Климатик или газ.инж поти предното стъкло ! Леон 2006 г.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: След монтиране на газов инжекцион поти предното стъкло !
Еми съкрати го и си напиши колата във аватара да не гадаем излишно.Аз Леон не знам какво е и не мога да помогна,но ако филтъра е близо до калника,там трябва да има отвори за изтичане на водата.Провери,ако няма събрана вода значи търси пробойна над самия филтър.А сушенето-вадиш и на слънце.
Леон си е чист Голф 4,5,6 .. нищо че е от категорията на 5 и 6 ! Много зор обаче виждам като кажа Леон 2006 год. почти никой няма или и да има не влиза по форумите ! Затова ме извинете ама ако и вие не давате акъл ... хептен зле !
- Iezekil
Re: Климатик или газ.инж поти предното стъкло ! Леон 2006 г.
Абе акъл колкот щеш,въпроса е да ти върши работа.... 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
zfa159 написа:Е, 7.... те повечето нови карат 3-4,твоето е на цели 7![]()
Иначе - ако не е мазно,значи не е антифриз. Може да е от конденза на климатика (ще го има ако пускаш климатика или ако задържа по малко конденз в тавата на изпарителя). Пробвай да изгасиш климатика 10-тина минути преди да изгасиш колата (ама вентилатора да си работи) и виж дали след това ще имаш този проблем.
Сега като почнат такива твърдения....ами моят е сменян преди 7 г и си кара без проблеми...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:zfa159 написа:Е, 7.... те повечето нови карат 3-4,твоето е на цели 7![]()
Иначе - ако не е мазно,значи не е антифриз. Може да е от конденза на климатика (ще го има ако пускаш климатика или ако задържа по малко конденз в тавата на изпарителя). Пробвай да изгасиш климатика 10-тина минути преди да изгасиш колата (ама вентилатора да си работи) и виж дали след това ще имаш този проблем.
Сега като почнат такива твърдения....ами моят е сменян преди 7 г и си кара без проблеми...
Да ама ти нямаш проблем и на теб не ти се потят стъклата, за разлика от колегата, който е пуснал темата... Не разбирам защо мнението на някого,трябва да се приема като заяждане или като нещо друго,след като аз само се опитвам да помогна.Моето парно си работи,климатика ми и той си работи,стъклата ми въобще не се потят, ама въпреки това седя и пиша по темата,като споделям опита си за подобно нещо...мога и да не го правя, щом е толкова дразнещо. Исках да кажа само това, че радиатора на парното е сменян преди 7 години или че е оригинален на 7 години, не е никаква гаранция, че проблемът не е от него и не бива да се изключва като вариант, само защото колата е сравнително нова или пък е сменян. Може и вчера да е сменян и днес да протече...всички знаем какви части се продават...в момента радиатор, без значение какъв е, да изкара повече от 4-5 години, е цяло чудо, дори новите оригинални за първоначално вграждане карат по толкова, някои даже и гаранцията на колата не могат да изкарат...предвид, че сменям по няколко радиатора на ден (водни, климатични, за парно...каквито се сетите), изказвам мнението си за качеството им и това колко спонтанно могат да се разтекат, без никаква логична причина.
По темата - вентилацията на Леон 2006-та 99% е базирана на вентилацията на Голф 5 и си има 2 вродени проблема (характерни и за Голф 5 и за Октавия 2 и другите подобни), които водят до потене на стъклата по описания начин и се получава точно, както го описваш - във влажно време - става дума или за влага,която влиза през вентилатора и мокри филтъра (както казаха колегите (за което са виновни отводнителните канали на отделението под кората с чистачките (от там от дясно взима въздух вентилацията) или клапата за вътрешна циркулация на въздуха,която е редовен проблем още от Голф 4 насам - блокира в напълно затворено положение или частично притворена и съответно не влиза свеж въздух отвън и при влажно време,потенето на стъклата веднага се получава (това може да се хване с една диагностика с VAG-Com за 0 време).
VCDS и кебела са в мен .. къде да гледам ... инче да... като погледнах под кората на чистачките зле ми стана ! Само незнам дали е залепена за стъклото или не .. иначе още утре ще развия чистачките и ще махна боклуците (секакви иглички от бор и малки листенца ) даже като сменях филтъра по стария имаше малки листенца ! Дали е залепена за стъклото ?
- Iezekil
Щом си сменял филтъра значи имаш достъп,иначе не би трябвало според мен да залепена,а да влиза някак в жлеб.Както и да е,ръчкай с корава тел в краищата на въпросната ниша,трябва да има канали за отводняване.Щом прозореца не е мазен,значи не е проблема в радиаторчето.
- Мikk
- Автомобил: Volkswagen Tiguan
- Двигател:
Нямам идея дали Леона е така, но на мен ми дава следната грешка:
Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl
Part No SW: 1K0 907 044 CQ HW: 1K0 907 044 CQ
Component: ClimatronicPQ35 130 1212
Revision: 00130022 Serial number: 00000000000000
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 78F36BE35BD34BC33B3
1 Fault Found:
01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159)
000 - - - Intermittent
Това са прословутите клапи на климатроника на пасати и голфове и аудите, оня ден в големия дъжд, без да е пусната климата на студено не успях да изчистя стъклата от запотяване. Като спра климата / но не и вентилатора/ и няма и минута и стъклата се запотяват. Няма значение дали давах на студено /на вън си беше направо студено/ или увеличавах градусите и започваше да духа топло, все тая. Явно тия клапи ще се сменят.
Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl
Part No SW: 1K0 907 044 CQ HW: 1K0 907 044 CQ
Component: ClimatronicPQ35 130 1212
Revision: 00130022 Serial number: 00000000000000
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 78F36BE35BD34BC33B3
1 Fault Found:
01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159)
000 - - - Intermittent
Това са прословутите клапи на климатроника на пасати и голфове и аудите, оня ден в големия дъжд, без да е пусната климата на студено не успях да изчистя стъклата от запотяване. Като спра климата / но не и вентилатора/ и няма и минута и стъклата се запотяват. Няма значение дали давах на студено /на вън си беше направо студено/ или увеличавах градусите и започваше да духа топло, все тая. Явно тия клапи ще се сменят.
Къде да видя с Ваг-Ком ,че като прочетох се сетих,че карах 20 мин на вътрешен .. да ми не е пък запецнала клапата знам ли !
...................................................
Така е и при мен ... само при влажно време .. само,че аз немам грешка ! Ама аз и като пусна само вентилатора се усеща как въздуха в купето става влажен щото ми е влажен филтъра ... може да се окаже,че при мен е комбинация от клапа и запушени канали ! Моя филтър е под жабката ... дърпаш стария и слагаш новия ... там няма канали !
...................................................
Така е и при мен ... само при влажно време .. само,че аз немам грешка ! Ама аз и като пусна само вентилатора се усеща как въздуха в купето става влажен щото ми е влажен филтъра ... може да се окаже,че при мен е комбинация от клапа и запушени канали ! Моя филтър е под жабката ... дърпаш стария и слагаш новия ... там няма канали !
- Мikk
- Автомобил: Volkswagen Tiguan
- Двигател:
Моя филтър също е под жабката, ама това го видях в YouTube, тия дни ще проверя като завали дали се мокри и моя филтър. Може и филтъра да е бил мокър, беше голям дъжд. До сега в дъждовете не съм имал проблем.
Той и влажен да е пак ще поти яко ... моя сега вали и не можах да отпотя стъклата по никакъв начин ,а иначе е само влажен ! Колеги верно ли ако ми се намокри филтъра требва да го сменям ?
Оффф....е сега е 16 градуса навън и вали и на климатик ги не поти ,но на вентилатор ги поти пак ..... ! А филтъра седе на слънце цел ден ..... как да видя с Ваг-Ком бачка ли клапата ?
Грешки немам ... и даже на клапата за рециркулация като я натисна дава 100 ,а като е изгасена дава 000 което мисля...означава,че работи ... вече се чудя дали не е от филтъра дето сложих,някакъв с активен въглен,но около самия филтър има едно като донапрен което го обикаля целия иначе на форма и размери е като стария (който обаче го нямаше това и маи не беше с активен въглен) защото ги мерих ,но се чудя дали може тоя донапрен да уплатнява хубаво и да не може да минава свободно външния въздух ... мисля да го изрежа утре ! И защо на климатик не ги поти,а на вентилатор ги поти ? Аз незнам как действа климатика признавам си ,но не взима ли и той въздух отвън ? Ако е така значи не е вината в донапрена ... между другото вие за кои канали за оттичане говорихте..защото тия на климатика ги не намерих ,а чистих само около филтъра ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”