Здравейте, колеги. Днес като ми се наложи да изляза из града с колата и отивам към паркинга зад зала Христо Ботев и какво да видя - някой малоумник ми счупил дясното огледало и огледалото виси само на петте кабелчета. Въпросът ми е следния: ясно е, че трябва изцяло ново огледало, тъй като не ми се занимава да търся кой да ми заварява тази желязната част, на която всъщност се държи огледалото, и се чудя как се продава по принцип огледалото било то по автоморги или магазини: тази желязна основа включена ли е към огледалото или само черната пластмаса, която дефакто прикрива тази основа?
Вторият ми въпрос е има ли вероятност да се продава без кабелите за ел.регулиране и подгрев и да трябва да използвам моите кабели?
Трети въпрос: как мога да го сваля цялото огледало, тъй като като го разглобих самото огледало и изключих кабелите, едната букса не може да излезе (тази, на която са трите кабелчета) и сега огледалото ми виси отстрани на колата ...
Много се надявам да не Ви затрудня с дълго писане и да не съм Ви досадил много ...
Хубав ден и безаварийно :))

Ново дясно огледало за VW Golf 4 2000г.
Re: Ново дясно огледало за VW Golf 4 2000г.
Koмлект е споко... И на мен ми го чупиха (огледалото ми е еднакво с твоето), но поне моето успях да го поправя...
- wargod
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1600 AKL - 2000
Lenks написа:Koмлект е споко... И на мен ми го чупиха (огледалото ми е еднакво с твоето), но поне моето успях да го поправя...
Колега така са го счупили, че чак тази основа дето е счупена на две е изкревена ... Няма смисъл да се занимавам със заварки (сигурно ще стане, но и без това е ожулена и пластмасата на огледалото).
Гледам тук във форума от някой колега да взема или някоя автоморга ще търся, но най-вече ме притеснява монтажа, тъй като не намирам никакво инфо в интернет и ще трябва и до сервиз да се ходи ...
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
https://www.youtube.com/watch?v=V00vbbF3VFw
Гледай как става :). Kупи си от морга, може и да намериш същия цвят, не вярвам да е повече от 40-50 лв.
Гледай как става :). Kупи си от морга, може и да намериш същия цвят, не вярвам да е повече от 40-50 лв.
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Монтажа на самото огледало е елементарен-само един болт го държи към рамката на вратата.По-трудоемката операция е свалянето на кората на вратата,но и там няма нищо драматично.Има три болта под дръжката с бутоните за ел.стъклата,три болта най-отдолу на кората и един отстрани горе до огледалото.После като ги развиеш тези 7 болта издърпваш кората,която се държи на 6 щипки към вратата и готово.А иначе по моргите огледалата вървят 50-60 лева,а ново е около 100,но от моргата може да случиш на твоя цвят,а новото ще трябва да го боядисваш,така че търси от морга.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”