Смущение на радар детектор
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Смущение на радар детектор
Вчера ми се случи следното - карам си след една мазда 6, предпоследния модел и радар детектора полудя - непрекъснато свири на К и Ка. Карах поне половин час след нея за да се уверя. Със сигурност проблема идваше от маздата. Като я пусна напред изчезваше проблема, като я наближа на по малко от 50-100 метра - пак. Изпраеварих я накрая и всичко спря на секундата. Сигурен съм, че е от нея, но какво е това?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Смущение на радар детектор
Щом разстоянието е било толкова малко , то просто твоят детектор е засичал хетеродина на неговият 

-
- Контакти:
не видях радар детектор на стъклото като минах покрай него
хетеродин?
хетеродин?
- Dobromirski
- Контакти:
Чукни в гугъл . Всеки приемник има хетеродин / осцилатор който излъчва слаби сигнали на близка до приемната честота (приемната +/- междинната)
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
и според мен е това!
На мен ми се е случвало същото нещо. Моят пищи като на полицейски радар, като се поогледах и разбрах че е от предната кола (това първият път)
На мен ми се е случвало същото нещо. Моят пищи като на полицейски радар, като се поогледах и разбрах че е от предната кола (това първият път)
-
- Контакти:
тен кю пиийпл, тен кю 

а ква е вероятността тая мазда (или друга кола на която радардетекрора реагира) да се окаже със спийд камера и други подобни мицифайски гадости ?
-
- Контакти:
клони към нула 

а тия мицифайските на какво обаждат тогава ? питам щото съм надминавал такава и съвсем случайно видях вътре инсталацията, а радара мълчеше. До сега два пъти ми е пискало на коли и винаги съм мислел, че са точно такива, та си карам кротко зад тях, а то какво било...
Пищенето на радар детектора ти е причинено от парктроника на автомобила пред теб.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Едва ли парктроника ще работи на Гигахерцов обхват,а и защо ще работи по време на движение!И на мен ми се е случвало детектора да сработи заради кола на близо ,също с активен детектор!
- Dobromirski
- Контакти:
От парктроник, няма как да пищи . Ултразвука няма нищо общо с радиовълните.
Някой нови автомобили имат автопилот, който ползва радар за измерване на дистанцията и скоростта на предходният автомобил, но до колкото знам той е лазарен, а не микровълнов.
Някой нови автомобили имат автопилот, който ползва радар за измерване на дистанцията и скоростта на предходният автомобил, но до колкото знам той е лазарен, а не микровълнов.
Моя радар детектор засича и лазерни сигнали. Смущения такива каквито е описал автора на темата съм имал само когато пред мен са били сравнително нови автомобили с парктроник - това е пряко мое наблюдение.
А и ме съмнява сериозно теорията, че един радар детектор може да смути друг...при първа възможност ще пробвам
А и ме съмнява сериозно теорията, че един радар детектор може да смути друг...при първа възможност ще пробвам
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Имала е система да следи мъртвата зона на огледалата.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”