Ще пътувам към Виена август месец. Относно паркирането намерих една официална карта със зоните, но пък всеки казва , че зони безплатни няма..Макар да нават 10, 11, 18..зона да не е зона с плащане.Та се заинтересувах и това е вариант паркинг Park&Ride.
Искам да питам дали някой е ползвал такъв, казват 3 евро на ден, какво се случва вечер, когато персонал нямало след 22 часа? Дали си имат видео наблюдение..знам ли? Все пак оставям колата там 4 дена, иска ми се да съм малко по-сигурен.
Ако някой го е ползвал..да каже по-конкретно.
Park & Ride Виена? Някой да знае конкретно...
Re: park&ride Виена? някой да знае конкретно...
Здравейте, началото на Май бях във Виена и имах доста главоболия с паркирането, пристигнах следобяда около 16 ч. и в хотела ми съобщиха че нямат места в техния паркинг, а всички улици около хотела бяха зелена зона, която е платена до 19 ч. и за 3 часа ми взеха 6 евро. На другата сутрин паркирах на един подземен паркинг, на който теглиш билет на влизане и след това плащаш на машина, та на въпросния паркинг за около 10 часа машината ми взе 24 евро. Според мен най разумно е да провериш в околностите на Виена няма ли свободно паркиране и до там да се движиш с метрото. Другия вариант е да си намериш хотел с паркинг и да си го резервираш още от България.
Успех
Успех
Брагодаря за отговора. Явно ще е по тези крайни паркинги, но ако не ми се стори сигурно, по хотелите.
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
мога да ти препоръчам Park and Ride за паркиране, няма защо да се притесняваш. Те дори и през деня нямат персонал (виждал съм единствено една девойка да минава и прибира монетите от апаратите сутрин)
цената е 3 евро на ден (24 часа), може да платиш наведнъж за всичките четири. Плащането става в брой с монети или с карта (почти съм сигурен, че приема и кредитни карти, издадени от български банки).
адреси на P+R смятам можеш да намериш и сам- ако срещнеш затруднения въпреки всичко, пиши на лично.
Има голям паркинг на влизане във Виена, отляво на магистралата- ако ти е удобно, с U3 оттам отиваш право в центъра :)
цената е 3 евро на ден (24 часа), може да платиш наведнъж за всичките четири. Плащането става в брой с монети или с карта (почти съм сигурен, че приема и кредитни карти, издадени от български банки).
адреси на P+R смятам можеш да намериш и сам- ако срещнеш затруднения въпреки всичко, пиши на лично.
Има голям паркинг на влизане във Виена, отляво на магистралата- ако ти е удобно, с U3 оттам отиваш право в центъра :)
Благодаря, колега. Надявам се информацията да е полезна и на други, както на мен сега :)).Това много улеснява търсенето на хотел, без значение от зоната. :)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Да се включа и аз с информацията за градския транспорт, който според мен във Виена е отличен!
Имат карти за цялата мрежа на следните цени:
24-hour network card: €6.70
48-hour network card: €11.70
72-hour network card: €14.50
Weekly ticket (only valid from Monday to next Monday at 9.00 am): €15
Т.е. намираш къде да паркираш и от там стигаш навсякъде във Виена безпроблемно и супер евтино - няма никакъв смисъл да ползваш кола във Виена, при положение, че имаш такъв градски транспорт!
Имат карти за цялата мрежа на следните цени:
24-hour network card: €6.70
48-hour network card: €11.70
72-hour network card: €14.50
Weekly ticket (only valid from Monday to next Monday at 9.00 am): €15
Т.е. намираш къде да паркираш и от там стигаш навсякъде във Виена безпроблемно и супер евтино - няма никакъв смисъл да ползваш кола във Виена, при положение, че имаш такъв градски транспорт!
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Park & Ride Виена? Някой да знае конкретно...
За хотел мога да препоръчам Майнингер - ниски цени, централни локации :-)
http://www.meininger-hotels.com/de/hotels/wien/
Sent from my GT-P7500 using Tapatalk 2
http://www.meininger-hotels.com/de/hotels/wien/
Sent from my GT-P7500 using Tapatalk 2
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Глобата за паркиране в центъра е 36 евро, на мен ми я тупнаха в 20.50. Плаща се във всяка банка, такса 4 евро.
Ако някой го интересува конкретно за системата Park i Ride Wien, прибрах се вече и знам с точност... 3 евро за денонощие и никакъв проблем.До нас имаше и друг паркинг, близо до центъра, около 6-7 евро за денонощие.