1.8т без въздушен филтър
1.8т без въздушен филтър
Колеги, имам един въпрос. Карам А3 8l 1.8т и един приятел ми наду малко турбината, но ми каза, че било по-добре да си сваля въздушния филтър, което ми се струва малко опасно за колата. Той кара голф 4 1.8т и е със свален филтър от 2-3 месеца. Та да го свалям ли или въобще да не се занимавам с глупости?
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1.8т без въздушен филтър
Не се занимавай с глупости!
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Офф: А как точно наду турбината, с кранче ли ?
Он: Карането без въздушен филтър ще ти съсипе турбината и мотора за отрицателно време, това е все 1 да си заровиш главата в пясачника и да те карат да дишаш ...
Он: Карането без въздушен филтър ще ти съсипе турбината и мотора за отрицателно време, това е все 1 да си заровиш главата в пясачника и да те карат да дишаш ...

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Хахаха, по-лудо нещо не бях чел скоро.
Да не би приятелят ди да има предвид, че е сложил спортен филтър?
Както по-горе казаха - без филтър всичките прахоляци от въздуха влизат директно в двигателя и съсипването му е гарантирано!
Да не би приятелят ди да има предвид, че е сложил спортен филтър?
Както по-горе казаха - без филтър всичките прахоляци от въздуха влизат директно в двигателя и съсипването му е гарантирано!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:

Как може да има толкова неучено поколение? Към автора - вземи в нета 1 помагало за устройство на автомобил и вземи го прочети за малко образоване. Поне за основни неща да си в час.
Последна промяна от kris11 на Нед 09 юни 2013 20:01, променено общо 1 път.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Без филтър ще си насереш дебитомера за норматив :D
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Хем, колата ще спре да върви, а разхода на гориво ще те учуди, че надвишава 24/100 градско
Само не вярвай, на кой какво казал!
И мой комшия вика, че неговото Пежо, 120км/ч не ги осеща, ама то толкова си може, а човека това не го знае

Само не вярвай, на кой какво казал!
И мой комшия вика, че неговото Пежо, 120км/ч не ги осеща, ама то толкова си може, а човека това не го знае

Не бе, аз попитах, защото без филтър вади много як звук и тоя си кара доста време така и то на доста прашен път и ми каза, че имало още някакъв филтър при дебитомера, но аз реших първо да попитам. Ще се взима К&N :)
- mupk0
- Контакти:
Да знаеш ,че и K&N пропуска.Мой авер си беше взел панелен такъв от Германия с омаслител при едно негово пътуване.Сложи го на колата , но понеже беше доста сух го доомасли малко.СЛед 10 000км имаше прах от филтърната кутия кум дросела ,а преди това с MANN нямаше.Изми го и пак го намасли...същата работа :D
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
d.traykov написа:Не бе, аз попитах, защото без филтър вади много як звук и тоя си кара доста време така и то на доста прашен път и ми каза, че имало още някакъв филтър при дебитомера, но аз реших първо да попитам. Ще се взима К&N :)
Това е решетката на дебитомера, НЕ е никакъв филтър.

Ама някои хора се чудят как да си чупят колите. А други се чудим как да ги пазим па те се чупят сами

mupk0 написа:Да знаеш ,че и K&N пропуска.Мой авер си беше взел панелен такъв от Германия с омаслител при едно негово пътуване.Сложи го на колата , но понеже беше доста сух го доомасли малко.СЛед 10 000км имаше прах от филтърната кутия кум дросела ,а преди това с MANN нямаше.Изми го и пак го намасли...същата работа :D
K&N Оригинален RU-2820. След 8000км, пипам с пръст няма нищо. Минавам с клечка за уши и едвам се замърси, така че си пази.
- mupk0
- Контакти:
Едва ли по немско продават ментета...другото е ,че всеки ден тази кола се кара по една отсечка от 500м черен път.Дали заради това имаше прах не знам.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Що да не може без филтър, твоята кола може и без маслен да си я караш.
Даже и без масло...
Даже и без масло...
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Хахаха, абе момчета, кой ви ги каза тези глупости? Аз слагам най-хубавия въздушен филтър на всяка смяна на маслото, с цел да опазя дебитомера, а вие се чудите как да си съсипете колите наистина. Направо махай дебитомера и ще видиш още по-голям ряз в оборотите ;).
- Golf4V6
- Автомобил: VW Golf mk4 V6 4motion 2000
- Двигател: 3.2 BFH 2003
аз направо не мога да повярвам в такива простотии 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мисля, че автора на темата схвана основната идея
А тя е: Не обръщай внимание на всички простотии, които чуеш! Опитай се и да мислиш - полезно е за мускулатурата
А тя е: Не обръщай внимание на всички простотии, които чуеш! Опитай се и да мислиш - полезно е за мускулатурата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”