпусне" стартера? Бендикса да превърта? Шалтера да не изхвърля? :rolleyes

Потребителски аватар
Daniel Kuntov

Мнениеот Daniel Kuntov » Нед 19 май 2013 23:25

Така го казваме ние ,хората които не са майстори, и не са им ясни техническите термини.Все пак всеки се опитва да помогне с каквото може. :biggrin

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Пон 20 май 2013 12:22

Daniel Kuntov написа:Така го казваме ние ,хората които не са майстори, и не са им ясни техническите термини.Все пак всеки се опитва да помогне с каквото може. :biggrin

Благодаря за което! :th_up утре ще я карам да го погледнат стартера, ще пиша като има резултат, поздрави!

Потребителски аватар
Aleksey
Автомобил:
Двигател: 1996 ABF

Мнениеот Aleksey » Сря 05 юни 2013 10:27

Здравейте, колега извинявам се че ползвам темата, но да не отварям нова. При мен колата си пали нормално, но ако не съм палил повече от 24-30 часа при първи опит стартера върти 3-4 пъти и къхка(чува се къххххх)и се губят тоците за момент(нулира ми се часовника и дневния километраж). При втори опит за палене всичко е наред. Ясно е че ще ходя да погледнат стартера и бендикса, но щом го прави когато дълго време не съм палил значи акумулатора е слаб и си отива може би?! Моля кажете вашето мнение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”