Golf MK2 Edition One

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Golf MK2 Edition One

Мнениеот iliankocov » Пет 07 юни 2013 19:39

Такаа... Почти един месец не съм писал в темата. По колата се работи всеки ден, когато съм свободен. В момента се работи основно по коша. Днес свалих някои планки, скобички и болчета и ги занесох да ги правят "златни" :mhihi . Преди малко приключи демонтажът на алтернатора. Не съжалявам, че го свалих, защото четките са на приключване. По него е предвидено да се направи пълно обслужване, което включва както написах четки и четкодържател, лагери, поцинковане на шайбата, боядисване на средата в оригинално червено и поизлъскване на алуминиевата част (не полиране).
Днес оставих още работи в цеха за поцинковане, но за тях ще пиша след някой ден.
В коша остана единствено да се направи пълно рециклиране на стартера, да се смени втулката на него, да се купят нови кабели и нови свещи. Скоро са сменени капачката и палеца.
По интериора вече всичко е завършено с изключение на касетофона и копчето за баланс на колоните.
По ходовата част - трябва да се сменят предните дискове и накладките
По екстериора - Колата скоро започва да се разглобява бавно, за да бъде боядисана. Към момента по екстериора се търсят само г60 веждите. Ще бъде набавен и стикера за предния капак Edition One, защото към момента липсва. Това е за сега. Скоро ще има още снимки. Поздрави!

тук алтернатора с още малко планки, чакащи да бъдат обновени
Изображение

четките са екстра ;д
Изображение

до сега не съм правил снимки на тази част, но до момента на всяка една "рециклирана" планка са слагани чисто нови болчета :).
Изображение

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 10 юни 2013 21:20

Някой разглобявал ли е машинките за затваряне на вратите? Искам да им сваля пружинките, за да ги поцинковам...

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 11 юни 2013 1:48

Илиянски......с добро ти пиша....що ръчкаш там де не ти е работа :)
тея болчета дето си ги купил след година ще са по-зле и от оригиналните.
Колкото и банално да звучи...колкото повече ровиш по-една кола толкова по-зле....далече съм от мисълта, че новите части които се продават, ако ще и оригинални да са, са на нивото на тези които са поставяни в завода.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Вто 11 юни 2013 9:36

ZeroCool написа:Илиянски......с добро ти пиша....що ръчкаш там де не ти е работа :)
тея болчета дето си ги купил след година ще са по-зле и от оригиналните.
Колкото и банално да звучи...колкото повече ровиш по-една кола толкова по-зле....далече съм от мисълта, че новите части които се продават, ако ще и оригинални да са, са на нивото на тези които са поставяни в завода.

Моите са доста зле, даже някои със зор ги развих, че превъртяха. Иначе благодаря за съвета.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 11 юни 2013 12:42

Илияне ,по-добре "възстановявай" старите болтчета... всичко ново е ... със съмнително качество :smile Пиши във фейса да ти кажа каква джиджавка открих на тази смтоана инжекция ,да го провериш при тебе :arrow

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Вто 11 юни 2013 13:11

Моментното състояние на колата :mhihi
В момента е свалено динамото, въздушния филтър, акумулатора, кората под чистачките, фаровете и предната решетка. Предстои сваляне на ангренажа и смяна на семерингите, сваляне на стартера и основно почистване на коша( че в малките пролуки има яко мръсотия) Поздрави!
Изображение

Изображение

Изображение

Забравих да помоля някой, който е сменял семерингите на валовете, да обясни каква е процедурата.

Последна промяна от iliankocov на Вто 11 юни 2013 14:19, променено общо 1 път.

Vasko_BP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasko_BP » Вто 11 юни 2013 13:46

Евала за ентусиазма. Колата кефи много.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 11 юни 2013 22:59

Вчера точно сменях семеринга на разпределителя...само де моя разпределител беше на земята.
принципно развиваш болта на колелото и вадиш го и после вадиш семеринга и слагаш новия...колелото със шпонка поне на 3ката..предполагам и на 2ката :)така че нема как да го объркаш.
доло е горе доле същото....
Вече колко ще ти е лесно да го развиеш незнам....щото аз тва на разпределителя доста напън му направих и впредвид, че бях хванал вала на менгемето.

Оригиналните семеринги са goetze...поне на мойта беше такава.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Вто 11 юни 2013 23:12

ZeroCool написа:Вчера точно сменях семеринга на разпределителя...само де моя разпределител беше на земята.
принципно развиваш болта на колелото и вадиш го и после вадиш семеринга и слагаш новия...колелото със шпонка поне на 3ката..предполагам и на 2ката :)така че нема как да го объркаш.
доло е горе доле същото....
Вече колко ще ти е лесно да го развиеш незнам....щото аз тва на разпределителя доста напън му направих и впредвид, че бях хванал вала на менгемето.

Оригиналните семеринги са goetze...поне на мойта беше такава.

Благодаря, тези дни ще се разходя до магазина да вида за какви цени става въпрос и направо ще го почвам... само зацепването на ангренажа ще ме поизпоти, щот не съм правил на напречен мотор до сега :mhihi

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 11 юни 2013 23:27

сега сложих на victor от семерините.....тая на разпределителя е 5 кинта с 20% отстъпка......долната не вервам да е кой знае колко по различно

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Вто 11 юни 2013 23:51

ZeroCool написа:сега сложих на victor от семерините.....тая на разпределителя е 5 кинта с 20% отстъпка......долната не вервам да е кой знае колко по различно

Екстра, направо утре ако не вали (че все пак съм без кола) отивам да пазарувам. :beer

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 12 юни 2013 0:06

Ама ако не текат недей ги пипа :) :)
че верно с голям зор се развиват тея колела :)
Горното специално.....след като развих болта лекичко с чука го избих от вала...щото ме домързя да ида до другия гараж за скобата :) :)
Ама като е навън вала е лесно.
че го удрям по към средата...

Долното съм го свалял преди доста години...и даже не помня....болта че се развива зор ясно...ама нататъка кво беше...

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Сря 12 юни 2013 0:18

От някъде тече здраво и прави двигателя на магаре. Хвърля и по ангренажа. Предполагам, че е на разпределителния, но така и така ще свалям ангренажа, направо ще сменя и 2та да ми е мирна главата :mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 12 юни 2013 7:28

Не изключвай вариянта да е гарнитурата на капака на главата icon_idea

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 12 юни 2013 7:57

Моят съвет е да НЕ вземаш семеринг на Виктор Реинц!Има едно ръбче отзад,което прави семеринга по-издаден и при мен 2 семеринга чисто нови на Реинц течаха.Сложих KACO ако не се лъжа,оригиналния ми също беше такъв - цената е 3лв,като с него спря напълно теча,Виктор Реинц беше 8лв.Иначе зацепването е лесно-спазваш фабричните белези,превърташ на ръка и си 6.А за коляновия вал си пасна идеално Виктор Реинц-там семеринга се набива по-надълбоко и явно това ръбче не играе роля.
Развиването-сваляш капака,пъхаш една дъска между колелото и главата - в моя случай беше дръжка от тесла :icon_lol ,моят съвет е да не слагаш за контра тръби и т.н. железни работи,за да не нараниш главата.Колелото е на шпонка и няма как да го объркаш.После като сглобяваш слагаш колелото,слагаш контрата от отсрещната страна,стягаш и след това слагаш капака :smile

Върни се в “Моят Volkswagen”