Проблем с NFS Carbon

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 04 дек 2006 17:10

Rabbit_TDI написа:За това имам едно предложение-просто да се забрани разговора легален/нелегалин,кракове,хакове и линкове за теглене,а не начина на оправяне с софтуерни проблеми/какъвто беше моя/.

т8 Крайно недопустимо е публикуването на теми, свързани по какъвто и да е начин с нелегално съдържание, като пиратски софтуер, музика, филми и т.н.

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 04 дек 2006 17:13

Стиви, в твоя случай става върпос разпространители, а не за производители, има разлика и явно някъде между едните и другите нишката се е скъсала или просто някой не си е свършил работата и мога да заложа кой е той. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 дек 2006 17:13

Това съм го чел-само че е доста общо.Както писах в темата ми никаде не беше споменато нищо пиратско,докато Вили който май е модератор не спомена.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 04 дек 2006 17:17

Ро,
според мен въпросът е принципен, защото човекът си е платил за лицензиран софтуер, пък е получил същото обслужване като да си го е изтеглил от някъде, т.е. никакво. Знаеш ли как си реши проблема - ами купи си я отново, само че с поръчка от щатите.

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 04 дек 2006 17:20

Да, принципен е и това доказва как се работи в БГ. ............. за съжаление :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 17:45

Вили случайно е отгатнал.. дали е лицензиран или не е.. нали..и пак ти казах .. ако беше платил нямаше да я има дискусията тук!.
това на какъв език ще ти отговорят по телефона.. не е регламентирано законово нали..?

именно заради това повдигнах дискусията...
нека е ясно и няма мръщеници... що е била заключена.

Пи..
закона налага да има документация на български, и ръководство за потребителя на БГ..
никъде не визира, всичко по продукта да е на Български.. нали...
то ако беше така, и на монитора ти няма да пише ОН Оф.. а включи изключи..
еле па да не говорим, че на бензина у колата щеше да пише Б вместо F...
такъв е закона.. сори.. ама специално в тоз момент не си прав по отношение на локализацията на софтуера.

пак ви казвам: това, че пътищата са ни разбити, и не отговарят на БДС, не значи, че не трябва да спазваме ЗДвП...

щото това, че пътя е разбит не го прави НЕпът..

това, че софтуера е НЕбългарски не го прави НЕсофтуер...

като не ти изнася. не ползвай просто и ясно. специално за софтуера е така.

всичко останало е в рамките да се извиняваме пред себе си.

и да наистина май съм модератор..

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 04 дек 2006 17:49

Чета и се чудя....

До някъде ме яд, до някъде съжалявам..... Преди време си бях КУПИЛ игра, лицензирана и всичко... отговаряща на изискванията на компа ми по онова време.... да обаче...... правеше секви бъгави история, изхвърляше ме кога си иска и накрая хвърлих 64лв (стари пари, ма си бяха много) в коша, още я имам някъде из нас и пак не върви както трябва....

И излиза че клиента е крив, за тва дедто не му се предлага никакво обслужване и той трябва да хвърля трудно изкарани пари в кофата!!!

Докато не се научат че клиента по принцип е цар няма да стане....и другото....в БГ ни имат за аборигени (което си е и малко наша вина), но в крайна сметка губят клиенти което е недопустимо за една компания!!!

MS са най-зле, докато Линукс и Юникс са free, тяхния ОС е платен, което е незаконно и некоректна конкуренция, не всички са гении с работата на ПЦ... е кажете ми как да дам 380 евро за XP Pro и още 580 евро за Office 2003 Pro, ами кво остава за другия софт... и всеки месец да преинсталирам, понеже се пре****а и няма кой да ти помогне!

Миналата седмица, Windows-a ми се прецака и затри 20GB от харда ми с бесценна информация за собствения ми бизнес!!!! Да се обадя на MS ли? Понеже ще ми помогнат?

Спирам до тук, че иначе ще включа на втора и ще се засиля още повече :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 18:05

Не не и пак не.

В нас имам Windows 2000 Севър, МС офис, МСДН, Visual Studio 6.0 i VS 2003...ааа и MS SQL 2000
знаеш ли колко струват?
по-малко от 200 долара... лицензирани, официално.. всичко е ток и жица....
все пак съм разработчик... и съм малко тарикат..
някой ако иска.. в момента държа в ръцете си подарък 3 ДВД с кусур софтуерни продукти, които са ми подарък от М$ България..

Виндоwsa .. откакто е сложен, не е преинсталиран, дори преживя смяна на дъно, процесор и прочее...
има немя вече 3 години...

Имам и линукс...ми за да го конфигурирам за нуждите ми са ми трябвали около 2 седмици всяка вечер.... към 1-2 часа... - това колко долара са?

Игри нямам.
Всички останали софтуери са свободни..
ААА имам и един Фотошоп 5.0 ... също лицензиран..
и НЕро... дошло със ЦД...
кво повче ми трябва...

Имам и тотал командер, който в момента /след като ме досряамя да го използвам 5 години/ ще ми излезе регистрацията...
УлтраЕдит... също лицензиран..25 долара...
колко пара събрах досега за софт?
а колко съм изкарал с него?
а колко продължавам да изкарвам....?
а колко ще изкарам?

по дяволите.. ама един хард струва 100 долара...и на него не пише на БГ... ама се радваме и сме щастливи...като го вземем нали.

за съпорт не съм се обаждал нивга нииде...имам интернет толкоз засега... просто за тези пари...

PRJ57... как да му се невиди ти се прецаква ОС.. и ти скапва 20 гиги ценна информация...харда ли е бастисал тоз виндоз... сам ли е изстрелял формат?

Говориш за бизнес...
ми що не задели един хард за бекъп.. или ленти.. или запис на ДВД, на ЦД... или квот такова..

виндоза има опция рестор.. също има и опция, за запазване на дадей стейт...

линукса е безплатен.. ама за съпорт плащаш.. и то много повече отколкото виндоза...

п.с.
Не искам да изглеждам като някакъв китен пазител на М$...ама някой да му е дошъл някой от М$ да му сложи пищов на главата и да му казва.. "ползвай мои продукти"...?въпрос на избор..

колко човека тук са на linux базирани системи за домашна употреба?
10 има ли? от 6000+

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 04 дек 2006 18:18

Колега от форума с проблем и вместо някой да му помогне му се изсипаха сумати обвинения на главата. Учудвам се малко. Обикновено си помагаме тук а не се нахвърляме един на друг било то и за съгрешил човек....макар че не мисля че е убил папата като си е сложил една игра ама айде.....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 18:22

chefito написа:Колега от форума с проблем и вместо някой да му помогне му се изсипаха сумати обвинения на главата. Учудвам се малко. Обикновено си помагаме тук а не се нахвърляме един на друг било то и за съгрешил човек....макар че не мисля че е убил папата като си е сложил една игра ама айде.....

за какво да му помогна.. за това, че използва нелицензиран софт..
или за това, че утре може да се весне някой колега, със софтуер, който аз съм писъл и си изкарвам хляба.. без да го е платил, и да пита.. абе защо нещо ми е крив софта..
да бе попитал за VW да му отговорим...

и въпроса явно е принципен... случая е без значение..

все пак има правила нали.. те трябва да се спазват нали.. без изключевния..

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 04 дек 2006 18:29

Вили, разбирам те баце. От думите ти е ясно че пишеш програми и по тази причина си пристрастен максимално в този спор. Наистина не трябва да се краде чуждия труд. С ръка на сърцето си признавам че нямам много лицензиран софт в къщи, но за сметка на това в офиса имахме софт за огромни суми и за който така и не получихме качествен съпорт. В последствие минахме на линукс и сега проблемите изчезнаха а парите са в повече :) Иначе си поддържам тезата че колегата поиска помощ а ние го нападнахме. Просто трябваше да му помогнем и това е. Вили, няма да можеш да промениш 2 000 000 души които ползват всичко фри и сериозно се съмнявам някой да открадне твоите неща (по простата причина че много малко бг софт се краде с изключение на flex type ама там проблема е ясен). Предполагам шефовете ти не са от най-бедните. Както шефовете на ЕА, Както и шефовете на MS. Колегата Рабит е невинен!!!! :drunk Пфу що ненужни глупости изписах чак сам не си вярвам...

НИКАКВИ ЛОШИ ЧУВСТВА КЪМ НИКОЙ КОЛЕГА!!! ПРОСТО ИЗКАЗВАМ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ И НЕ ИСКАМ ДА ВЛИЗАМ В СПОР!!! МОЛЯ!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 04 дек 2006 18:35

Напълно подкрепям колегата Вили, àко да е модератор, неведнъж се е аргументирал.

И едно уточнение - правилното изписване на питащия е Rabbit_TDI, а Rabbit е съвсем друга личност :wink: .

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 18:39

Varbona написа: àко да е модератор

та да не би да ми пише на челото ве....

в заключение..
никой не ви спира да пиратствате.. ама поне не си търсете правата, и си трайте... като го правите...

иначе виж "топките" е една съвсем друга класика :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 дек 2006 18:46

Малееее къв пожар запалих не е истина.Аз между другото играта вече я бях затрил от компа щото се сетих ,че нема се оправи.Просто ми стана интересно дали все пак някой не знае нещо.Стигнах си и до изводче-хардуера/миналата седмица брях ядове с него/и софтуера ни :не: .За пореден път се убеждавам ,че вече не искам да си взимам каквато и да била техника или тем подобни щото просто дават повече ядове и разправии отколкот да им се изкефя.Убаво че поне го има : vw fen
P.S.Съвсем чесно си признавам ,че ще продължа да влизам в дата-та.Както споменах там където изкарвам пари съм си платил.Друго нещо е ,че ако забраниш на домашния потребител да ползва безплатно софтуер вкъщи/и през това време да се учи/-никога няма да стигнеш до момента той да почна да изкарва с него пари и да ти плаща :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 04 дек 2006 20:57

Бе то в държавната администрация и всякакви големи фирми по-голямата част от софта е пиратски вие подпалихте за някаква си игра......откъде толкова енергия за безсмислени спорове :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”