Музика в пасат Б5 комби въпроси...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Vesata
Автомобил:
Двигател:

Музика в пасат Б5 комби въпроси...

Мнениеот Vesata » Чет 06 юни 2013 9:13

Здравейте знам че има доста теми и мисля че вече почти всичките съм ги прочел и сега стигнах до момента да попитам за някои неща. Имам пасат Б5 1998г. комби всичко почна с гаргореща колона в лявата шоф. врата и така няколко месеца докато си посъбера някой лев да ги оправя. Оня ден си купих HERTZ ESK 165 ( от новите дано да е за добро ) и си мислех да си ги сменя само и толкова но един приятел ми подари туба JBL 1000w и усилвател GTO 755.6 :11 ( http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/ServiceManual/GTO755.6-755.6II%20sm.pdf ) CD ми е малко старичко JVC KD-G441 info ( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=383373 ) та сега почвам с въпросите мога ли да свържа усилвателя към предните колони и буфера само и на какви ватове ще дойде страх ме е да не ги изгоря а ако вържа и задните ще стане на 60W ( 4х60 ) до колкото разбирам а за буфера колко ще остане ? Може ли да се бридж-ва и да стане 1х200W ? CD-то става ли за това което съм намисли да правя? Надявам се да сте ме разбра ли какво искам да попитам :cool

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Музика в пасат Б5 комби въпроси...

Мнениеот radi_nrj » Чет 06 юни 2013 10:34

Усилвателя е прекрасен и може с него да храниш всички колони в колата. CD-то ти обаче няма необходимите изходи да се направи това както трябва.

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Чет 06 юни 2013 12:54

Страх ме е че задните колони много бързо ще заминат и за това мислех да го връзвам само на предните, но пък от друга страна ако изкарат няколко месеца ще посъбера пари и тях ще ги сменя ... т.е. ще ги закачам 4х60W а за буфера колко ще остане може ли да се прави bridge от 2х107 да стане 1 х 200 W ? За CD-то ще ми разясниш ли какво може да се върже за момента през него въобще може ли нещо ? И следователно някакви препоръки към Cd с което всичко ще сработи върти ми се из главата и да използвам 2-та DIN-a таблото но тогава филма става още по-голям :( . И ако може някаква препоръка към 2 Din плеари .

Благодаря ти Ради за бързото включване но моля те обясни ми малко повече че не ги разбирам много много нещата.... :bowdown

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 06 юни 2013 14:01

Аз съм в същото положение в момента. Имам 5 канален усилвател и ползвам само канала за събуфера защото CD-то ми има изход от предусилвателя само за субуфер. Предните и задните ми са ESK130 и за момента ги храня с плеъра.

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Чет 06 юни 2013 14:44

Значи и аз отначалото мога да бъда така както теб после лесно ли става връзването на новото CD с усилватела и колоните или пак трябва да разколачвам половината кола ? По принцип ми трябва комбито и се налага чат пат да спускам седалки и да му качвам разни работи . То е ясно че туба трябва да я вадя при такъв случай но може ли усилватела да го сложа под шоф. седалка или от зад от ляво в джоба на багажника или някъде другаде, но къде ? Препоръки за 2 din player и CD на което мога да завържа всичките неща и въобще заслужава ли си или да си карам колоните на ЦД-то а тубата на усилватела .

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 07 юни 2013 21:02

най правилното място е отзад в левия джоб, или пък върху него, няма значка, но е удачно щото така ще можеш да скриеш кабелите в джоба, барабар с усилвателя и монтажът му ще е по лесен, заради заготовките за чейнджър.... и единствения кабел който ще излиза ще е за суба, но и него можеш замаскира с по - интелигентна букса.
Добре си се досетил за джоба. Други места не са удачни, щото под седалката може да се намокри лесно, ще му е топло, и ще е трудно за поставяне и свързване.
Точно джоба е мястото, и аз там съм сложил моя, въпреки че съм с Б3.

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Пет 07 юни 2013 21:31

Благодаря ти и аз така си мисля да го направя малко е голямичък но за подарък си е бомба !!! :icon_razz
Сега със СД-то незнам какво да правя гледам гледам вече цял ден СД-та и само ми харесват около 600 лв което ми е малко множко :icon_lol ... а именно

Pioneer DEH-80PRS инфо: http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/cd-mp3-players/pioneer-deh-80prs

Alpine IDA-X305S info: http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine/digitalni-mediini-priemnici/alpine-ida-x305s

Kenwood KDC-BT92SD info: http://www.aval-bg.com/car-audio/kenwood/cd-mp3-players/kenwood-kdc-bt92sd

Като дизайн на картинка Алпина най ми харесва но иначе нещо ме тегли към Pioneer-a а пък на Кен.-а цената ми харесва :cool дайте и други предложения и мнения за тях ако може ... и най -лошото е че все още не съм поглеждал 2 din-вите плеари малко притеснява на тях че неможе да се сваля панела което в тая държава си е ... :scare3 .

п.с.
то така като се замисля и горните не ги проверих дали може да се сваля панела :icon_razz

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 07 юни 2013 23:12

Панела се сваля на всички, от изброените Кена дава най-много за най-малко пари!

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Пет 07 юни 2013 23:17

някакво мнение и за другите ...? и ако можеш предложи и нещо друго

благодаря предварително !

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 07 юни 2013 23:28

Alpine е медия плеър и няма четец за дискове, блутуут модула му се купува отделно и е скъп, отделно изходите от предусилвателя му са 2V.- Аз хич не бих го гледал.те това е верния Alpine за 5 канална система:
http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine/cd-mp3-players/alpine-cda-117ri

Pioneer-a e моя фаворит от 3-те, страхотни настройки и филтри, 5V изходи от преда и вграден Bluetooth.

Kenwood-а предлага почти всичко, което прелага и Pioneer-a на доста по-приятна цена!

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Съб 08 юни 2013 0:04

Пак ти казвам не се ограничавай само между 3-те дай друг горе долу тези пари да е. А иначе малко по стария модел на Pioneer DEH-P88RSII сравнен с тоя по-новия има ли съществени разлики в ползва на новия аз лично виждам само че другия трябва да се докупува отделно джаджата за USB port-a? И да няма ЦД не е проблем то и без това на 99% си слушам от флашка. Алпина отпада този другия нещо не ме радва. Нищо никой не казва за 2 диновите плеари а защо?

Благодаря ти Ради за бързите среднощни отговори ! :cool

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”