Въпрос за Ламбда Сонда
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за Ламбда Сонда
Колата я закачих на диагностика и се оказа че всичко и е наред но преди да стигна до диагностиката едвам отидох до там между 1500-3500об направо не може да тръгне глъхне придърпва и изведнъж се оправя диагностика ми каза да откача буксата на Сондата и ннтересното е че като я откачих проблеми никакви после пак я закачих и пак ядове и вече ме съмнява да не е издала багажа показва някакви стойности ама дали са верни само тя си знае. Става въпрос за Голф3 1.6 AFT и ако някой е имал такъв проблем да даде малко Инфо
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: Въпрос за Ламбда Сонда
Като откачиш сондата автоматично минаваш на авариен режим (повече разход, помалко вървеж) като си закачил колата на диагностика видя ли дали сондата работи защото иначе все едно не си я закачал
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=210398 ето ти полезно инфо като я закачиш на вагком какво да гледаш. Моят съвет е - взимай семките и чети и ако има неясности там ти е мястото за въпрос - успех.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=210398 ето ти полезно инфо като я закачиш на вагком какво да гледаш. Моят съвет е - взимай семките и чети и ако има неясности там ти е мястото за въпрос - успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за съвета колега, но като я откачам и закачам на ново и нещата се оправят все си мисля проблема да идва от нея иначе показваше някакви стойности ама какви. 

как може да има такива диагностици?!!!!и взема лити пари? отиди при някой който разбира от диагностика!да ти обясни какъвти е проблемът и потърси съвет тук.този не разбира нищо и те е преметнал като е видял ,че и ти неразбираш и по най лесния начин те е преметнал - откачиламбда сондата!и естаналокакто е писал колегата -вкарал те е в авариен режим !но тази ламбда има функции в мотора .проблемът може и да е друг?!знае ли човек?смени майстора!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес проверих старата Сонда какви показатели дава между 0.54V и 1.25V след това сложих нова NTK с показатели между 0.24V и 1.09V и май се вижда откъде идват проблемите 

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Нормализира ли се работата на двигателя със сонда сега ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега всчко е наред и като гледам стрелката на бензиномера пада доста по-бавно сравнение с преди 

- w3sky
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AFT
аз имам същия проблем когато реши че ще върви колата е супер но като каже не чуди се давам и газ тя незнае кво става ужас е!!!
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
w3sky написа:аз имам същия проблем когато реши че ще върви колата е супер но като каже не чуди се давам и газ тя незнае кво става ужас е!!!
Ами ето, хората са ти казали - смени си ламбда сондата.

- w3sky
ако е сменя ще се оправи така ли !!!
- НарКол
w3sky написа:ако е сменя ще се оправи така ли !!!
Отиди поне да ти я проверят, да я замерят дали работи коректно.
Нова сонда е от порядъка на 100+ лв.
- w3sky
ок защото примерно сега паля колата тръгвам някъде и си варви спирам паля неиска да върви после примерно пак е паля супер върви и така когато си поиска !
- НарКол
w3sky написа:ок защото примерно сега паля колата тръгвам някъде и си варви спирам паля неиска да върви после примерно пак е паля супер върви и така когато си поиска !
Откачи си ламбда сондата и пробвай как ще се държи.
Прочети темата, не е дълга.

- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и аз да питам тук,може ли някой да каже,когато разкачиш буксата на лам.сондата,точно какви напрежения трябва да идват кък нея. и на мен така прекъсва от време на време,смених 3 сонди и се тая.Та ако не идва нужното напрежение и 100 да смениш,няма файда
Моля ако някой е запознат да сподели,благодаря 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”