Проблем с NFS Carbon

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:01

L&R написа:С логика или без е незаконно :idea:

само че те преди това нарушават закона като предлагат продукт без български, т.е. те са незаконни още като се появат в магазина и следва да се конфискуват :lol:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 04 дек 2006 16:02

Pichaga написа:

само че те преди това нарушават закона като предлагат продукт без български, т.е. те са незаконни още като се появат в магазина и следва да се конфискуват :lol:

Всеки си носи неговите отговорности. Това най-малко те оправдава.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:06

L&R написа:
Pichaga написа:

Всеки си носи неговите отговорности. Това най-малко те оправдава.

да де ама гонят дребните риби, а вносителите за богове, ей това ме дразни, законите не са за всички

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 04 дек 2006 16:09

Pichaga написа:да де ама гонят дребните риби, а вносителите за богове, ей това ме дразни, законите не са за всички

Е много ясно тука си 100 процента прав :cry:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 16:13

не е въпроса дали е морално или не.
Закон..!!!!
ако искаме някой да го спазва, първо ние трябва да започнем...

тук не обсъждаме доколко е правилно да се използва лицензиран софруер..
нито дали ще дадеш или няма да дадеш някакви пари за някаква игра..
нито дали вносителя е спазил или не закона като е или не е булгаризирал дадена версия.

в закона пише, че това е нелегално.
твоите мисли, не го правят по-малко незаконно /освен за теб/

когато се занимаваш с създаване на софтуерни продукти, ще видиш колко боли да не ти заплатят труда .. с две думи да използват без да плащаш..
то всеки го боли да не му платят.. та се чудя, с какво софтуера е по-различен.

В случая, ти имаш проблеми, с явно ПИРАТСКО копие на софтуер инстлаирано на твоят компютър.. и търсиш тяхното разрешаване..

Този форум.. или поне хората отговорни за спазването на правата тук, ясно и недвусмислено са заявявали, че нелицензиран софтуер линкове и прочее не са добре дошли...

еле па решаването на проблеми свързани с използването на такъв...

Само пак да не се заформя питането аз какъв софтуер ползвам.. като се правя на толкоз светец.
потърсете, пак тук и ще го видите обяснено...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 04 дек 2006 16:14

нещо се поразгорещихте ама ми е мноо интересно колко работят с лицензиран софт :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:18

Вили, говорим за българицата
има закон-сичко на българица
те не го спазват и са първите които предлагат нещо незаконно
после ние що теглим незаконно, въпроса има две страни и ние сме по-слабите винаги
ония имат лобита, полиция се занимава с техния нелегален софт да ги пази, в щатите % на нелегалния софт е по-голям от Б-я, но ние по-светци от папата...
пак казвам не играя игри, не тегля игри от торенти...но ме боли, че сем тарамбуки бееее...същото е и с филмите които се теглят от нета
и филми не гледам, баси, но пак ме боли

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 04 дек 2006 16:23

Pichaga написа:имат ни за бананова държава

А за каква държава трябва да ни имат при положение, че хората, които си купуват лицензиран софтуер в България са много малко?!?!?
Писна ми да чувам приказки от сорта "свалих си го от нета, ама то видиш ли то не работи" ........... еми купи си го с лиценз и тогава вече имаш основание да протестираш!!!
А по въпроса как можеш да разбереш дали дадения продукт ще работи нормално на компютъра ти има демо версии както каза колегата madmen.
За съжаление все още нямаме културта да плащаме за това, което получаваме .........
Спирам, защото мога да изпиша много по темата ..........

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:29

Ро, права си....но има две страни монетата:
законност е думата...
идвам аз в Бананистан и предлагам софтуер, отговаря на всички закони в бабанинаста. Почвам да ме хакват и т.н., държавата Бананаия ме пази, защото аз лаботя законно и плащам данъцитне си-законния вариант
незаконния: Идвам в бананистан с продукта си който съм го изработил за Бангладеш, и идва с Бангладешки език, народа не разбира и почва да пцуе и да хаква и да риве, тия не спазват закона дето са големи а аз ли малкия човек да го спазвам...е това ми е логиката, аз съм пацифист и справедлив човек
против пиратството съм щото ме ограбва, косвено от неплатени данъци

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 04 дек 2006 16:40

Пи, прав си ....... така е, но преди всичко това е проблем на дадената компания, която не е предложила достъпен начин за ползването на въпросен продукт, от което следва, че печалбите от този продукт ще бъдат минимални.
И смея да кажа, че все повече и повече производители избягват да престъпват законите в това отношение, защото точно това води до големи загуби. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 дек 2006 16:43

Само да споделя ,че аз сам човек който всекидневно ползва лицензиран софтуер/виндовс и една специализирана архитектурна програма за 2500 еуро бройката :!: /.Какво научих от тези два продукта ползвайки ги лицензно в БГ.Първо си вървят с повече проблеми от пиратските :!: Пройзводителите им сме им такъв никав пазар ,че не е истина.Архитектурната програма е един от малкото софтоери който имат някаква си поддръжка-тука с кво изнудване и ква простотия съм срещнал от тез фирми не е истина.А за въпросната игра ако намериш телефон за поддръжка на който да ти отговорят на български ще се разплача от умиление.Иначе в щатите колко софтуер е нелегален не ми се мисли.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:47

Ро, печалбите викаш на тая компания малко, щото не са с българица...де да знам, може...ама надали са за ожалване, просто са нагли и не ни бръснат за нищо, ние сме аборигени в бананистан, малка държава, малък пазар, те от нас не печелят кой знае колко, но тормоза от страна на държавата е голям, щото са с мощни лобита, ние сме на едно от първите места по легален софт, в сравнение с САЩ, Русия и т.н. големи потребители, там ква е дънгъл беллс не е истина

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 дек 2006 16:50

Забравих да спомена нещо-напълно разбирам модераторите ,че искат да спрат темите за нелегален софтуер в форума/вероятно и тях ги е страх от юридически проблеми/.Специално в тази тема никаде не съм споменал за пиратски софтуер.100% съм обеден ,че дори и с легална да бях щях да имам същия проблем и играта щеше да стой в ъгъла.За това имам едно предложение-просто да се забрани разговора легален/нелегалин,кракове,хакове и линкове за теглене,а не начина на оправяне с софтуерни проблеми/какъвто беше моя/.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 дек 2006 16:53

начи да съм ясен, тука теоретизираме само... никой не говори за нелегален софт и т.н., аз също съм противник, но теоретично се изясняват много неща...

Последна промяна от Pichaga на Пон 04 дек 2006 16:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 04 дек 2006 16:54

Без да давам мнение кой е прав и кой е крив ще разкажа накратко една случка.
Един мой приятел има интернет и гейм-клуб. Закупил си е най-прилежно някаква игра от лицензирания представител за БГ + права за съответния сървър. След известно време му хакнали ключа. Както си му е реда той уведомил който трябва да блокират този ключ (или каквото се прави в тези случаи) и поискал от въпросния представител нов ключ. Те му казали, че не могат да му издадат и да се обърне към фирмата производител (наричам я така, щото не знам точно как се казва) в САЩ. Обръща се той към тях и те му казват, че играта е с европейски ключ и съответно да се обърне към представителите в ЕС. Обръща се и към тях и те му казват "ами в БГ си имате представител, те трябва да ви дадат".
Толкоз за лицензирания софтуер в БГ.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”