Проблем с усилвател Pioneer GM-5400T
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с усилвател Pioneer GM-5400T
Здравейте колеги,бих искал да ви помоля за помощ отностно следният проблем:Когато усиля плеара до толкова до колкото съм настроил събуфера да няма кривене,свири известно време и изведнъж усилвателя спира за 1,2сек.и пак се включва и така докато не намаля на доста по ниско...Лампичката на усилвателя изгасва и изобщо спира да работи,на какво може да се дължи това??субуфера също ми е пионерче(400вата рмс както и усилвателя),имам и кондензатор,сд-то също ми е пионер,къде може да е проблема,има копчета на усилвателя,но те са за филтри,волтове и д.р.има и един на който нищо не пише...ДАВАЙТЕ СЪВЕТ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с усилвател Pioneer GM-5400T
Не му стига тока? За което може причината да е лоша връзка?
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Да попринцип сега съм с доста слаб акумулатор,защото старият даде фира,но и той не беше кой знае какво 56AH 480A а сегашният е малко по слаб...Незнам с фабричният алтернатор какъв акумулатор мога да храня...Предполагам беше бош ама са му се изтрили параметрите,ако някой може да ме посъветва какъв акумулатор да сложа на пасат б3 моно 1.8 бензин(ако някой знае с какъв алтернатор съм да ми даде съвет за акумулатор)
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мен ми намирисва на изгорял говорител,така както го описваш!
И като ти гледам усилвателя (4 канален)
И като се досетя какъв говорител си му вързал (двуканален)
И като се сетя колко вариянта има за връзване.... и че говорителят,еко е двунамотков може да е с 2 намотки по 2 ома или 2 намотки по 4 ома.....
Виж напиши модела на баса,и не усилвай много музиката докато не уточним нещата тук във форума.Да не стане така да се сбогуваш с говорителят или усилвателят!
И като ти гледам усилвателя (4 канален)
И като се досетя какъв говорител си му вързал (двуканален)
И като се сетя колко вариянта има за връзване.... и че говорителят,еко е двунамотков може да е с 2 намотки по 2 ома или 2 намотки по 4 ома.....
Виж напиши модела на баса,и не усилвай много музиката докато не уточним нещата тук във форума.Да не стане така да се сбогуваш с говорителят или усилвателят!

- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Vag-activator усилвателя е 2-ву канален,говорителят е също Pioneer 309 S4 и е 4ома,така че за съжаление с цялото ми уважение немога да се съглася с мнението ти,по склонен съм да повярвам че е от инсталация и акумулатор..Не занам,съветвай :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
С какво сечение са захранващите кабели?
Имах навремето 5100, т.е. три поколения същия усилвател, като този, за който се пита.
При по-голям напън изключваше.
Кабелите ми бяха 8 квадрата и причината я бях приписал именно на тях.
Имах навремето 5100, т.е. три поколения същия усилвател, като този, за който се пита.
При по-голям напън изключваше.
Кабелите ми бяха 8 квадрата и причината я бях приписал именно на тях.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
1. Усилвателят е ДВУКАНАЛЕН 2х250вт на 2 ома и 1х400на бридж на 4ома.
2. Захранването му куца. Минимум 16кв/мм кабел за +, и малко повече за маса. Кабелът за маса трябва да е максимум 70см дълъг и да му е осигурена здрава-стабилна-стегната електрическа връзка към купето(като от своя страна мястото му на свързване трябва да е голичък метал, после защитен с нещо да не патиняса), като всички захранващи кабели трябва да са с обувки или подходящи клеми на връзките си които да осигурят здравото им свързване към захранването и усилвателя.
3.Говорителят е двунамотков, две намотки по 4 ома, 400в РМС, като ватовете са му преувеличени...малко...
4.Ефектът, породил пускането на темата е резултат на неизпълняване и несъобразяване на гореописаното. Усилвателя изключва поради липса на ток. Акумулатора не е проблем, стига да е читав, но въпреки това, добре е да се слуша на работещ двигател. За алтернатора-не е проблем.
2. Захранването му куца. Минимум 16кв/мм кабел за +, и малко повече за маса. Кабелът за маса трябва да е максимум 70см дълъг и да му е осигурена здрава-стабилна-стегната електрическа връзка към купето(като от своя страна мястото му на свързване трябва да е голичък метал, после защитен с нещо да не патиняса), като всички захранващи кабели трябва да са с обувки или подходящи клеми на връзките си които да осигурят здравото им свързване към захранването и усилвателя.
3.Говорителят е двунамотков, две намотки по 4 ома, 400в РМС, като ватовете са му преувеличени...малко...
4.Ефектът, породил пускането на темата е резултат на неизпълняване и несъобразяване на гореописаното. Усилвателя изключва поради липса на ток. Акумулатора не е проблем, стига да е читав, но въпреки това, добре е да се слуша на работещ двигател. За алтернатора-не е проблем.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
wishsalor написа:3.Говорителят е двунамотков, две намотки по 4 ома, 400в РМС, като ватовете са му преувеличени...малко...
S4 е една намотка 4ома, а D4 е 2 намотки по 4ома. Вече не правят D2.
- wishsalor
- Контакти:
Благодаря че ме поправи, Радо. Явно и аз чат - пат пиша тъпотии в бързината.
Много точно и много на място, но недостига на ток си остава-Факт!
Поне според мен.
Поне според мен.
- wishsalor
- Контакти:
Благодаря че ме поправи, Радо. Явно и аз чат - пат пиша тъпотии в бързината.
Поне според мен.
Поне според мен.
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите колеги и ще се насоча към подобряване на окабеляването,пък ще видим по натам! 

- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
След смянa нa кaбелите с 20кв.всичко зaспa кaто по водa..Не му е стигaл ток,все пaк всичко е ново и нямaше логикa
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”