2Ф ААU 91г, ужасни симптоми?!?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: 2Ф ААU 91г, ужасни симптоми?!?
Не се притеснявай колега, не си само ти така, ще я стегнеш, лека полека, ама си трябват ръчички ..
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Я да ползвам темата...
Кенефчето го напълних до горе с бензин преди 2 дни, вече карам над 50 км и продължава да мирише на бензинче и да подлизва някъде откъм резервоара
Да е препълнено, не е, пълних го за последно март месец до горе и то да прелеее, за да си закръгля сумата
Мирише, та не се трае, в гърлото на резервоара има една дупчица, тя май се води преливник и е суха, капе/подлизва точно под десния калник, където е резервоара.
Аз си мисля, че и там го е хванала "кафявата" чума
Кенефчето го напълних до горе с бензин преди 2 дни, вече карам над 50 км и продължава да мирише на бензинче и да подлизва някъде откъм резервоара
Да е препълнено, не е, пълних го за последно март месец до горе и то да прелеее, за да си закръгля сумата
Мирише, та не се трае, в гърлото на резервоара има една дупчица, тя май се води преливник и е суха, капе/подлизва точно под десния калник, където е резервоара.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Тая дупка е за да може да дърпа въздух когато пада нивото в резервоара. Ако е ламаринен понякога ръждясват и се късат около гърловината и като караш се разплисква
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
За смяна е, редовно гният тия резервоари
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Къде точно гният, че май и моя е тръгнал?
Мирише на бензин и не мога да си сваля разхода под 10, преди градско ми даваше 7.5-8. Огледах всички горивни маркучи, докато е запалена, за течове, рейката, регулатора за налягането, никъде не видях нищо. Остава май само резервоара?
Мирише на бензин и не мога да си сваля разхода под 10, преди градско ми даваше 7.5-8. Огледах всички горивни маркучи, докато е запалена, за течове, рейката, регулатора за налягането, никъде не видях нищо. Остава май само резервоара?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Мисля че самата тръба загнива в долната си част, там дет се вижда при калника
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
И при мен имаше теч на гориво. Проблема е че зимата се събират всякакви гадости между калника и тръбата от гърловината на резервоара(сол, луга, ала бала...) и си гние и в един момент започва да сълзи по малко... Разбира се по силната миризма на бензин и теча под колата де
.
На чичо ми на полото се получи по същия начин. Та резнахме закръглението и с нова Г-образна тръба и 2 гумени маркуча оправихме нещата.(за сумата около 70 кинта.)
А за колегата създал темата съм останал с добри впечатления. Аз също се опитвам всичко да оправям като се разхлопа, но проблемът с некачествените части, които едвам издържат 10-20'000км при мен е основен. Вече 3 пъти сменях десен носач и 2 пъти ляв...
И на мен ми харчеше към 12л/100км но и при мен беше проблема в ламбда сондата. Направих грешката да купя евтина и след един голем дъжд нещо се прееба и колата започна да харчи по 20л/100км След това взех на Bosch и от тогава са наред нещата. Сменях и термостата че колата беше с постоянно отворен и много бавно загряваше.
Абе наравил съм един куп ремонти за хиляди левове и никога не мога да я продам за реалната й цена - затова ще си я държа
На чичо ми на полото се получи по същия начин. Та резнахме закръглението и с нова Г-образна тръба и 2 гумени маркуча оправихме нещата.(за сумата около 70 кинта.)
А за колегата създал темата съм останал с добри впечатления. Аз също се опитвам всичко да оправям като се разхлопа, но проблемът с некачествените части, които едвам издържат 10-20'000км при мен е основен. Вече 3 пъти сменях десен носач и 2 пъти ляв...
И на мен ми харчеше към 12л/100км но и при мен беше проблема в ламбда сондата. Направих грешката да купя евтина и след един голем дъжд нещо се прееба и колата започна да харчи по 20л/100км След това взех на Bosch и от тогава са наред нещата. Сменях и термостата че колата беше с постоянно отворен и много бавно загряваше.
Абе наравил съм един куп ремонти за хиляди левове и никога не мога да я продам за реалната й цена - затова ще си я държа
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Днес, в ЕМ Комплект-33 на Павлово 50 лв. за нова мека връзка на генерацията.
Предстоят смени на:
Всичко това (без тампона на скоростите) за 4 месеца принудителен престой
Освен това, миналата година (2012) по средата на лятото през м. Август правих отново генерация веднага след колектора (заварка на цяло парченце тръба преди ламбда сондата точно) и смених моторче за радиатора на парното втора ръка. Към 60лв. с работата струваха и двете удоволствия.
Предстоят смени на:
Цените са за части и работа в сервиз, в София.
Ляв носач и реглаж на предница - 120лв.
Заден тампон на скорости - 70лв.
Предни дискове (не вентилирани) и накладки - 120лв.
Всичко това (без тампона на скоростите) за 4 месеца принудителен престой

Освен това, миналата година (2012) по средата на лятото през м. Август правих отново генерация веднага след колектора (заварка на цяло парченце тръба преди ламбда сондата точно) и смених моторче за радиатора на парното втора ръка. Към 60лв. с работата струваха и двете удоволствия.
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Ляв носач сменях, с труда, частта и реглажа ми излезе около 80лв. Носача, беше някакъв немски.
Дискове и накладки предни, пак някакви немски (за накладките само не съм сигурен) бяха под 60лв общо. Купени от Ауто Плюс.
Меката връзка, като си правих генерацията, не беше повече от 20лв.
Бая скъпо са ти взели...
Дискове и накладки предни, пак някакви немски (за накладките само не съм сигурен) бяха под 60лв общо. Купени от Ауто Плюс.
Меката връзка, като си правих генерацията, не беше повече от 20лв.
Бая скъпо са ти взели...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да е скъпо за меката връзка, но какво да се прави...
На бележката пише 25лв. връзката и 25 лв. труда.
Носача е ляв и е 60лв. и 60 за труд и реглаж.
Дисковете и накладките са 60лв и 60 за труд отново. Те ще са първи, че не се търпи отлагане със спирачките.
Тампона на скоростите е 50-на лв. и 20лв. за труд искат.
Мисълта ми е, че си се чупи доволно много
На бележката пише 25лв. връзката и 25 лв. труда.
Носача е ляв и е 60лв. и 60 за труд и реглаж.
Дисковете и накладките са 60лв и 60 за труд отново. Те ще са първи, че не се търпи отлагане със спирачките.
Тампона на скоростите е 50-на лв. и 20лв. за труд искат.
Мисълта ми е, че си се чупи доволно много
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Това е абсолютно нормална амортизация за кола на тези години,даже учудващо малко неща си сменил и то почти всичките консумативи,че даже се и оплакваш...

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
nosex написа:Я да ползвам темата...
Кенефчето го напълних до горе с бензин преди 2 дни, вече карам над 50 км и продължава да мирише на бензинче и да подлизва някъде откъм резервоара :roll:
Да е препълнено, не е, пълних го за последно март месец до горе и то да прелеее, за да си закръгля сумата![]()
При мен малко над мястото,където тръбата влиза в резервоара беше ръждясало и имаше четири дупчици.От тях капеше на земята.Помъчиха се да го залепят,но не стана и го отрязаха.Сега е съединено с някакъв масло и бензиноустойчив маркуч и да чукна на дърво за сега няма проблем вече половин година.А всичко се е случило заради мръсотията и лугата,която се натрупва там.Мислех си да защитя мястото с някаква алуминиева ламарина като подкалник,ама няма къде да го хвана без да пробивам.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
porko, благодаря за съвета!
Продължавам да си карам така и сипвам не повече от 20-25 литра
Продължавам да си карам така и сипвам не повече от 20-25 литра

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
С такива цени за труд по-добре се научи сам да си ремонтираш колата. На мен съединител ми смениха за 80-90 лева преди две седмици (не в някой гараж, а в квалитетен сервиз, от който съм страшно доволен като отношение, работа и цени), ти за едни дискове и накладки си дал 60 лева за труд. Разбирам, че в София хората си ценят труда за без пари никой не работи, но все пак 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ще давам, живот и здраве!
И те са хора, и те семейства хранят
И те са хора, и те семейства хранят
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”