Мнение за Peugeot Boxer 2.2 HDi???
- dimitrakis
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за Peugeot Boxer 2.2 HDi???
Здравейте колеги, пред закупуване съм на Peugeot Boxer III 2.2 HDi 120 hp. Искам да знам дали някой от колегите по форума е карал/кара такъв и да сподели впечатлението си от него... Буса който съм гледал е на около 200 000 км годината е 2009 и искам да знам дали си заслужава. Благодаря предварително 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Мнение за Peugeot Boxer 2.2 HDi???
Това не беше ли от моторите, при които една дюза е 500+ лева и се сменят никак не рядко ?
- dimitrakis
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам повечето мотори на пежо и компания са с такива проблеми
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Какво ще возиш с него? Ако смяташ да го товариш повечко, да знаеш ,че се започва едно осукване, разминаване на вратите, късане на панти на задните врати и т.н. с 2 думи много кекави! Ако го товариш по нормално би трябвало да слуша. За дюзите колегата е прав. Имам 3 приятелчета карат точно този мотор боксер и дюзите на около 200000 км. започват да дават фира. Съединитела ти е към 2000 лв. Ако имаш някакви по специфични въпроси , драсни 2 реда , понеделник ще се виждаме и ще ги разпитам по- подробно и ще ти пиша! Търси Ивеко 2.8 110 к.с., ако ме питаш мен, поне съм го карал и мога да кажа, че това е буса!
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Ако е закупуван нов в България дай ми шаси номера и ще го проверя.
Имам солидни връзки в СФА
Имам солидни връзки в СФА

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
dimitrakis написа:Здравейте колеги, пред закупуване съм на Peugeot Boxer III 2.2 HDi 120 hp. Искам да знам дали някой от колегите по форума е карал/кара такъв и да сподели впечатлението си от него... Буса който съм гледал е на около 200 000 км годината е 2009 и искам да знам дали си заслужава. Благодаря предварително
Хайде да се включа и аз - след известен опит като приемчик, продавач на части и какъв ли още не в Пежо сервиза в Русе преди време. Аз лично бих избягал от Боксер 3 2,2 хди като дявол от тамян по следните причини:
1. Двигателят е фордов - пума - за времето си в сервиза видях няколко (повече от 5) със задрало бутало, спукано бутало, спукана глава иииииииии няма смисъл повече да изреждам. Болшинството едвам си изкарват гаранцията и "раждат". Няма да се впускам в подробности за отделни случаи.( а за колко още знам по други сервизи из България......)
2. Клапанът на ЕГР си върви като бонбони - струва 450 лв., но на фона на мотора това си е бял кахър.
Лично за мен това е най-неудачният боксер/джъмпер изобщо. Същото мнение споделяха и колегите, с които работех.
Търси Боксер 2 2.0 хди 100 коня. Бягай и от трилитровия боксер 3 - там има друга драма, че предният капак така е направен, че като се стича водата от предното стъкло всичката отива върху ел. инсталацията, а от там почват едни драмиииии. Амортисьорите му са газови и ги има само оригинални френски ( аналози няма, аз съм търсил като идиот вкл. в Румъния и Германия) и много често ги няма налични в складовете на СФА и Автомотор и трябва да ги чакаш 2 седмици, което ти спира буса...
Друго, ако има, питай :). Ако си търсиш бус евтин - или това, което ти писах по-горе, или рено мастър 2.5 нафталин - голямо куче е!
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Карам бусове Пежо от 10 год. минаха 2-3 нови през мен и от двата модела,взех ги от магазина!Специално за нашата работа Боксер 3 е най-неподходящ,но явно цената им е добра,или пък политика на фирмата,не знам....!Повечето не въртят километри,а основно се товарят душмански с железа и движат градско и те издават багажа-съединители,ресори и т.н.,като цяло са доста по-нежни!Твърде ниски са и стържат често,най-вече ауспусите,като датчик са за асфалта
За дюзи още не съм чувал,но както казах-все още километрите им са малко!Както се каза по-горе,ако вземеш читав и си го караш като човек с нормални товари мисля,че машинката ще върши работа....!Лично моето мнение е,че Боксер 2 е два пъти по-здрав,по-висок,по-як.....това го казвам според работата ми,все пак зависи какви са предпочитанията на човек
!Сега отново се качих на такъв след 6 годишно каране на Боксер 3,в началото ми беше малко криво,но не след дълго се подсетих за предимствата му!Е,кабината е малко по-тясна,няма ел. стъкла,централно и др. дреболии,но по дупки и бордюри е 

Последна промяна от RadoShopa на Съб 08 юни 2013 9:25, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Евтин кошник със скъпа поддръжка 

- dimitrakis
- Автомобил:
- Двигател:
Дават го за 14000 лв, буса ще се товари с около 3 тона, на 16ка гума е с два листа ресори, гледах ивеко 35с13 обаче цената не ме устройва, от колеги в бизнеса ме посъветваха, че за парите си по - добро няма да намеря
- microelement
- Контакти:
Ивекото е със слабо шаси и с 3 тона по нашите пътища се къса.Виждал съм с очите си няколко поне 

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
dimitrakis написа:Дават го за 14000 лв, буса ще се товари с около 3 тона, на 16ка гума е с два листа ресори, гледах ивеко 35с13 обаче цената не ме устройва, от колеги в бизнеса ме посъветваха, че за парите си по - добро няма да намеря
Колега, само под секрет да ти кажа, че не знам да има бус с единична задна гума, както търсиш боксер 3, който да товари 3 тона. Виждал съм трилитров боксер бордови, натоварен с почти три тона...... Имаше драма, беше счупил и спирачните дискове...
В момента на работа имаме спринтер най-дългата база, 315 цди, товарим го често с 2+ тона, не му лесно, а и всичко това съсипва много бързо машината.
Боксер с 3 тона и ресорите му ще се изправят :D.
Ако ще товариш 3 тона, само товар, трябва ти нещо с двойна задна гума и ц категория. Бус до 3,5 тона с б категория НЯМА как да го товариш с 3 тона.
П.С. Ако все пак си решил да караш бус до 3,5 тона боксер/джъмпер 2-ка, 100 коня, 2,2 хди, спринтер, но не от 906, a 903 до 2006 г. На спринтер 2, след 2006 коляновият вал си отива бързо, особено като го товариш доста, знам за няколко, вкл. и служебния, които вече са минали през такъв ремонт. И мисли за мастъра, имаме колеги с такива, много ги карат, много ги товарят и са изключително издръжливи и не скъпи са ремонти.
- dimitrakis
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че ще се мъчи, но съм принуден да е до 3.5 тона, има много предимства малка винетка, не влизаме под обсега на силно уважаваните органи от даи... До скиро имах джъмпер товарене с около 3 тона, купето издържа до 700000 км. Разбира се с сериозни подсилвания... Иначе колегата където предложи за номер на шаси... VF3YDBMFC11600399
- microelement
- Контакти:
В понеделник (10.06) ще погледна дали ще излезе нещо за него и ще пиша
не само даи-то са проблема ами и тахограф ти трябва...а там влизаш в приключение - почивки,часове...мани мани,ставаш тираджия с тоя бус със двойна гума

не само даи-то са проблема ами и тахограф ти трябва...а там влизаш в приключение - почивки,часове...мани мани,ставаш тираджия с тоя бус със двойна гума

- dimitrakis
- Автомобил:
- Двигател:
Мани ти,смешното е че си тираджия с единична гума, което си е смешно хахаха
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съм товарил малко над 2 тона предимно разположени в задната част в боксер 2. С повече от 60-70км не можеше да се кара, понеже задницата ходеше на където си иска
Спирането също беше проблем, а по принцип буса си има добри спирачки. Не знам колко често, и за какви разстояния ще го караш с 3т товар но това си е 1т над максимално допустимия 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”