Б6 ТДИ 170 КОНЯ 2006 -гасне по време на движение
Здравейте,пиша ви от Дания,мой приятел си взе въпросния модел,но малко след това се започнаха проблемите.
Колата е комби,на реални 250 000 КМ,с 6 скоростна кутия, Pasat Variant Comfort.0т 05.2006 първа регистрация.
Двигателя е модел BMR,Маслото е LONGLIFE 5W30.
Имаше гаранция 6 месеца след покупката. Автомобила се кара средно по 50 км на ден до работата му,градско и извън града.
и в повечето дни не вдига повече100-120 км/ч.
Изчели сме доста инфо от форума за този модел и май наистина е вечен пациент.
Колата вдига оборотите на около 1000 когато пожелае ...може да се случи и по 3 пъти за един ден,или цяла седмица да не гасне.Закономерност няма.
Ако се изключи от скорост на светофар когато е с завишени обороти гасне веднага,след което пали отново без никакъв проблем.
Около 8 пъти беше в официален сервиз на Пасат гледаха,зануляваха,пробваха на магистрала,после на стенд,
мненията им бяха противоречиви,смениха филтъра за твърди частици с нов.
Дадоха писмена гаранция за срок от 2 години за чисто нови дюзи.Преди последното влизане шефа на сервиза се качи лично да я пробва,
после пак я тестваха,Съмнението ми е че проблема е от филтъра за тв. частици,-възможно ли е да бъде и маховик евентуално.
Също при рязко потегляне с вдигнати обороти придърпва.
Не можем да разберем реалния проблем,нафтата е добра,Разхода е нормален,ако не е вдигнала оборотите.Очаквам вашите препоръки и мнения ако някой се е сблъсквал с подобен или същия проблем.Благодаря предварително.И ако се повтаря темата
или не е на необходимото място моля преместете я. Прилагам и снимка за данните на двигателя.

Б6 ТДИ 170 КОНЯ 2006 -гасне по време на движение
- petar hristov
- Автомобил: Pasat B7 2.0 TDI 140 4motion
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Б6 ТДИ 170 КОНЯ 2006 -гасне по време на движение
Ако някой вземе и да направи една диагностика с ВАГ ком няма да е никак зле. Прочитане на грешки, със сигурност има, и няколко лог файла в движение.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Не мисля че в сервиза не са я погледнали за това до сега.Тя доста пъти е влизала колата че няма как да не са я видели за това,а и плюс това сервиза е в Дания не е в България
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те защото са в Дания, затова не са се оправили още.
Щом филтъра е нов, не може да е от него. Ще светне на таблото символът му, ако има там проблем. Маховика не би трябвало да има нещо общо с всичкото това. На тези КМ най-вероятно е за смяна де. То от маховика колата може ли да гасне? Такова не съм чувал/виждал
Качващата/нафтовата помпа? Едва ли, но все пак при мене палеше и след т'ва гаснеше именно заради нея. Но като тръгнеше колата и не спираше после. Може да съм я сменил в ранен стадий
И дюзите сменени викаш... значи е от "готините" двигатели със Сименес дюзи. Често нямам по-добра идея освен тази качваща/нафтова помпа 

- petar hristov
- Двигател:
С тези техни екологични норми и ограничения не може човек да си помисли за нов дизел.Карам още ПД от 2004 и досега на 320 000 х. не ми е правил големи проблеми,но като гледам неговата се плаша.Добра е пробвах я,направо е самолет.Ускорява много добре,стабилна е но с тези проблеми не знаеш на кой светофар ще те вкара в беля.След смяната на филтъра,един път му е светнала отново лампата. Ще се пробва да я върне,или замени.
аз съм с такъв двигател също. подобно нещо може да е и от ЕГР клапана (за газовете) или това като моторче което е преди него, но би трябвало да има грешки за това. другото е някоя подкачваща помпа и да се гледа дали няма балончета въздух в горивопроводите, но евентуално в тоя случай и оборотите няма да са много стабилни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Представям си как тук няколко души дават различни предложения, собственикът отива в някой от официалните сервизи на ФВ в Дания и казва "В Бг ФВ форума казаха, че е едиквоси, сменяйте го!" ... и как ше го погледнат там. 

Предполага се, че не са успяли и човека е решил да се допита до нас. Може би някой е имал такъв проблем
"Около 8 пъти беше в официален сервиз на Пасат гледаха,зануляваха,пробваха на магистрала,после на стенд,
мненията им бяха противоречиви,смениха филтъра за твърди частици с нов."
Те па умниците там сменили филтъра и проблема си остава... па може някой от VW форума в Бг да даде добър акъл

"Около 8 пъти беше в официален сервиз на Пасат гледаха,зануляваха,пробваха на магистрала,после на стенд,
мненията им бяха противоречиви,смениха филтъра за твърди частици с нов."
Те па умниците там сменили филтъра и проблема си остава... па може някой от VW форума в Бг да даде добър акъл

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм имал подобен проблем с подкачващата помпа в резервоара. Чат пат когато решеше замалко спираше да подава гориво и ги правеше тия магарии. слабо вероятно е но е възможно.
-
- Автомобил: passat 1.9 TDI
- Двигател:
И какво стана сега ? Спря да се пише по темата , това значи ли,че Брезел е бил отново прав ?

- petar hristov
- Двигател:
Не се е спряло нищо,дано излезе прав Брезел. Ще му занесем каса бира в Берлин,само да спре да прави проблема колата когато е на свободна. А колкото до това защо питаме в бг форума-моето мнение е че,в Дания не се гледа много какъв ти е проблема,слагат новата част ако е необходимо, плащаш си и ако има проблем ела пак.Часовата ставка за труд не е малка,колкото и големи да са заплатите.И никога не е излишно едно мнение в повече.Българското мислене си има и своите предимства.Ще се радвам да ви пиша скоро,не зависи само от мен.Колата е на мой приятел.Благодаря на всички отзовали се досега.
Върни се в “Дизелови агрегати”